Banner

Top 10 Google Play alternativnih trgovina aplikacija

Google Play Trgovina je glavno odredište za preuzimanje aplikacija. Ali nije jedina. Postoji nekoliko zgodnih alternativa koje bi vam preporučili da imate više izbora aplikacija.

Google Play alternativne trgovine donose niz prednosti: mogućnost preuzimanja aplikacija koje nisu dostupne u našoj zemlji, preuzimanje plaćenih aplikacija besplatno, otkrivanje nečeg novog itd. Možda im je nedostatak mogućnost da pokupite neki maleware ali mogućnosti su podjednake kao na Google Play trgovini.

Za pristup alternativnim Google Play trgovinama uglavnom morate preuzeti aplikacije određenih trgovina te u postavkama omogućiti instaliranje aplikacija treće strane. Krenimo našom Top listom. Imajte na umu da popis trgovina aplikacijama nije naveden prema kvaliteti i ponudi. Nasumičan je.

1. ApkMirror je mjesto na kome možete preuzeti najnovije aplikacije ako ste spremni probati najnovija izdanja svojih omiljenih aplikacija. Stranica navodi da su sve aplikacije sigurne od malwarea. Nema plaćenih aplikacija. Stranica je dobro osmišljen i proces traženja i preuzimanja aplikacija je izuzetno jednostavan. Verzije su kronološki uređene.

3cc7ee9e67514e2bd79af10e3e4871ce_screen_1024x640

Poveznica

2. Amazon App Store često objavljuje promocije u kojima možete besplatno preuzeti aplikacije koje se inače plaćaju.  Za pristup trgovini aplikacijama potrebno je preuzeti Amazon Underground aplikaciju. Nakon toga morate se registrirate na Amazon app trgovinu. ( e-pošta/zaporka). Postupak je isti kao kada pristupate Google Play trgovini. Ono što nam se ne sviđa je da biste koristili Amazon AppStore, morate povezati kreditnu karticu čak i za preuzimanje besplatnih aplikacija.

blackberry-amazonappstore

Glavni zaslon pokazuje trenutne “trendi” aplikacije dok ostatak možete pregledavati po kategorijama ili tražiti ručno. Procedura za preuzimanje aplikacije nije intuitivno kao iz Google Play.  Za preuzimanje programa s mobilnog uređaja ili tableta, najprije ga morate dodati na svoj popis želja, a onda morate koristiti računalo za dovršetak preuzimanja.

Poveznica

3. F-Droid nudi aplikacije razvijene pod  open source platformom. Sve su popraćene linkom na izvorni kod što daje odleđeni stupanj sigurnosti. Moguće je odabrati bilo koju verziju aplikacije koju želite za preuzimanje. Ne morate instalirati najnoviju inačicu.

androidpit-f-droid-app-store-w782 (1)

Aplikacije se mogu pregledavati i instalirati s F-Droid mrežne stranice ili uporabom aplikacije bez potrebe registracije. Broj dostupnih aplikacija nije velik u usporedbi s drugim trgovinama ali im zanimljivih aplikacija. Za pristup trgovini potrebno je otvoriti web-preglednik i i instalirati FDroid.apk aplikaciju. To je, to.

4. AppBrain App je treća najveća trgovina aplikacija u svijetu. Nudi brojne aplikacija kroz web pretraživanja, top lista i kategorija te neke premium aplikacije koje su besplatno na ograničeno vrijeme. U procesu registracije prvi korak je prijava nekim od računa društvenih mreža zbog mogućnosti sudjelovanja u zajednici, a potom kreirate korisničko ime za preuzimanje aplikacija.

AppBrain-App-Store (1) Download-an-app-from-AppBrain-Store

Također, AppBrain skenira vaš uređaj i na temelju onoga što trenutno imate instalirano daje personalizirane preporuke aplikacija. Sviđa nam se što korisnici mogu imati potpunu kontrolu nad onim što aplikacija radi.

Poveznica

Aptoide-App-Store-Google-play-alternative

 

5. Aptoide trgovina je popularna jer nudi aplikacije koje bi trebali na Google Play trgovini platiti ali nažalost pune su oglasa. Sučelje je čisto te jednostavno za upotrebu i gotovo jednako Google trgovina. Aplikacija također otkriva vaše instalirane aplikacije i nudi ažuriranja.

 

Poveznica

 

 

6. Samsung App store dobro je poznat svim vlasnicima Galaxy uređaja. Nude premium sadržaje za odabrane Galaxy uređaje. U odnosu na Google Play trgovinu ponekad aplikacije kasne s dostupnošću preuzimanja. Razlog je jednostavan. Samsung želi osigurati da ne postoje problemi Copyright i pregledavaju svaki opciju temeljito za sve svoje uređaje. Nemate li neki od Galaxy uređaja, nije problem da preuzmete neku od aplikacija na popisu koja vam se sviđa.

Poveznica

7. Mobogenie je zanimljiva alternativa izvorno razvijena u Indiji i ima veliku bazu korisnika, izgleda sofisticirano i profesionalno. Podržava više jezika i nema registracije. Također radi kao upravitelj datoteka i omogućuje preuzimanje drugih sadržaje izvan aplikacije, kao što su pozadine, melodije zvona, e-knjige i YouTube video. Naša primjedba bila bi da ponekad nude aplikacije koje su inače komercijalne pa tako da malo graniče sa “crnim ” tržištem.

Poveznica

8. Blackmart Alpha je alternativa  Google Play trgovini za tablete i pametne telefone.  Možete preuzeti mnoge aplikacije, bez potrebe za bilo kakvom registracijom  ili Google računom. Nude aplikacije koje nisu dostupne na svim tržištima  želite li ih preuzeti s Google Play Marketa. Nude prilagođeno pretraživanje aplikacija.

blackmart-alpha

Poveznica

9. Mobile9 ima više od 40 milijuna aktivnih korisnika, tako da  još jedna mogućnost vrijedna razmatranja.  Dio je društvene mreže, dio je App Store.  Aplikacije su kategorizirane uključujući melodije zvona, pozadine i aplikacije prema modelima uređaja. Nažalost nema kontrole kvalitete.  Malo opreza nije na odmet. Za preuzimanje aplikacija potrebna je registracija.

mobile9-Market-Android-Home

Poveznica

10. Android Appania je još jedno mjesto gdje možete preuzeti aolikacije ali ovdje trebate bit malo više oprezni na malweare. Web stranica nema visoku poziciju kao pouzdana stranica.

Top 10 Google Play alternativnih trgovina 03

Poveznica

 

Imate li neki svoju omiljenu alternativnu trgovinu aplikacija,a nije na našem popisu, ostavite nam informacije u komentarima. Poželjan je kratak opis 😀

 

Najčitanije