Banner
tekst2sl2 1

Tesla donosi Apple Podcast unutar Holiday 2023. ažuriranja

Kako su Novogodišnji blagdani u tijeku, tako je i Tesla odlučila svoje modele počastiti jednim ažuriranjem i donijeti im nove mogućnosti i značajke - među kojima se najviše ističe Apple Podcast.

Tesla je nedavno objavila da će sljedećeg tjedna lansirati svoje blagdansko ažuriranje za 2023., donoseći niz uzbudljivih promjena i poboljšanja na podržanim modelima i u raznim zemljama. Ovo ažuriranje, koje je već dostupno zaposlenicima Tesle, obuhvaća niz novih značajki koje će dodatno unaprijediti iskustvo vozača.

Xiaomi SU7 u prosincu će biti proizvedeno prvih 300 primjeraka

Jedna od najznačajnijih promjena koju je Tesla najavila je podrška za Apple Podcasts. Ovo je izuzetno važno s obzirom na popularnost Apple CarPlay aplikacije, koja do sada nije bila podržana u Teslinim vozilima.

Huawei testira Luxeed S9 – svojevrsni odgovor Tesli Modelu Y

Sada će vozači moći uživati u svojim omiljenim podcastima putem Apple Podcasts aplikacije direktno na Teslinom zaslonu, pridonoseći dodatnoj raznovrsnosti zabavnih mogućnosti tijekom vožnje.

1 11

Važno je napomenuti da će ova funkcionalnost biti dostupna samo korisnicima koji plaćaju Tesla Premium Connectivity paket po cijeni od 10 USD mjesečno. Ovo je, dakako, dodatni trošak, ali za ljubitelje podcasta i korisnike Apple ekosustava, ova mogućnost može biti itekako primamljiva.

Lotus konkurira Tesli po pitanju brzih punjača na Europskom tlu

Jedna od zanimljivih promjena u Teslinoj nadogradnji je mogućnost personalizacije zvuka zaključavanja automobila. Sada vozači mogu birati između različitih zvukova, uključujući gumenu patku, zvonku, staru školsku trubu, pljesak, vrišteću kozu i još mnogo toga. Ova inovacija dodatno naglašava Tesla filozofiju da vožnja treba biti ne samo sigurna i učinkovita, već i zabavna.

2 1

Za ljubitelje igara, Tesla donosi još jednu značajnu promjenu – mogućnost igranja igara na stražnjem zaslonu osjetljivom na dodir. Ovo će zasigurno obradovati putnike na stražnjem sjedalu koji će sada imati priliku provesti vrijeme igrajući omiljene igre tijekom vožnje.

Mercedes u korak s budućnošću: Otvorena prva punionica za električne automobile u Europi

Osim toga, Teslin sustav sada podržava Bluetooth slušalice, pružajući vozačima i putnicima još veću slobodu u odabiru audio opreme. Ovo je korisna opcija za one koji žele osobni audio doživljaj dok voze ili putuju.

U području navigacije, Teslino blagdansko ažuriranje donosi nekoliko značajnih poboljšanja. Teslina aplikacija dobit će planer putovanja s podrškom za više zaustavljanja, što će olakšati planiranje i praćenje putovanja s više destinacija.  Navigacija će također prikazivati kamere za brzinu, znakove za zaustavljanje i semafore, pružajući vozačima još više informacija tijekom vožnje.

Mercedes testira električnu G klasu

Jedna od ključnih sigurnosnih značajki uključena u ovo ažuriranje je automatsko pozivanje hitne pomoći (911) ako se aktiviraju zračni jastuci tijekom nesreće. Ova značajka ima potencijal značajno smanjiti vrijeme reakcije u hitnim situacijama i pružiti dodatnu sigurnost vozačima i putnicima.

5

Dodatna poboljšanja uključuju dodavanje kamera na lijevom i desnom stupu vozila, omogućavajući vozačima bolji pregled okoline vozila putem Teslinog mobilnog aplikacije. Tu je i novi High Fidelity Park Assist 3D prikaz, koji dodatno poboljšava točnost i preciznost asistencije prilikom parkiranja.

Nissan se u potpunosti okreće električnim automobilima

Ovo blagdansko ažuriranje predstavlja još jedan korak naprijed u Teslinim naporima da pruži najnovije tehnološke inovacije svojim korisnicima.

Iako su zaposlenici već dobili pristup ovim promjenama, ostalim vozačima bit će dostupno sljedeći tjedan. S ovim ažuriranjem, Tesla potvrđuje svoju posvećenost stalnom poboljšanju svojih vozila i pružanju vrhunskog iskustva vožnje.

Najčitanije