Banner
tekst2naslovna

Android 14 donosi nove widgete za kontakte

Kada je u pitanju "poliranje" Android 14 platforme, vrše se posljednje pripreme, dok danas govorimo o nadolazećim widgetima koji će obogatiti čitav Android 14 sustav.

Nepobitno je da dolazak Android 14 platforme kuca na vrata – svi su upućeni u to da bi to moglo biti već ovog kolovoza. Upravo sada, dok se napetost oko novih inovacija povećava, donosimo vam svježe informacije vezane uz sam Android 14.

Android 14 – kada dolazi na telefone?

U najnovijem ažuriranju Google Contacts aplikacije, prodorni “leaker” poznat pod pseudonimom AssembleDebug otkrio je zagonetan kod koji otkriva promjene u izgledu widgeta za pojedini kontakt.

tekst1naslovna

Dosadašnji dizajn widgeta za jedan kontakt prilagođavao se odabranom formatu. Manji widget prikazivao je zaobljenu fotografiju kontakta sa strateški smještenim ikonama za poruke u gornjem desnom kutu i pozive u donjem lijevom kutu.

Android 15 „Vanilla Ice Cream” donosi revoluciju u 2024.

Veći widget je povećavao sliku kontakta, dodavao njegovo ime i poslagivao gumbe za pozive i poruke jedan pored drugog.

WhatsApp donosi mogućnost slanja fotografije “više rezolucije”

No, ažurirani dizajn widgeta za pojedini kontakt donosi novu estetiku – widgeti su sada u obliku pilule. Manja verzija widgeta prikazuje zaobljeni profil kontakta sa ikonom telefona na desnoj strani, omogućujući brzo biranje.

Android 14 donosi „zdravlje baterije” na telefone i tablete

Veći dizajn, s iznenađujućim preokretom, uključuje zaobljenu sliku kontakta istih dimenzija kao prije, no sada dodaje ime kontakta odmah pokraj fotografije. S desne strane sada se nalaze dvije ikone – jedna za pozivanje, a druga za slanje SMS poruke.

Za dodavanje widgeta na vaš Android telefon, jednostavno pronađite prazan prostor na početnom zaslonu i zadržite pritisak. Pojaviti će se skočni prozor s opcijama za Pozadinu i stil, Widgete i Početne postavke.

Samsungovi planovi za senzor kamere od 440MP

Odaberite Widgete i listajte sve dok ne pronađete Kontakte. Potom dodirnite Kontakte i pretražite opciju za Individualni kontakt. Kad pronađete željeni kontakt, jednostavno povucite widget na željenu lokaciju na početnom zaslonu i pustite.

tekst2naslovna

Važno je napomenuti da će novi widgeti za jedan kontakt vjerojatno biti dostupni uz Android 14, ali i za Android 13. Ipak, svi su sve više okrenuti prema Androidu 14 i svim novim značajkama koje će donijeti.

Hrvatski Telekom ukinuo internet na Krku!

Novi widgeti još nisu dostupni na Pixel modelima telefona. No nadamo se kako na njih nećemo dugo čekati, iako je malo za vjerovati kako će Google “pustiti” nove widgete prije plasmana odnosno puštanja u opticaj Android 14 platforme, S obzirom na dinamičnost ažuriranja, možda bi bilo korisno redovito provjeravati izbornik widgeta kako biste uhvatili trenutak kada novi widgeti budu dostupni.

tekst2sl1 4

Verzija Google Contacts aplikacije koja uključuje ove nove widgete ima broj 4.15.24.554449442. To je znak da Google nastoji unaprijediti korisničko iskustvo i donijeti svježinu i funkcionalnost u svijet kontakata i komunikacije.

Google Pixel 8 / (Pro) osvanuo na “promo” videu – internet se divi

Dok se iščekivanje novih mogućnosti Androida 14 povećava, ovi novi widgeti za pojedini kontakt predstavljaju samo mali djelić šire slike onoga što nas očekuje. Sve u svemu, budućnost mobilne tehnologije je svijet uzbudljivih inovacija, a Android 14 će neosporno biti katalizator promjena koje nas očekuju.

Najčitanije