Banner
tekst2naslovna 4

WhatsApp ponovno uvodi novitete kada je u pitanju sigurnost korisnika

WhatsApp nastavlja s uvođenjem dodatne sigurnosti za svoje korisnike

Nije mnogo prošlo od kada smo zadnji put spominjali WhatsApp. Prisjetite kako smo u jednom od prošlih članaka naveli kako ćemo sada sve „servise” pod okriljem Mete (Facebooka) učestalo spominjati s razlogom.

WhatsApp uvodi tko može vidjeti kada ste aktivni

Razlog je taj što Meta kao krovna tvrtka želi dovesti sve njezine servise za komunikaciju na internetu na jednu novu razinu te ih postepeno uvesti u Metaverzum. Već smo bili rekli što je to Meta odnosno Metaverzum.

WhatsApp kao posrednik transakcije novca – budućnost koja dolazi

Danas ćemo ponovno reći koje novitete uvodi WhatsApp a ovoga puta oni se dotiču sigurnosti samih korisnika dok su na ovom servisu za komunikaciju. Nove razine sigurnosti na WhatsAppu dolaze u obliku „izvještavanja na razini poruke” te „Flash poziva”.

Xiaomi donosi popis modela s nadogradnjom na MIUI 13

Prvi slučaj odnosno „izvještavanje na razini poziva” dotiče se prijave neželjenih, neprimjerenih poruka koje su upućene vama od strane vašeg WhatsApp kontakta. To znači da osim mogućnost potpune blokade kontakta od sada je moguće posve jednostavno blokirati samu jednu poruku ili više njih.

tekst2sl1 5

Ta osoba čije su poruke dobiva upozorenje a ako se takvo „ponašanje” s njezine strane nastavi prema vama ona će biti blokirana automatski od strane WhatsAppa. Naravno vi ako želite nakon nekog vremena tu jednu osobu možete odblokirati. Naravno ova značajke daje jednostavnu mogućnost ubrzane blokade samo određene poruke bez potrebe da blokirate kontakt osobu.

Huawei nova 9 ima flagship grade kameru

Dobri stari način blokade i dalje ostaje pristupan te ovim potezom WhatsApp daje mogućnost odabira dali korisnik želi iskoristi prvi ili drugi (aktualniji) način blokade dosadnih korisnika ili jednog od njih.

Huawei i Amerika nastavljaju „rat” zabranama

Druga novopridošla značajka dolazi pod imenom „flash poziv”. Njezino ime samo govori za sebe a dotiče se poziva koje WhatsApp upućuje prema vama. Naravno nemojte se sada odmah prepasti neće vam WhatsApp slati pozive već je riječ o načinu na koji WhatsApp želi da potvrdite svoj identitet odnosno valjanost broja kada započinjete s korištenjem WhatsAppa.

PlayStation 5 biti će teže nabaviti u 2022, godini

Što znači kako sada prilikom početka korištenja osim SMS potvrde identiteta moguće je odrediti i poziv, čijim prihvaćanjem jednostavnije i brže potvrđujete svoj broj za korištenje na WhatsAppu.

Google Stadia – igranje u oblaku

Naravno kako smo već i naveli sve je ovo s ciljem dovođenja WhatsAppa u metaverzum te nas nimalo ne iznenađuje. Nakon što smo prije nekoliko dana govorili kako WhatsApp želi ući na tržište novčanih transakcija i kako želi uvesti (odnosno uveo je) tko može vidjeti kada ste aktivni (online) ovo nam se čini kao sitni detalj.

Samsung Galaxy S22 (Ultra) – na fotografijama, poznati datum predstavljanja

I dalje smo svjesni kako će noviteti i nadogradnje osobito po pitanju korisnika i dalje pristizati a kako će na to reagirati samo tržište, odnosno korisnici tek ostaje za vidjeti.

Najčitanije