Banner
Accessory 2 LI 1

Zašto je Samsung svojim flagship modelima dao 7 godina podrške?

Portal GSMArena odlučila je istražiti zašto je Samsung svojim flagshipmodelima telefona dao 7 godina podrške.

Vaš Samsung ne dobiva One UI 6.1 (AI) – vi i dalje imate AI

Izdavanjem serije Galaxy S24, Samsung je preuzeo značajnu obvezu pružanja softverske podrške svojim korisnicima tijekom idućih sedam godina.

Samsung vraća jednu od bitnijih značajki praćenja ciklusa baterije

Portal GSMArena odlučila je to istražiti i intervjuirati podpredsjednika Samsunga, Nicholasa Portera. Ova odluka označava značajan pomak u industriji pametnih telefona, s ciljem osiguranja dugotrajnosti i kvalitete korisničkog iskustva.

B roll Image S24 Series 1 HI 1 1

Prije nego što je Samsung donio ovu odluku, Google je već najavio sedmogodišnju podršku za seriju Pixel 8, dok je OnePlus izrazio skepticizam prema trajanju podrške duljem od pet godina, smatrajući da je to rasipanje resursa.

Samsung 28.03. donosi Galaxy AI na odabrane modele

Međutim, Samsung je proveo temeljitu analizu povratnih informacija potrošača koja je pokazala da proširenje trajanja podrške dodaje značajnu vrijednost njihovim pametnim telefonima.  Porter je istaknuo da je Samsungova analiza pokazala trend sve duljeg zadržavanja telefona od strane korisnika.

TSE Trying Out S24 Devices 3

Što upućuje na to da produžena softverska podrška ima smisla. Iako možda neki korisnici ne cijene produženu podršku, poboljšana sigurnost i kontinuirana fluidnost uređaja tijekom godina osiguravaju bolje korisničko iskustvo za sve.

Samsung u opticaj pustio sigurnosno ažuriranje 04/2024. za Galaxy S24 modele

Kada je riječ o ekonomskim aspektima, Samsung je utvrdio da su režijski troškovi potrebni za održavanje produžene podrške opravdani s obzirom na dodatnu vrijednost koju pruža korisnicima. Uz to, tvrtka vjeruje da će ova odluka ojačati njihovu poziciju na tržištu i graditi lojalnost korisnika, što će dugoročno donijeti koristi.

Accessory 2 LI 1

Unatoč tome, Samsung i dalje nudi pet godina podrške za svoje najnovije telefone serije A, poput Galaxy A55 i Galaxy A35. To pokazuje da tvrtka prilagođava svoje strategije ovisno o segmentu tržišta i specifičnim zahtjevima korisnika.

Samsung i dalje donosi 25W punjenje na Galaxy Z Flip/Fold6 modele

Ipak, povjerenje u dugotrajnost i otpornost hardvera na vodećim modelima, poput serije Galaxy S, dovodi do odluke da se podrška produži sve do 2031. godine.

TSE Trying Out S24 Devices 8

U konačnici, Samsungova odluka o sedmogodišnjoj podršci za Galaxy S24 predstavlja hrabar korak prema izgradnji dugoročnih odnosa s korisnicima i postavljanju novih standarda u industriji pametnih telefona.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Ova strategija ne samo da odražava predanost tvrtke kvaliteti i korisničkom iskustvu, već i postavlja temelje za inovacije koje će oblikovati budućnost mobilnih tehnologija.

Najčitanije