Banner
8

Xiaomi SU7 neće na globalno tržište

Ono što se govorilo, čini se postati će stvarnost. Prvi električni automobil tvrtke XIaomi (nažalost) neće izvan Kineskih granica.

Xiaomi je u prosincu prošle godine najavio svoj SU7 električni automobil (EV), unoseći uzbuđenje u svijet automobilske industrije. Međutim, tada nisu otkrili sve specifikacije, a analiza cijena također je ostala misteriozna.

Goodyear predstavio ElectricDrive 2 – guma za električne automobile

Nedavno je glasnogovornik Xiaomija iznio dodatne pojedinosti, bacajući svjetlo na neke ključne aspekte ovog električnog vozila, a prije njegovog izlaska na tržište.

1 5

Jedna od značajki koja će biti dostupna samo u konfiguraciji SU7 Max je LiDAR sustav, koji će omogućiti napredne značajke samostalne vožnje. Ova tehnologija predstavlja veliki korak prema autonomnim vozilima i ima potencijal značajno unaprijediti sigurnost u prometu.

Xiaomi SU7 došao u Kineske trgovine

LiDAR sustav koristi laserski snop kako bi stvarao trodimenzionalnu mapu okoline, omogućujući vozilu precizno prepoznavanje objekata i situacija u stvarnom vremenu.

8

Kineska vlada odobrila je Xiaomiju distribuciju 14 jedinica SU7 spremnih za maloprodaju, što označava početak dolaska ovog električnog vozila u trgovine i omogućuje potencijalnim kupcima da sudjeluju u probnim vožnjama. Ovaj potez signalizira ozbiljan korak prema komercijalizaciji Xiaomijevih električnih vozila.

Xiaomi predstavio prvo električno vozilo Xiaomi SU7

Jedan od ključnih aspekata koji intrigira javnost je cijena. Glasnogovornik Xiaomija nije pružio precizne informacije, ali je potvrdio da će početna cijena biti ispod 500.000 kineskih juana (oko 65.000 eura).

3 38

Ova cijena pozicionira SU7 kao pristupačan električni automobil u usporedbi s nekim drugim modelima na tržištu. Očekuje se da će povoljna cijena privući širok spektar potencijalnih kupaca i pridonijeti popularizaciji električnih vozila u Kini.

Xiaomi SU7 predstavljen – tržište električnih automobila dobiva “opasnog igrača”.

Unatoč svim pozitivnim aspektima, postoji i nekoliko izazova s kojima se suočava lansiranje SU7. Naime, dosadašnje izjave tvrtke ukazuju na to da će ovaj model ostati ekskluzivan za kinesko tržište.

1 54

Razlog tome leži u kapacitetima proizvodnje Xiaomija, koji trenutno nisu dostatni za globalno širenje. Tvrtka je odlučila ne surađivati s proizvođačima trećih strana kako bi čvrsto kontrolirala cijeli proces – od proizvodnje i kontrole kvalitete do maloprodaje i naknadnih usluga.

Tesla za modele X,Y, i S smanjuje procjenu dometa

Ovaj pristup može predstavljati ograničenje za globalnu prisutnost Xiaomija u području električnih vozila. S obzirom na rastuću potražnju za održivim prijevoznim rješenjima diljem svijeta, mnogi bi kupci izvan Kine mogli biti razočarani što neće imati priliku isprobati ili kupiti Xiaomijev SU7.

EV 03

S druge strane, čvrsta kontrola nad svim aspektima proizvodnje i distribucije može osigurati visoku razinu kvalitete i pouzdanosti SU7. Xiaomijev pristup može biti pogodan za one koji cijene potpunu integraciju i kontrolu nad svojim proizvodima.

Volkswagen implementira ChatGPT

U konačnici, Xiaomijev SU7 predstavlja značajan korak za ovu tehnološku tvrtku u automobilskoj industriji. S inovativnim značajkama poput LiDAR sustava i pristupačnom cijenom, SU7 ima potencijal privući pažnju i osigurati Xiaomiju značajnu poziciju na tržištu električnih vozila, barem u Kini.

6 7

Međutim, ograničenje na kinesko tržište može predstavljati izazov u postizanju globalnog uspjeha. Budućnost Xiaomijevog SU7 bit će oblikovana dinamikom tržišta električnih vozila i sposobnosti tvrtke da proširi svoje proizvodne kapacitete.

Najčitanije