Banner
tekst1naslovna 26

WhatsApp radi na verziji za iPad

WhatsApp radi na verziji aplikacije za Apple iPad tablete.

Popularna platforma za komunikaciju „WhatsApp” ništa (nikada) ne prepušta slučaju. S time na umu možemo i danas započeti ovaj tekst koji govori o tome kako uskoro dolazi još jedna verzija na tržište.

Google Play Store testira preuzimanje igara na Windows

Riječ je o Apple iPad, WhatsApp aplikaciji koja bi trebala sadržavati sve značajke koje posjeduje i verzija za pametne telefone. Dalo se to nagovijestiti nakon što je CEO WhatsAppa, Will Cathcart rekao da ova tvrtka radi na verziji za popularne Apple tablete, poznatije kao iPad.

tekst1sl1 4

„Ljudi već dugo žele aplikaciju za iPad, voljeli bismo to učiniti”. To su bile riječi kojima je Cathcart naveo na razmišljanje dali WhatsApp već radi na razvoju aplikacije ili je ista već pri kraju.

Facebook ukida jednu (ne)prihvaćenu značajku

Naravno kada jednom bude dostupna sigurni smo kako će ista raditi na temelju iPadOS platforme odnosno imat će značajke koju platforma za Apple iPad tablet omogućava i donosi.

Apple „Apple Spring 2022”- stiiže novi iPhone SE, tablet i iMac

Odnosno po kojima se razlikuje od iOS platforme za iPhone pametne telefone. Slična situacija je i kod Instagrama, korisnici već dugo vape i mole za samostalnom aplikacijom Instagram na iPad tabletu ali također čelnici Instagrama izbjegavaju ispuniti želju korisnika.

Mobile Outfitters sada štiti i zakrivljene ekrane

Povedemo li se logikom kako su WhatsApp i Instagram društvene platforme u zajedničkom vlasništvu Facebooka odnosno Meta tvrtke, možda to znači kako će nakon primjera, plasmana WhatsApp aplikacije za iPad istim primjerom krenuti Instagram.

Evo cijena Galaxy S22 modela, S22 Ultra ima manje RAM-a

Sve se ovo dodatno uzburkalo kada je WhatsApp počeo omogućavati korištenje WhatsApp servisa za komunikaciju istovremeno na više uređaja (različitih platformi).

tekst1sl2 17

Čitav koncept imao je podršku za do četiri uređaja no mana je bila u tome što za navedeni način korištenja je bilo potrebno neprestano povezivanja na internet ali i ta podrška nije uključivala iPad tablete i to je ono što je najviše razljutilo (i u jednu ruku razočaralo) korisnike Apple iPad tableta.

Apple iPhone 14 modeli imati će 120Hz zaslone i 6GB RAMa

Možemo reći da su tim potezom čelnici WhatsAppa sami sebi „skočili u usta” odnosno korisnici su dodatno postali nervozniji. Reći ćemo i to kako se s ovim potezom dovodi u pitanju i način enkripcije (i čuvanje) podataka.

WhatsApp donosi skrivanje „posljednje aktivnosti” nepoznatim kontaktima

Ista kvaliteta čuvanja podataka nije identična kod svih platformi i uređaja gdje je WhatsApp trenutno dostupan. A najavljuje se kako će se u bližoj budućnosti i na tome dodatno poraditi.

Facebook pametni sat – prvi puta na skicama

Nije navedeno kada bi se mogla očekivati WhatsApp aplikacija za iPad, hoće li to biti uskoro ili u daljoj budućnosti. Sigurni smo kada se jednom i pojavi na App Store trgovini aplikacija, kako će svojim dolaskom imati u prvim danima veliki broj korisnika odnosno broj i postotak preuzimanja.

Najčitanije