Banner
Huawei curvepay1

AppGallery dobitnik nagrade „Zvijezda u usponu“ na sajmu IFA 2022

Američki online tjednik Newsweek dodijelio je AppGallery trgovini, službenoj Huaweijevoj platformi za distribuciju aplikacija, svoju nagradu „Zvijezda u usponu“, na globalnom sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA 2022 održanom u Berlinu ovog tjedna.

AppGallery je glavna platforma koja Huaweijevim korisnicima omogućuje pristup omiljenim aplikacijama, što ju čini jednom od najbrže rastućih usluga u Huawei HMS paketu. U nešto više od četiri godine, AppGallery je privukao više od 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, s godišnjim rastom od 10% izvan Kine u posljednjih 12 mjeseci, dok brojka u Europi premašuje 45 milijuna.

Kao dio svoje strategije, AppGallery tim neumorno je radio u tandemu s lokalnim programerima kako bi osigurali i lansirali najomiljenije aplikacije na lokalnim tržištima. To je pomoglo svrstati AppGallery među 3 najbolja distributera aplikacija na globalnoj razini.

Do danas se više od 5,75 milijuna programera diljem svijeta pridružilo Huaweijevom ekosustavu, omogućivši tako integraciju više od 216.000 aplikacija s HMS Coreom, što je porast od 147% na godišnjoj razini. U 2021. AppGallery je imao preko 432 milijarde preuzimanja aplikacija na globalnoj razini, što je porast od 12% u odnosnu na 2020. Količina distribucije aplikacija izvan Kine također je zabilježila nevjerojatan godišnji porast od 56%.

Huawei osnazio partnerstvo s Viberom nakon odlicnih rezultata u AppGallery trgovini 1

AppGallery kao dio strategije izgradnje zdravog i harmoničnog ekosustava

AppGallery ne samo da svojim korisnicima osigurava pristup brojnim aplikacijama i promotivnom sadržaju, već i pružateljima sadržaja omogućuju poslovnu i marketinšku podršku kako bi povećali distribuciju svojih aplikacija na platformi. Primivši prvu nagradu za AppGallery tijekom sajma IFA 2022, Jaime Gonzalo, potpredsjednik Huawei Mobile Servicesa rekao je: „Drago nam je što je Newsweek prepoznao naš trud i zalaganje. Naši korisnici svakodnevno koriste bogatu biblioteku AppGallery aplikacija, iskorištavajući temeljito odabran sadržaj i njegove pogodnosti gdje god se nalazili u svijetu. Ova nagrada je dokaz kvalitete platforme i naših partnera čije aplikacije promičemo“.

AppGallery je dostupan u više od 170 zemalja i regija, a poseban rast broja mjesečno aktivnih korisnika prošle godine zabilježen je u Europi. Huawei je uložio velika sredstva u promicanje i obogaćivanje svoje platforme, radeći s programerima na poticanju inovacija, optimiziranju njihovih aplikacija i pružanju poboljšanih iskustva za korisnike. Rastuća popularnost AppGalleryja djelomično je posljedica Huaweijeve prednosti sigurnosti što znači da korisnici vjeruju platformi da ih drži u sigurnom i privatnom digitalnom okruženju.

Nagradivana aplikacija Moovit odsad dostupna hrvatskim korisnicima u Huawei AppGallery trgovini 3

Broj aplikacija u osamnaest različitih kategorija svakodnevno se povećava, nudeći pritom korisnicima širok izbor najpopularnijih naslova. U kategoriji bankarstva, korisnici AppGalleryja pronaći će Revolut i Curve; u lifestyle kategoriji popularni su Tinder i Viber; za pomoć pri putovanju i navigaciji korisnici se odlučuju za Bolt, Skyscanner, Trivago i Booking.com, a u kategoriji zabave omiljene su aplikacije za igranje kao što su GameLoft, Might & Magic: Era of Chaos i Asphalt 9, dok su druge poznate aplikacije poput Telegrama, Deezera, TikToka i Snapcahta na vrhu ljestvice po broju preuzimanja.

Nagradivana aplikacija Moovit odsad dostupna hrvatskim korisnicima u Huawei AppGallery trgovini 1

Osim velikih ulaganja u globalne aplikacije, Huawei u suradnji s inženjerima u AppGallery konstantno dovodi i sve najvažnije lokalne aplikacije svakog tržišta pa tako korisnici u Hrvatskoj mogu pronaći sve važne aplikacije banaka npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a i Addiko Banke. U trgovini možete pronaći i popularne aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Platforma također olakšava korisnicima siguran i ažuriran pristup bilo kojoj aplikaciji koja im je potrebna pa će korisnici u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC, HRT Meteo, 24 sata, Večernji list, Sofascore i druge.

Najčitanije