huawei
Nord5GCE#2

OnePlus Nord CE 5G – dizajnom flagsipa, značajkom prethodnika

OnePlus Nord CE 5G jest "Lite" inačica Nord obitelji...

Kada je OnePlus prošle godine predstavio svoj Nord model pametnog telefona, publika je bila sva u čudu. U čudu kako će to OnePlus donijeti srednji cjenovni razred u svoj portfelj koji je do tada isključivo imao flagship modele (tada je bio aktualan OnePlus 8 pametni telefon). Kada je predstavljen poklonici, kritičari i potencijalni kupci ostali su pozitivno iznenađeni. Ne bi OnePlus bio sebi svojstven da po prvi puta ne bi predstavio OnePlus Nord nasljednika.

Huawei odaslao pozivnice za događaj 2. lipnja 2021. godine

Riječ je o modelu jednostavnog naziva „OnePlus Nord 5G CE”. Iz naziva se jasno da zaključiti kako se radi o pametnom telefonu koji će imati podršku, mogućnost 5G povezivanja na Internet a oznaka „CE” označuje model koji bi Samsung označio kao „Lite”. Naravno sada ste i sami shvatili o čemu je zapravo riječ. OnePlus Nord 5G CE donosi iste značajke kao i aktualni model dok neke donosi na slabijoj razini, kao recimo jedna Selfie Kamera dok Nord ima dvije. Kada smo se dotaknuli Kamera kažimo kako primarna donosi 64MP te širokokutnu i makro Kameru (za obje kamere nisu navedene značajke).

Nord5GCE#1

OnePlus Nord CE 5G po pitanju zaslona imat će identičan onome na aktualnom Nord modelu. Riječ je o 6,43” AMOLED zaslonu sa stopom osvježavanja od 90Hz. Po pitanju chipseta OnePlus radi „uštedu” te u OnePlus Nord 5G CE stavlja Qualcomm Snapdragon 750G u odnosu na Snapdragon 760 koji se nalazi unutar OnePlus Nord pametnog telefona. Softverska strana bit će odrađena pomoću OxygenOS 11 (koji se oslanja tj, temelji na Androidu 11).

Harmony OS 2.0 stiže drugi tjedan na ove Huawei mobitele!

Nemojmo zaboraviti kako je OnePlus već predstavio Nord N10 5G koja je ojačana verzija OnePlus Nord modela. Što znači da ojačani „Plus” model imaju a sada je red na oslabljeni „Lite” odnosno OnePlus Nord 5G CE.

USB kablovi žele isporučivati jaču i veću snagu ka uređajima

Predstavljanje je zakazano za 10.06.2021, dok je početak plasmana tjedan dana nakon, točnije 16.06.2021, godine. Dok će na publici biti hoće li prihvatiti ili odbiti narednog člana OnePlus Nord obitelji.

Svi vi vlasnici OnePlus Nord pametnog telefona, dajemo vam na znanje kako je vaš ljubimac dobio (ili će tek dobiti) sigurnosnu nadogradnju za svibanj/2021. Pa ako još niste odite u postavke te na Ažuriranje Softvera provjerite jeli vam nadogradnja dostupna.

Najčitanije