huawei
2 16

Android: Aplikacije trećih strana uskoro će moći koristiti pun potencijal kamera

Čini se kako će Android dostići iOS i napokon ponuditi vrhunski rad kamera i aplikacija. Time ćemo stati na kraj (i pronaći odgovor na pitanje) "Zašto Instagram bolje fotka na iPhone-u"?

Huawei Watch GT 4 dobiva novo ažuriranje softvera s nizom poboljšanja

U digitalnom dobu gdje su mobilni telefoni postali neizostavan dio naše svakodnevice, rasprave o prednostima Androida naspram iOS-a i obrnuto nikada ne prestaju.

Pixel 9 na renderima – ravan dizajn donosi dizajnerske promjene

Jedan od gorućih problema koji su često izazivali kontroverze među korisnicima jest kvaliteta kamera, posebice kada se uspoređuju fotografije snimljene na Android uređajima i iPhone-ima.

1 50

Jedan od dobro poznatih stereotipa je da su fotografije na Instagramu, primjerice, znatno bolje kada su snimljene pomoću iPhone-a u usporedbi s Android uređajima.

Pixel 9 Pro – prvi renderi stavljaju Titanium u prvi plan

Ovaj dojam je često bio posljedica bolje integracije iOS-a s aplikacijama trećih strana i optimizacijom kamera na iPhone uređajima. Međutim, Android korisnici ne moraju više patiti zbog nedostatka kvalitete jer se Google i Samsung aktivno trude riješiti ove izazove.

2 16

Iza kulisa, Samsung je već poduzeo korake kako bi poboljšao kvalitetu kamera u aplikacijama društvenih medija poput Instagrama i Snapchata. Sada je red do Googlea da unese ključne promjene kako bi pridonio poboljšanju kvalitete slika na Android uređajima.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

Prema informacijama stručnjaka za Android, Mishaalu Rahmana, Google planira dodati podršku za Ultra HDR slike u CameraX API, ključnom alatu koji omogućava aplikacijama trećih strana pristup hardverskim značajkama kamera na Android uređajima.

tekst3naslovna

Ova inicijativa ima potencijal da značajno podigne kvalitetu fotografija snimljenih putem aplikacija koje nisu izravno integrirane u operativni sustav.

Samsung Galaxy S24 Ultra – flagship je gol

Jedna od ključnih promjena koju Google uvodi u CameraX API je podrška za Ultra HDR format slika.

Google i Samsung udružuju snage u donose Wear OS 5

Ovaj format omogućava spremanje slika u JPEG_R formatu, omogućujući telefonima da prikažu HDR slike na zaslonima koji podržavaju tu tehnologiju, dok će istovremeno podržavati SDR slike na uređajima koji nisu opremljeni HDR zaslonima.

tekst3naslovna

Ova inovacija ima potencijal revolucionirati način na koji aplikacije trećih strana koriste kamere na Android uređajima. Snimanje slika s većim dinamičkim rasponom i bogatijim bojama postat će stvarnost, čime će se smanjiti jaz u kvaliteti između Androida i iOS-a.

Apple iOS 17.4 donosi na AppStore instalaciju aplikacija trećih strana

Važno je napomenuti da će ove značajke biti dostupne isključivo na telefonima koji koriste Android 14, najnoviju verziju operativnog sustava. Ultra HDR će također biti dostupan samo na uređajima s određenim hardverskim karakteristikama, što dodatno podcrtava potrebu za naprednijim uređajima kako bi se iskoristile ove mogućnosti.

tekst3sl1

Samsung, s druge strane, već koristi Googleov Ultra HDR format u svojoj standardnoj aplikaciji za kameru, posebice u seriji Galaxy S24. Tvrtka je najavila da će ove značajke biti dostupne i u aplikacijama trećih strana poput Instagrama, Snapchata, TikToka i WhatsApp-a.

Viber uveo besplatnu Međunarodnu komunikaciju putem Business Call-a

Super HDR slike, zajedno s drugim značajkama obrade slika i videa, pridonijet će poboljšanju kvalitete kamera na Android uređajima u aplikacijama koje su nezaobilazne u svakodnevnom životu.

tekst4naslovna 3

Ova inicijativa Googlea i Samsunga predstavlja značajan korak prema poboljšanju ukupnog korisničkog iskustva na Android platformi, posebno u području fotografije i snimanja videa.

Bluetooth 5.4 – što donosi i kada dolazi

Korisnici mogu s nestrpljenjem očekivati nove mogućnosti koje će im omogućiti da jednako uživaju u kvaliteti fotografija kao i njihovi kolege koji koriste iPhone uređaje. Pitanje kvalitete kamera između Androida i iOS-a polako nestaje, a budućnost fotografiranja na Android uređajima postaje svjetlija.

Najčitanije