Banner
tekst3sl1

Android dobiva novi logo – 3D izgled i „moćniji” natpis

Glavna novina novog logotipa u odnosu na ovaj aktualni je Veliko (šiljasto) slovo A kao i 3D glavu robota – čime se napokon odstupa od ravnog dizajna koji je donedavno prevladavao čitavom Android platformom.

Toliko verzija Android platforme, toliko nadogradnji a logo Android-a ostao je praktički netaknut. Sada se čini kako je Google tome napokon odlučio reći dosta, te tržištu predstaviti posve novi dizajn (u stilu 3D animacije) koje će korisnicima biti zanimljivije.

Samsung Galaxy Buds 3 dobile FCC certifikat – na tržište zajedno sa Galaxy S23 FE

Glavna novina novog logotipa u odnosu na ovaj aktualni je Veliko (šiljasto) slovo A kao i 3D glavu robota – čime se napokon odstupa od ravnog dizajna koji je donedavno prevladavao čitavom Android platformom.

tekst3sl2
Stari logotip / Novi logotip !

Dok Google implementira redizajn jedinstvenog logotipa za svoje ikone aplikacija, primjenjujući ikonične Google boje, novi Android logo ističe se svojim jedinstvenim dizajnom.

YouTube testira nemogućnost reprodukcije sadržaja ako koristite blokatore oglasa

Iako je prvenstveno prikazan u reklamama na YouTubeu i prezentacijama, očekuje se da će se pojaviti na zaslonima za pokretanje nakon izdavanja Androida 14 u narednim mjesecima.

tekst3sl1

Ugradnja šiljatog velikog slova “A” u suprotnosti je s prethodnim Googleovim preferencijama za zaobljenim dizajnom. Međutim, slova “n” i “r” vratila su se u svoj zaobljeni oblik, podsjećajući na dizajn korišten između 2014. i 2019.

Apple poskupljuje iCloud+ – evo koliko

Dok su ikone aplikacija slijedile trend ravnog dizajna, Android robot je transformiran u 3D prikaz. Čini se da ovaj redizajn logotipa ukazuje na više od puke gramatičke promjene.

Odražava Googleovu viziju operativnog sustava Android, s ciljem stvaranja imidža marke koji je pristupačan i autoritativan. Kombinacija super-zaobljenih slova s istaknutim šiljastim “A” stvara zreo, moderan i izražajan identitet marke.

Honor Magic 5 Pro recenzija

Uz ažurirano veliko slovo “A”, glava Android robota doživjela je 3D redizajn, odstupajući od prevladavajuće estetike ravnog dizajna. Ova promjena nudi robotu mogućnost da pokaže različite osobnosti za različite primjene.

Tijekom Google I/O 2023, robot Android prikazan je u različitim dizajnima, uključujući gume i disko kuglu, naglašavajući svestranost i izražajnost platforme.

Telemach diže cijene (8,3%) kao i A1 – razlog je inflacija

Novi logotip omogućuje redovite promjene na robotu, omogućujući Googleu vizualno komuniciranje različitih Android alata i značajki. Usvajanje 3D dizajna logotipa također bi se moglo uskladiti s Googleovim očekivanim fokusom na virtualnu stvarnost i proširenu stvarnost (VR/XR).

tekst2naslovna

Surađujući sa Samsungom i Qualcommom na XR projektu, pojavila su se nagađanja o lansiranju novih Samsung VR slušalica koje pokreće Googleov softver.

Microsoft „slučajno” naveo godinu izlaska PlayStation-a 6?

Ovo bi partnerstvo potencijalno moglo ponuditi pristupačniju alternativu Appleovom Vision Pro. Dali zaista ovaj novi logotip možemo promatrati samo kao „osvježenje” korisniku ili na njega možemo gledati sa stajališta, većeg ulaska Android platforme u VR svijet, svakako će pokazati vrijeme.

tekst3sl1

Do tada svakako s nestrpljenjem očekujemo predstavljanje Android-a 14 i dolazak odnosno prikazivanje novog Android logotipa tvrtke. Mišljenja smo kako će Android 14 sa sobom donijeti posve nove značajke i način poimanja Android platforme – te će nas lagano uvući u sferu virtualne stvarnosti.

Najčitanije