Banner
6 4

Xiaomi 13 i 13 Pro dobivaju Android 14 (beta)

Još u svibnju Xiaomi je objavio "prvu" Betu MIUI 14 grafičkog korisničkog sučelja, dok sada imamo prilike vidjeti prvi "stabilnu" betu.

Iako će mnogi od vas sada pomisliti da je Xiaomi već objavio MIUI 15, to još uvijek nije slučaj. Čini se da to neće skoro uslijediti jer Google još uvijek nije predstavio Android 14.

Xiaomi Mix Fold 3 predstavljen – Snapdragon 8 Gen 2 i još mnogo toga

Međutim, ako ste vlasnik trenutnih Xiaomi 13 ili Xiaomi 13 Pro modela, danas imate razloga za veselje. Naime, Xiaomi je za ova dva modela pustio u opticaj “stabilnu” betu MIUI 14 koja se temelji na Androidu 14. Iako znamo da Android 14 još nije dostupan na tržištu, to nas ne sprječava da podijelimo ovu zanimljivu vijest s vama.

Xiaomi 13 Pro 18

 

Xiaomi je prvi put objavio svoju beta verziju MIUI 14 temeljenu na Androidu 14 još u svibnju, a danas tvrtka izbacuje stabilnu verziju softvera, iako je i dalje u beta fazi.

Xiaomi 13 Pro recenzija

Uostalom, Google još nije službeno izdao stabilnu verziju Androida 14 za široku publiku. Xiaomi 13 i 13 Pro dobivaju stabilnu beta verziju MIUI 14 temeljenu na Androidu 14.

Xiaomi MIUI 15 uočen je “slučajno” na službenoj stranici – kada dolazi?

Google je postigao stabilnost platforme s petom betom Androida 14 prije otprilike tjedan dana, čini se da je Xiaomi završio veći dio beta testiranja. Najnovije stabilno beta ažuriranje MIUI 14 temelji se na Androidu 14 Beta 5.

Xiaomi 13 Pro 19

Iako je Xiaomi 12T bio uključen u prvo izdanje Android 14 Beta, najnovija verzija je ograničena na Xiaomi 13 i 13 Pro modele. Također je važno napomenuti da se ažuriranje prvo pojavilo u Kini, ali će na kraju biti dostupno i izvan kineskog tržišta. Xiaomi distribuira ažuriranje putem OTA (over-the-air) metode za sudionike beta programa. Ako niste dio beta programa, možete se jednostavno pridružiti tako da slijedite upute putem sljedećeg linka: Xiaomi Beta.

Hrvatski Telekom ukinuo internet na Krku!

Unatoč tome, preporučujemo da se suzdržite od isprobavanja ovog ažuriranja, posebno ako svoj Xiaomi uređaj koristite kao primarni telefon. Beta verzije softvera često mogu biti nestabilne i nisu prikladne za svakodnevnu upotrebu, pogotovo za obične korisnike u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Naravno, ako ste entuzijast, imajte na umu da sve radite na vlastitu odgovornost te da je potrebno da posjedujete Xiaomi 13 ili Xiaomi 13 Pro modele.

Xiaomi 13 Pro 7

Nedavno smo govorili o nadolazećem Xiaomi 14 modelu telefona koji će donijeti dva tipa zaslona – ravan i blago zakrivljen. Također smo spomenuli “prve naznake” grafičkog korisničkog sučelja MIUI 15, iako znamo da je još daleko od finalne verzije.

Samsung Galaxy S24 Ultra imat će 50MP telefoto i još bolji zaslon

Šuška se da će Android 14 stići na tržište do kraja kolovoza, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će prvi ponuditi Android 14 na svojim pametnim telefonima i na kojim modelima.

Xiaomi 13 Pro 22

Dali ste već isprobali Android 14 (MIUI 14) na Xiaomi 13 ili Xiaomi 13 Pro modelima iako glasine govore kako se isti tek pojavio na Kineskom tlu? Što očekujete od Androida 14 i dali mislite proći na Xiaomi 14 kada na tržištu bude dostupan, odnosno tržištu i predstavljen?

Najčitanije