Banner
tekst1naslovna 10

Android igre dolaze na Windows 10 i 11 iduće godine

Windows 11 i Windows 10 dobivaju Android igre iduće godine a zasigurno i aplikacije s vremenom.

Govoreći o značajkama aktualnog Windowsa 11 postepeno smo zakinuli, zaboravili još uvijek udjelom uvelike zastupljeni Windows 10. Čini se kako ekipa iz Redmonda nije zaboravila Windows 10 te će on kao i Windows 11 iduće godine dobiti novu značajku. Riječ je o igrama koje sada možemo igrati na Android mobilnoj platformi odnosno one koje se nalaze unutar ponude Google Play trgovine aplikacije (Play Store). Podrška za Android igre doći će na Windowse posljednje dvije generacije iduće godine.

Microsoft: „Windows 10 imati će jednu godišnju nadogradnju”

Za sada nije precizirano u koje točno vrijeme ali se mi nadamo prije kraja nadolazeće 2022, godine. Naravno iza ove odluke krije se samo korist a ono je točnije dostupnost aplikacije na gotovo svim platformama. Osim navedenog moramo reći kako je nedavno i Amazon sklopio partnerstvo s Microsoftom a tiče se korištenja aplikacije na Windows 11 operativom sustavu sličnom odlukom odlučio je postupiti i Google.

Microsoft bilježi rast zahvaljujući Windowsima 11

Iako za sada nije navedeno, otkriveno mnogo toga zna se kako će za početak podrška na Windows 10 i Windows 11 biti uključenja za Android igre a sigurni smo kako vrijeme bude odmicalo ona će biti dodatno proširena za Android aplikacijama. Prisjetimo se kako je prilikom predstavljanja Windowsa 11 navedenog kako će s vremenom biti omogućeno korištenje pojedinih Android aplikacija naravno kroz Amazon sustav ovaj korak predstavlja čistu konkurenciju navedenom.

tekst1sl1 11

Trenutno se ne zna hoće li preuzimanje odnosno korištenje Android igara, aplikacija biti omogućeno putem Play trgovine ili će igre i aplikacije biti dostupne unutar Microsoft trgovine na Windows 10 i Windows 11 platformi. Bez obzira ovisno o kojem se načinu radilo veselimo se što je postepeno Windows 11 prepoznat kao potencijal pred kojim je dobra budućnost.

Microsoft savjetuje „ne prelazite na Windows 11”

Iako za sada to i ne izgleda baš tako Windows 11 donosi korištenje operativnog sustava ponajprije za hardver koji nam računalni proizvođači u današnje vrijeme nude s polica trgovina i reklama. Windows 11 ima svojih „bolesti” koje još nisu uspješno izliječene i upravo zbog toga korisnici mu ne daju previše prostora da ih u to i sam razuvjeri.

tekst1sl2 10

Kada se gleda udio Windowsa 11 u odnosu na Windows 10, Windows 11 koristi se pri manje od 10% što je izuzetno mali udio. Kažemo treba vremena na korisnici daju priliku Windowsu 11 a jedna od značajki koja će privući broj korisnika je i ova dolazak Android igrica na Windows 11 a time i na Windows 10 kao prvi najzastupljeniji operativni sustav na kraju 2021, godine.

Najčitanije