Banner
2 23

Xiaomi SU7 – sutra će biti predstavljen?

Xiaomi, kineski tehnološki div, najavljuje svoj debitantski električni automobil SU7 s ciljem redefiniranja iskustva vožnje. Osnivač i izvršni direktor, Lei Jun, obećava visoke performanse i tehnološki ekosustav, dok dimenzije, kapacitet baterije i impresivan doseg do 800 km ističu SU7 na tržištu električnih vozila.

Xiaomi, renomirani kineski tehnološki div, priprema se za svoj veliki ulazak u konkurenciju električnih vozila s lansiranjem svog prvog automobila, SU7.

Volkswagen Grupa usklađuje se s Teslinim standardom punjenja

Osnivač i izvršni direktor, Lei Jun, podgrijava uzbuđenje među entuzijastima i skeptičnima pomoću lukavih slika na društvenim mrežama, ali neizvjesnost oko cijene i performansi SU7 ostavlja mnoge u automobilskom svijetu u stanju radoznalosti.

8 1

Xiaomi EV, odjel zadužen za električna vozila, planira predstaviti SU7 na tehnološkom događaju zakazanom za 28. prosinca. Lei Jun je putem društvenih mreža pružio kratak uvid u ono što naziva “Speed Ultra”, ključnu značajku koja će definirati SU7 kao limuzinu s visokotehnološkim ekosustavom.

Unaprijeđeni Citroen e-SpaceTourer: Inovativnost, domet i praktičnost električnog minivana

S ciljem redefiniranja iskustva vožnje, SU7 se pozicionira kao limuzina srednje do velike veličine koja kombinira naprednu tehnologiju i podršku ekosustava.

Lei Jun naglašava da SU7 nije samo puki pokušaj emulacije konkurencije, već rezultat temeljitog istraživanja korisničkih potreba. Obećava vozne performanse koje bi mogle konkurirati najboljima u klasi, uključujući prestižne modele poput Porsche Taycan Turbo i Tesla Model S.

Renault 5 E-Tech Electric premijeru ima u Ženevi 2024. godine

Dimenzije SU7 su impresivne, s duljinom od 4.997 mm, širinom od 1.963 mm i visinom koja varira od 1.440 mm do 1.455 mm, uz međuosovinski razmak od 3.000 mm.

1 27

Snaga za SU7 dolazi iz dvije opcije baterija – 73,6 kWh i 101 kWh, obećavajući impresivan doseg do 800 km prema CLTC standardu. Domet je ključna karakteristika koja često utječe na odluke potencijalnih kupaca električnih vozila.

Xiaomi SU7 – Električna revolucija koja dolazi iz Azije

Unatoč obećavajućim karakteristikama, sporna točka ostaje cijena, koja još nije konačno utvrđena. Lei Jun priznaje da bi cijena mogla biti “malo skupa”, a spekulacije variraju od 200.000 do 300.000 RMB (26.100 do 39.100 €).

2 23

Ipak, neki analitičari povlače paralele s Xiaomijevom strategijom pametnih telefona te sugeriraju moguću početnu cijenu ispod 200.000 RMB.

Huawei testira Luxeed S9 – svojevrsni odgovor Tesli Modelu Y

Unatoč zabrinutostima oko Xiaomijeve sposobnosti da se istakne na već pretrpanom tržištu električnih vozila u cjenovnom rasponu od 200.000 RMB, Lei Jun ostaje odlučan.

2 16

On je demantirao glasine o odgodi, uvjeravajući entuzijaste da je SU7 već u fazi probne proizvodnje i da će proći još nekoliko mjeseci prije službenog lansiranja na tržištu.

Lotus konkurira Tesli po pitanju brzih punjača na Europskom tlu

Izvršni direktor ističe da je potencijalna visoka cijena opravdana neusporedivim iskustvom koje SU7 obećava, implicitno izazivajući konkurenciju.

4 6

Xiaomi se nije ograničio samo na proizvodnju vozila, već nastoji premostiti jaz između automobila i potrošačke elektronike. Lei Jun naglašava da će tehnološki događaj predstavljanja 28. prosinca pružiti uvid u filozofiju tehnološki vođenog pristupa proizvodnji električnih vozila.

Mercedes u korak s budućnošću: Otvorena prva punionica za električne automobile u Europi

Kombinacija stručnog znanja o potrošačkoj elektronici i Xiaomijeva posvećenost pružanju jedinstvenog iskustva dodaju SU7 jedinstvenu dimenziju u svijetu električnih vozila.

1 17

U zaključku, Xiaomi SU7 donosi snažnu konkurenciju na tržište električnih vozila s obećavajućim značajkama i visokotehnološkim pristupom. Dok cijena i konačne performanse još uvijek ostaju nepoznanice, Xiaomijev entuzijazam, istraživački pristup i predanost isporuci neusporedivog iskustva vožnje daju do znanja da kineski tehnološki div ima ozbiljne namjere u osvajanju automobilske arene.

Volvo EM90 – luksuzna električna strana priče

Sve oči automobilskog svijeta bit će uprte u predstavljanje Xiaomi SU7 kako bismo saznali hoće li ovo vozilo zaista postati igrač koji će promijeniti pravila u svijetu električnih vozila.

Najčitanije