Banner
tekst1naslovna

Android 14 donosi „zdravlje baterije” na telefone i tablete

Iako još nije potvrđeno „šuška se” kako će njezino ime biti „Battery Manager” a između ostalog će donositi podatke o broju ciklusa te statusu punjenja, kao i datum proizvodnje uređaja, datuma prve uporabe, politici punjenja te „zdravlju” same baterije.

Još se jednom potvrđuje kako u svijetu tehnologija „jedni od drugih, stalno kopiraju”. Takav jedan slučaj odnosno pokazatelj imamo i danas, kada govorimo o nadolazećem Android 14 mobilnom operativnom sustavu.

[Uradi sam]: Dosadile su vam Android ikone – promijenite ih!

Odnosno o jednoj njegovoj značajki za koju se vjeruje kako će razveseliti mnoge poklonike Android platforme. Radi se o jednoj značajki koja je već dugi niz godina prisutna na konkurentskoj iOS platformi – odnosno koju je i Apple baš osmislio.

tekst1sl1

Zasigurno već pogađate (a i pročitali ste naslov) „Zdravlje baterije” odnosno Battery Health dolazi na Android 14. Ono što već godinama imaju iPhone telefoni a od nedavno i iPad tableti, sada će biti prisutno i na Android platformi.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 biti će predstavljen 24.10.2023.

Ovo se ne temelji na običnim glasinama već je dostupno unutar druge po redu „Bete” Android 14 platforme. Naravno neće se ova značajka – aplikacija zvati isto kao i kod iOS platforme.

tekst2sl2

Iako još nije potvrđeno „šuška se” kako će njezino ime biti „Battery Manager” a između ostalog će donositi podatke o broju ciklusa te statusu punjenja, kao i datum proizvodnje uređaja, datuma prve uporabe, politici punjenja te „zdravlju” same baterije.

WhatsApp za Android ima grešku koja ruši aplikaciju – pripazite

Naravno ovdje je vidljivo kako će Battery Manager sadržavati mnogo više informacija nego li je to slučaj kod iOS platforme. Gotovo smo već sada sigurni kako će „Battery Health” na Android 14 platformi prouzročiti tolike glavobolje koje za sad jedino imaju (i mogu razumjeti) vlasnici iPhone telefone i iPad tableta tvrtke Apple.

tekst1naslovna

Ovim potezom u Google-u se nadaju kako korisnici više neće imati potrebu za traženjem (i oslanjanjem) na neke aplikacije „trećih strana”, već će sve imati unutar Android platforme.

Obby – modul za automatsko gašenje klima uređaja – učinite svoju klimu pametnom

Naravno za sada je Beta 2 dostupna isključivo za Pixel modele pametnih telefona ali se nadamo kako će uskoro ista ta Beta biti dostupna za korištenje i na ostalim Android pametnim telefonima, odnosno modelima ostalih proizvođača.

tekst2sl1 4

Ako koristite Battery Health na iOS platformi koliko pridonosite važnost tog prikazanog postotak. Ili jednostavno ne marite baš previše za to? Jer dokazano je kako je taj Battery Health samo „običan marketinški trik”.

Apple iOS 16 nalazi se na 81% iPhone-a

Koji bi nas non stop podsjećao kako je vrijeme za promjenu telefona, kada taj postotak padne na 90% ili manje. Jednostavno tim putem ide i Android a put je kao što svi jako dobro znamo samo čita komercijala i prodaja.

tekst2naslovna

Stoga mi na našim iPhone telefonima u redakciji, ne pridonosimo tome značajku a sigurno će tako biti slučaj kada u nađe redove „sleti” i Android 14. Ali zašto ne imate već nešto, kada se nudi – zar ne?

Najčitanije