Banner
tekst2naslovna 8

Twitter dobiva novo ime – X

Prema riječima nove izvršne direktorice Linde Yaccarino, Twitter mijenja svoj krajnji fokus s donošenja bitnih i važnih informacija na širi spektar.

*Važno:* Želite ukloniti Twitter korisnički račun – evo kako to možete

Iako smo mislili da je ludosti kraj, čini se da Elon Musk ide korak dalje. Svi već jako dobro znamo priču kako je Elon Musk kupio nekada (slobodno možemo reći nekada) najpopularniju društvenu mrežu “Twitter“. Svi smo mislili da će ta akvizicija rezultirati nekim krajnje vrhunskim rezultatima, ali svi smo se jednostavno razočarali kada smo vidjeli ishod rezultata.

ChatGPT dolazi na Android

Dugo vremena Elon Musk je iz dana u dan pretvarao Twitter u nešto što više nije bilo ni nalik poznatoj platformi, da bi na kraju odlučio se povući. Ali ne onako kako bi se to od njega očekivalo, već je odlučio imenovati novu izvršnu direktoricu.

tekst2sl2 4

Prema riječima nove izvršne direktorice Linde Yaccarino, Twitter mijenja svoj krajnji fokus s donošenja bitnih i važnih informacija na širi spektar. Slobodno možemo reći da će Twitter uskoro postati “kopija” ostalih dostupnih mnogobrojnih društvenih mreža. Hoće li u tome uspjeti, svakako će pokazati vrijeme, ali očekuje se da će Twitter imati u fokusu razne sadržaje.

Naravno, tu prije svega moramo istaknuti audio/video sadržaj, slanje i primanje poruka, a govori se i kako će Twitter s vremenom razviti značajke povezane s bankovnim sektorom.

[Uradi sam]: Samsung dijeljenje zaslona – kako ga uključiti na Android Tv / Chromecast

No, sada dolazi ono najbitnije – osim ovih novina, dolazi još jedna, a to je da – TWITTER VIŠE NEĆE BITI TWITTER! Da, dobro ste pročitali, Elon Musk mijenja vizualni identitet i ime (logotip) ove društvene mreže. Njezino buduće ime bit će “X”, a imat će domenu X.com. Sve je već spremno, te je domena X.com već pripremljena te će vas “prebaciti” na Twitter.com.

tekst2naslovna 8

Promjene oko Twittera bile su stalne otkako je Musk preuzeo posao nakon sklapanja ugovora vrijednog 44 milijarde dolara. Vlasnik je otpustio izvršne čelnike, raspustio upravni odbor i smanjio radnu snagu s gotovo 8000 zaposlenika na samo 1500. Ovi potezi, u kombinaciji s Muskovim kontroverznim mišljenjima o slobodi govora, rezultirali su dramatičnim padom prihoda od oglasa. Trenutačno, platforma koja će uskoro biti preimenovana još uvijek ima 50%-tni pad u novčanom toku.

Jedan od pokušaja da se vrati novac na stol bilo je uvođenje Twitter Blue-a, koji je svima omogućio da plate 8 USD mjesečno za otmjenu plavu kvačicu s natpisom “Verified” i koji pruža više mogućnosti, uključujući uređivanje tweetova, duže ograničenje broja znakova i prihod od oglasa.

Sony Xperia Flip – Nevjerojatan 7″ zaslon u 4K rezoluciji!

Sada slobodno možemo reći zbogom Twitteru – mi nekako mislimo da to možemo reći, dakle ZBOGOM (dobri stari) Twitter – i plava ptico! Nama svakako ova “novina” nekako najteže pada. Htjeli mi to sebi priznati ili ne iako ćemo što prije morati to učiniti.

tekst2sl1 4

Ipak ponukani novim “idejama” Elona Musk-a nekako mislimo da ovo nije kraj i kako se Musk na ovome jednostavno neće smiriti.

Najčitanije