Banner
Aircash

Huawei popunio AppGallery lokalnim aplikacijama

Suradnja s hrvatskim developerima rezultirala je revolucionarnom Aircash aplikacijom u AppGallery trgovini, gdje možete pronaći i cijelu paletu domaćih aplikacija

AppGallery je usmjerio svoje napore kako bi korisnicima omogućio najrelevantnije aplikacije, generirajući povećani broj developera koji rade na platformi, donoseći više izbora potrošačima širom svijeta.

Developeri sve više koriste AppGallery kako bi dosegnuli lokalne korisnike, ali i iskoristili sve veći broj globalnih korisnika trgovine. Tijekom cijele godine, u Huaweiju su radili na uvrštavanju globalnih aplikacija poput Moovita i Bolta u transportnoj industriji, Vibera u sektoru komunikacija i drugih popularnih aplikacija kao što je Booking.com, te aplikacija Lidla i Tidala na svoju rastuću platformu.

AppGallery 3

U AppGallery trgovini je i bogata ponuda popularnih hrvatskih aplikacija koje su dobro poznate domaćim korisnicima. Moguće je pronaći važne aplikacije banaka, primjerice PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a.

Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, ali i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl.

Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

AppGallery 2

Iz velikog izbora korisnih aplikacija u AppGallery trgovini, izdvaja se  prvi hrvatski digitalni novčanik – Aircash. To je aplikacija koju su razvili hrvatski developeri, a sada i korisnicima AppGallery trgovine omogućuje da na svoj digitalni Aircash novčanik spreme novac. Potom ga mogu samo jednim klikom poslati drugim korisnicima, plaćati razne usluge, ali i primati uplate drugih korisnika.

„Naporno radimo kako bi korisnicima osigurali sve željene aplikacije. Odnos i suradnja s developerima u Hrvatskoj je sjajna. U kratkom vremenu smo ulistali najpopularnije domaće aplikacije te stalno dodajemo nove“, rekao je Norman Mueller, direktor poslovnog razvoja za Huawei Mobile Services u Hrvatskoj.

AppGallery 1

Kao dio strategije, Huawei također koristi svoju stručnost u Kini kako bi pomogao inozemnim programerima da iskoriste njihovo unosno tržište aplikacija. U Kini, koja se smatra “mobile-first” društvom, živi preko 904 milijuna korisnika mobilnog interneta, s procjenom da je broj preuzimanja aplikacija preko 100 milijardi, a AppGallery je već pomogao preko tisuću developera da uđu u kinesku mobilnu ekonomiju u posljednjih 12 mjeseci.

Prema posljednjim brojkama, AppGallery ima preko 530 milijuna mjesečno aktivnih korisnika širom svijeta, a dostupan je u 170 zemalja. Samo prošle godine kompanija je surađivala s preko 2,3 milijuna developera na razvoju i prilagodbi aplikacija.

Aircash

Osim novih aplikacija, Huawei na domaćem tržištu ima i novi pametni telefon – Mate 40 Pro. Riječ je o flagship uređaju koji donosi se ističe dizajnom, moćnim Space Ring sustavom kamera na poleđini, ali i prvim 5-nanometarski integriranim 5G čipsetom koji osigurava dovoljno snage za sve zadatke, uz još bolji multitasking i energetsku efikasnost.

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2019. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu.

Najčitanije