Banner
naslovna

YouTube Premium broji 100 milijuna korisnika

Čini se kako su sve one "radnje" koje poduzima YouTube postepeno urodilo plodom i sve se okreću "dobroj strani" priče.

HyperOS – kopija Androida ili njegov neprijatelj?

YouTube je nedavno postigao značajnu prekretnicu u svom poslovanju, dosegnuvši broj od preko 100 milijuna pretplatnika na globalnoj razini.

Samsung Galaxy S24 Ultra ima problem sa zaslonom

Ova brojka uključuje kako probne, tako i stvarne plaćene pretplate, ističući snažan utjecaj platforme na području plaćenih glazbenih i video usluga. Unatoč tome, valja napomenuti da stvarni broj plaćenih pretplatnika može biti nešto manji s obzirom na uključene probne pretplate.

naslovna

YouTube je postao ključni igrač na tržištu plaćenih usluga strujanja glazbe i videozapisa, a ova prekretnica predstavlja uspjeh nakon gotovo devet godina od pokretanja plaćene usluge pretplate bez oglasa.

Google Bard od sada može stvarati slike na temelju zadanih opisa

Inicijalno poznata kao YouTube Red, platforma je evoluirala i podijelila se na dva ključna entiteta – YouTube Premium i YouTube Music Premium.

c22

YouTube Music, kao platforma za strujanje glazbe, nudi korisnicima mogućnost uživanja u glazbi bez oglasa uz mjesečnu pretplatu od 10,99 USD. S druge strane, YouTube Premium, čija je mjesečna pretplata 13,99 USD.

Facebook sutra puni 20 godina – društvena mreža koja je promijenila internet

Uključuje ne samo Music Premium već i nudi dodatne beneficije poput uklanjanja oglasa s YouTubea, poboljšane kvalitete strujanja, reprodukcije u pozadini i mogućnosti preuzimanja sadržaja.

Apple 2026. planira predstaviti sklopivi uređaj – zamijenit će iPad Mini

Iako YouTube Premium broji impresivnih 100 milijuna pretplatnika, valja napomenuti da ova brojka još uvijek zaostaje za liderima industrije kao što su Netflix i Spotify.

tekst2naslovna 1

Na primjer, Netflix trenutno bilježi impresivnih 260,8 milijuna pretplatnika, dok Spotify ima 226 milijuna plaćenih pretplatnika. Ipak, YouTube Premium može se usporediti s Disney Plusom, koji je prošle godine premašio 150 milijuna plaćenih pretplatnika.

Samsung Galaxy Ring – Što očekivati od prvog pametnog prstena?

Važno je napomenuti da YouTube Premium nije isključivo usmjeren na tržište plaćenih glazbenih i video usluga te stoga ne treba nužno konkurirati drugim premium streaming platformama.

naslovna1 6

S obzirom na raznolikost ponude, koja uključuje korisnički generirane videozapise, TV uživo, strujanje glazbe i video na zahtjev, YouTube Premium privlači širok spektar publike.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Dodatno, platforma se distancirala od intenzivne utrke u stvaranju originalnog sadržaja, fokusirajući se na oglašavanje kao svoj primarni izvor prihoda.

YouTube: Ako koristite blokatore oglasa, čekajte na početak reprodukcije sadržaja

Rast broja pretplatnika YouTube Premiuma i YouTube Musica sugerira da će ove usluge odigrati ključnu ulogu u budućnosti same platforme. Iako oglašavanje ostaje osnovni izvor prihoda, plaćene pretplate postaju značajan doprinos financijskom uspjehu YouTubea.

YouTube Premium: Više nije moguće dijeliti obiteljski paket

Sa stotinu milijuna pretplatnika, YouTube ima čvrstu osnovu za daljnji rast i razvoj, pružajući korisnicima širom svijeta bogatstvo opcija za uživanje u video i glazbenom sadržaju.

Najčitanije