Banner
tekst2naslovna1

Android 14 donosi satelitsko povezivanje

Android 14 donijeti će mogućnost satelitskog povezivanja na sustave poput Starlink, Elona Muska.

Iako predstavljanje Androida 13 još nije ostvareno, glasine se postepeno okreću već nadolazećem (nasljedniku) Android mobilne platforme.

Navodno će riječ biti o Androidu 14 i upravo će on donijeti „nesvakidašnje” mogućnosti.

Samsung pušta Android 13 (One UI 5.0) beta program na Galaxy S21

Ne bi se ovoga Google sam dosjetio da T-Mobile i Space-X nisu dogovorili suradnju. Ali ne samo da vam je potreban odgovarajući pružatelj usluge (T-Mobile) već i pripadajući hardver odnosno pametni telefon.

tekst3naslovna 7

Iako prema riječima potpredsjednika za platformu i eko-sustav u Googleu, Hiroshija Lockheimera. Kako on navodi Google je potaknut dogovorima između T-mobilea i Space-X tvrtki.

Tesla ulazi na tržište pametnih telefona – Tesla Pi 5G

Iako se govori kako su pojedini Android 13 pametni telefoni biti sposobni na satelitsko povezivanje, za sada ništa nije precizno navedeno. Ovo bi značilo kako bi bez obzira na nalaženje korisnika, pametni telefon imao pristup (signal) internetu.

IFA 2022: HONOR predstavio strategiju dva flagshipa, MagicOS 7.0 i HONOR 70

Iako se govori kako te brzine i neće biti baš „obećavajuće” spominju se brzine od 2 do 4mbps. Što je s druge strane pak dostatne za razmjenu tekstualnih poruka i HD video poziva.

tekst2sl1

Dok bi kasnije kako vrijeme bude prolazilo ovaj usluga biti nadograđena s još nekoliko značajki, odnosno s vremenom će satelitsko povezivanje dobiti nove značajke za pametne telefone i korištenje na njima.

Apple iPhone 14 Pro (Max) – isprobajte izgled „Punc-hole” proreza

Sumnjamo nekako kako će Android 13 uređaji moći koristiti satelitsko povezivanje s razlogom što je za to potreban i hardver koji još nije razvijen.

USB 4 (2.0) – novi standard za prijenos podataka

Za sada nije poznato hoće li taj hardver biti razvijen od strane Space-X tvrtke ili će ga raditi i implementirati neka „treća” tvrtka. Ono što ovime želimo reći jesu htijenja proizvođača pametnih telefona koji žele dodatno iskoristiti planove Elona Muska a sve je to povezano s pothvatom „Starlink”.

tekst2sl2

Odnosno mogućnost pristupanja internetu u svakom kutku zemaljske kugle. Iako do svega ovoga ne bi ni došlo da Tesla nije započela proizvodni proces na svojem prvom pametnom telefonu.

Sony Xperia 5 IV – kompaktan dizajn sa visokom cijenom

Tesla Pi – kako će biti ime pametnog telefona između ostalog imat će mogućnost povezivanja i korištenja Starlink značajki. Te isto tako bit će dodatno prilagođen (Tesla Pi pametni telefon) i za korištenje zajedno sa Tesla električnim automobilima.

Apple iPhone 15 Pro – 3nm čip i vrhunske kamere

Odnosno imat će neke značajke (poput otključavanja, mogućnost kretanja Tesle putem telefona itd) koje će biti isključivo vezane za Tesla (i korištenje) električni automobil.

tekst2sl1 8

Moramo reći kako će Android 14 „ukinuti” jednu značajku koja se na Android platformi našla tu još od verzije 10. Riječ je o „Beam” značajki – odnosno mogućnosti dijeljenja podataka s drugim Android uređajem u neposrednoj blizini.

Huawei Watch GT 3 Pro osvojio EISA nagradu za najbolji pametni sat

Ipak svjesni smo kako je dolazak Androida 14 još „budućnost” te ćemo nakon pisanja i predstavljanja Androida 13, sve svoje napore usmjeriti ka glasinama o Androidu 14.

Najčitanije