Banner
tekst2sl1 1

Threads ima 10 milijuna preuzimanja u 7 sati – Twitter podiže optužnicu

Meta je jučer ograničeno lansirala Threads kao izravni konkurent Twitteru.

Meta je jučer ograničeno lansirala Threads kao izravni konkurent Twitteru. Korisnici mogu objavljivati tekstove, slike i video zapise do 5 minuta te lajkati, komentirati i ponovno dijeliti objave drugih ljudi.

Samsung potvrdio Galaxy Unpacked događaj (26.07.2023.) – Galaxy Z Fold 5 u javnosti

I unatoč ograničenoj dostupnosti, prvih 7 sati nakon pokretanja platforme prijavilo se 10 milijuna ljudi, otkrio je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg.

tekst2sl1 1

Ovo je najnovije ažuriranje na njegovoj stranici, budući da su prethodna dva otkrila 2 milijuna prijava u prva 2 sata, a dostigla 5 milijuna u 4 sata. B

Stiže Honor 90 s 200 MP, evo što nudi za 549 eura

rza matematika otkriva da se svake sekunde registrira između 250 i 350 ljudi iz više od 100 zemalja. Broj bi vjerojatno bio veći da su Threads lansirani u Europskoj uniji, ali regulatori su jučer potvrdili da Meta još uvijek radi na tome da novu uslugu učini usklađenom s GDPR-om, a korisnici u EU će morati malo pričekati prije registracije platforme.

tekst2sl2 1

Threads ne želi samo biti alternativa Muskovom Twitteru, tvrdi Zuckerberg. Uskoro će biti kompatibilan s otvorenim protokolom ActivityPub, što znači da će biti interoperabilan s Mastodonom i WordPressom, omogućujući nove vrste povezivanja među ljudima koje nisu moguće na trenutno popularnim aplikacijama društvenih medija.

Cloud pohrana podataka postaje sve popularnija

Threads je dostupan u Apple App Storeu i Google Play Storeu, kao i na desktopu na threads.net. Najlakši način povezivanja je s postojećim Instagram računom i korisničkim imenom.

tekst2sl3
Twitter je već najavio “optužnicu”

Sama usluga uskoro će dobiti više značajki, kao što su predložene objave, robusnija funkcija pretraživanja i lakša navigacija za praćenje trendova u stvarnom životu, slično hashtagovima.

Vivo X90 Pro recenzija

Metina nova aplikacija za društvenu mrežu Threads trenutno je najveća tema u tehnologiji nakon što je službeno lansirana jučer i postigla 48 milijuna prijava u svom prvom danu. Usprkos tome odnosno prvobitnim dobrim mišljenjima, Twitter i Elon Musk ništa ne prepuštaju sluačaju.

tekst2sl4
Twitter je već najavio “optužnicu”

Twitter je sada izdao pravno pismo upućeno Marku Zuckerbergu u vezi s namjerom poduzimanja pravnih radnji protiv Mete zbog “nezakonite zloupotrebe Twitterovih poslovnih tajni i intelektualnog vlasništva”.

Xiaomi Mix Fold 3 također će propustiti međunarodno izdanje

Optužba navodi da je Meta angažirala desetke bivših zaposlenika Twittera s pristupom Twitter poslovnim tajnama i IP-u što je Meta iskoristila u svoju korist u razvoju svoje aplikacije za društveno umrežavanje Threads.

tekst1naslovna 2

U pismu se Threads otvoreno opisuje kao Twitterova “aplikacija za kopiranje” i zahtijeva se da Meta prestane koristiti Twitterove poslovne tajne i druge povjerljive informacije jer su takve radnje protivne državnim i saveznim zakonima.

Samsung Galaxy S23 Ultra uočen s Androidom 14 na GeekBenchu

Pismo također podsjeća Metu da nije dopušteno indeksirati ili koristiti Twitterove podatke. Komunikacijski predstavnik Mete izdao je kratku izjavu kojom opovrgava Twitterove tvrdnje i navodi da niti jedna osoba u Threads inženjerskom timu nije prethodno radila za Twitter.

Najčitanije