Banner
tekst2naslovna

WhatsApp dobiva reakcije emojima i postavljanje statusa

WhatsApp iz nadogradnje u nadogradnju pred svoje korisnike donosi sve bitnije značajke i novitete, bilo da je riječ o mobilnim platformama ili desktop verziji ovog popularnog alata za komunikaciju.

Nije više nepoznanica kako WhatsApp sve više želi sličiti svojim sestrinskim (ili bratskim) aplikacijama. Jedna od njih je svakako i Instagram koji već „odavno” ima mogućnost reagiranja na poruke emojima (emotikonima).

Samsung Galaxy S23 Ultra – sve više detalja poznato

A upravo taj način sada je u fazi testiranja kada je u pitanju WhatsApp odnosno ova popularna aplikacija za razmjenu poruka (pisanih i video sadržaja).

tekst2sl2 1

Za sada je sve isključivo vezano za beta testere te kao takvo nije dostupno samim „običnim” korisnicima. Već isključivo sve mora proći oštre mjere da bi se na globalnoj razini mogla pustiti neka značajka.

tekst1sl5

Ova mogućnost reagiranja na poruke emotikonima dostupna je za testiranje već nekoliko tjedana odnosno pri brojčanoj oznaci WhatsApp beta aplikacije: 2.22.17.24.

WhatsApp spaja značajke Androida i Desktop iskustva korištenja

Osim reagiranja na poruke, priča se kako će emoji dobiti još više na značaju (na funkcijama) u naredno vrijeme. Sada nije poznato hoće li se s njima moći reagirati i na video odnosno slikovni sadržaj ili će poslužiti za reagiranje u nekom drugom obliku.

Najbolji mobitel 2022., 2. dio

Kako je to slučaj i na Instagramu tako će i na WhatsAppu onaj koji je napisao poruku dobiti „obavijest” da je taj „netko” reagirao emotikonom na njezin sadržaj (poruku), što jednostavno možemo protumačiti kao kopiranje Instagrama i ništa više.

HBO Max i Discovery+ biti će jedna streaming platforma

Ipak moramo reći ono što je nama najviše „drago” je to kako se priča da će WhatsApp u skorašnje vrijeme dobiti potpuno novu funkciju, odnosno element.

Samsung: „Flex je bolji od Flata”

Riječ je o postavljanju statusa. Jednostavno uzmite u obzir način kako se to radi na Facebook-u. E upravo ćete to moći uskoro raditi i na WhatsApp-u ali putem glasovne poruke.

tekst1sl4

Kroz naredne mjesece (ako testiranje prođe po planu) moći će se glasovnom porukom „obavijestit” svoje WhatsApp prijatelje kako se osjećate dana ili kada će te biti „online” na WhatsApp-u.

Apple između dvije vatre Tajvana i Kine – moguće kašnjenje iPhone-a 14

Te tako dati svima do znanja što mogu očekivati od vas prije nego što vam pošalju (krenu pisati) novu poruku na WhatsApp-u. Ne samo da će ažuriranje statusa (glasom) biti dostupno na mobilnim platformama već se sve više govori kako će navedena značajkama biti dostupna i za desktop verziju WhatsApp aplikacije.

tekst2sl1 3

Što nam samo ukazuje da tvorci i čelnici WhatsApp-a jednostavno misle ozbiljno i žele dovesti WhatsApp na razine na kojima to jednostavnije nije bio slučaj prije.

Pada prodaja pametnih telefona drugi kvartal zaredom

Jer vrijeme je kada konkurencija žestoko „puše za vratom” i prije nego što se postavi i definira svaki potez jasno i sažeto treba razmotriti svaku činjenicu i elemente a toga su tek sada očito u WhatsApp-u očito svjesni.

Najčitanije