Banner
tekst3naslovna

YouTube dobiva novi (vizualni) dizajn

YouTube priprema velike vizualne novosti na svim platformama, dali ste dobili već novi izgled?

O ovome se nije pričalo, YouTube nas je iznenadio. Ako niste primijetili ili niste čuli ništa onda mi vam mi sada donosimo novitet. Ono se dotiče najpopularnije video platforme na internetu, radi se o YouTube platformi.

HONOR: Koraci u budućnost!

Ukratko ćemo reći kako su ikone izraženije i sve je jednostavnije nekako „čišće” i vizualno privlačnije. Komentari su izraženiji pri vrhu (odmah ispod video zapisa) kada govorimo o mobilnoj inačici YouTube platforme, dok po pitanju web sučelja YouTube donosi izraženiji (upečatljiviji) opis video zapisa.

tekst3sl1

Sada je „like” i „dislike” gumb povezan u jedno odnosno nalaze se unutar „pilule”. Dok je mogućnost „Share” kao i „Create” ili „Download” svaki u svojoj „piluli”.

YouTube donosi Pinch to zoom na Android

Ako još niste uočili reći ćemo vam kako je novitet (vizualni dizajn) dostupan odnosno ako još nije bit će dostupan za web inačicu, mobilne platforme te Android TV platformu.

tekst3sl2

Ono što nam dolazi novo je „Ambient Mode” odnosno značajka gdje će se boje iz video zapisa moći pretočiti i izvan okvira reprodukcije a moći će se prilagođavati unutar „postavki” (zupčanik).

YouTube svaki video pretvara u „Shorts”

Web sučelje YouTube platforme u velikoj će mjeri primiti značajke koje su već odavno prisutne na mobilnoj inačici YouTube platforme (Android, iOS) što svakako pozdravljamo.

tekst3sl3 2

Govori se kako YouTube razvija jednu značajku koja će od velike koristi biti kod mobilnih korisnika. Ona će doći pod imenom „Istraživanje” a pružat će mogućnost pretraživanja i „skakanja” iz teme u temu na YouTube platformi.

TikTok vs. YouTube Shorts – borba titana ili za svakog korisnika?

Nije navedeno kada će novi dizajn (izgled) biti dostupan na pametnim telefonima, odnosno na web verziji YouTube platforme. Ali se nadamo kako će to doći što prije.

tekst3sl4

Kako to obično biva s ovakvim „velikim” nadogradnjama one će ići postupno po regijama a po pitanju mobilnih platformi zasigurno će biti potrebno ažurirati YouTube aplikaciju na posljednju (aktualnu) inačicu.

GTA 6 dospio u javnost ali ne od strane Rockstar-a

Osim spomenutih noviteta tu su i ostali koji ovdje nismo spomenuli. Za kraj moramo reći kako je prostor gdje se nalazi ime kanala (i slika kanala) sada su prikazani unutar jednog horizontalnog prostora i sve „sada” izgleda sažetije.

tekst3sl5

Moramo imati na umu da YouTube uvodi tolike novitete na svoj web i mobilne verzije platforme pa je stoga potrebno više vremena da sve one stignu na „svoje mjesto” i naravno svim korisnicima.

Samsung lansira „posebni” Galaxy Z Fold / Flip 4 za odabrane

Ovim potezom će YouTube i dalje ostati „broj 1” platforma za video sadržaj a također ovim potezom će konkurencija napraviti nekoliko koraka unatrag.

tekst2naslovna 5

Ne bismo se čuli da konkurencija što prije kopira pojedine elemente što će YouTube dovesti na tržište ali to je već za neki budući članak. Dali je netko od vas već dobio novi izgled YouTube platforme, kako vam se čini slobodno nam pišite.

Najčitanije