Banner
tekst2naslovna

Android 14 – kada dolazi na telefone?

Predstavljanje i dostupnost očekuje se idućeg tjedna. Ono što je potrebno naglasiti je svakako kako će Pixel telefoni biti prvi na redu za nadogradnju.

Najnovija nadogradnja Android softvera, Android 14, je skoro pred vratima, a očekuje se da će prvo biti dostupna za Google Pixel uređaje.

Xiaomi 14 Pro – prvi Android sa Titaniumskim okvirom

Nakon toga, ostali proizvođači će slijediti sa svojim prilagođenim nadogradnjama. Evo što možete očekivati:

  1. Dostupnost za Google Pixel uređaje: Googleova linija Pixel uređaja će vjerojatno prva dobiti ažuriranje na Android 14. Google obično daje prednost svojim uređajima i oni će vjerojatno prvi primiti ovu nadogradnju. Ažuriranje bi moglo stići negdje u razdoblju od kolovoza do rujna, što je u skladu s prethodnim izdanjima Androida.
  2. Dostupnost za druge proizvođače: Ostali proizvođači Android uređaja, kao što su Samsung, Motorola, Xiaomi, OnePlus i drugi, će također raditi na prilagođenim nadogradnjama svojih sučelja temeljenih na Androidu 14. Očekuje se da će vodeći uređaji tih proizvođača, kao što su flagship modeli, biti prvi koji će dobiti ažuriranje. To bi moglo biti negdje u vremenskom okviru od listopada do studenog, s obzirom na prethodne godine.
  3. Samsung i One UI 6.0: Na primjer, Samsungovi flagship uređaji kao što su Galaxy S23, S23 Plus i S23 Ultra, zajedno s novijim modelima kao što su Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5, vjerojatno će primiti Android 14 nadogradnju s prilagođenom Samsungovom maskom One UI 6.0. Očekuje se da će to biti krajem listopada ili početkom studenog.
  4. Ostali proizvođači: Sličan obrazac bi se trebao primijeniti i na druge velike proizvođače Android uređaja poput Motorole, Xiaomija i OnePlusa. Njihovi vodeći modeli bi također trebali dobiti nadogradnju na Android 14 negdje u istom vremenskom okviru.

Uzmite u obzir da su ovo procjene temeljene na prethodnim uzorcima izdavanja nadogradnji Androida. Stvarni datumi mogu varirati ovisno o proizvođačima i drugim faktorima. Pratite službene objave vašeg proizvođača kako biste dobili točne informacije o dostupnosti Androida 14 za vaš uređaj.

Apple prikazuje USB Type-C

Dali vi očekujete s uzbuđenjem Android 14? Te dali ste već “istražili” hoće li vaš Android telefon imati podršku Androida 14? Svoje utiske nam svakako možete napisati u komentare.

tekst1naslovna

Mi ćemo naravno (kada to bude dostupno) na našim stranicama pisati o dolasku Android 14 nadogradnje na sve “poznatije” i prisutne proizvođače, odnosno modele pametnih telefona.

HONOR otvara IFA-u s temom Unfold Tomorrow

Jer naravno tek nas očekuje razdoblje u kojem će Android 14 biti neiscrpna tema razno raznih priča i tekstova. Tek će doći vrijeme kada će Android 14 započeti sa vremenom otkrivati sve svoje mogućnosti i značajke, naravno od strane svojih korisnika.

tekst2naslovna

Jer kao i obično sami korisnici su jedan od glavnih čimbenika kada se govori o novijim nadogradnjama postojeće Android platforme. A sada svakako ostaje za vidjeti kojom će brzinom to Google po pitanju Androida 14 raditi. Odnosno koliko će brzo dobivati povratne informacije o korištenju i zastupljenosti nadolazeće (aktualne) Android 14 platforme.

Najčitanije