Banner
naslovna

Telegramovo ažuriranje: Glasovna transkripcija za sve korisnike i nove značajke

Kada smo pomislili kako Telegram nema nekih noviteta, iznenadio nas je dolazak glasovne transkrpcije za sve korisnike (one koji plaćaju Telegram ali i one koji ga koriste besplatno).

Apple Watch 9 (Product Red) – predstavljen, s cijenom od 399$

Telegram, popularna platforma za razmjenu poruka, nastavlja inovirati i prilagođavati se potrebama svojih korisnika. Najnovije ažuriranje, koje je nedavno objavljeno, donosi niz novih značajki i poboljšanja, a posebno se ističe proširenje glasovne transkripcije na besplatne korisnike.

Xiaomi Redmi K70 i K70 Pro predstavljeni u Kini – 4000 nita svjetlina zaslona i 120W punjenje

U službenom blog postu, Telegram je najavio da će ažuriranje biti dostupno svim korisnicima iOS-a, kao i onima koji preuzmu Telegram za Android s telegram.org/android. I dok se Google Play verzija još uvijek nalazi u procesu pregleda, korisnici već mogu iskusiti prednosti ovih novih dodataka.

1

Jedna od ključnih novosti u ovom ažuriranju je proširenje glasovne transkripcije na besplatne korisnike. Do sada, ova značajka bila je rezervirana za korisnike Telegram Premiuma, ali sada će i oni koji koriste besplatni plan moći koristiti glasovnu transkripciju.

Telegram Premium dostupan za 4,99$ na mjesec

Ipak, kako bi održali ravnotežu između besplatnih i Premium korisnika, postoji ograničenje za besplatne korisnike – mogu pretvoriti samo do dvije poruke tjedno u tekst.

2

Premium korisnici i dalje zadržavaju privilegiju neograničenih konverzija glasa u tekst. Ova značajka, koja je prvi put predstavljena 2022. godine, omogućuje korisnicima primanje transkripcija glasovnih ili video poruka, pružajući korisnicima veću fleksibilnost u komunikaciji.

Apple Watch 9 (Product Red) – predstavljen, s cijenom od 399$

Osim proširenja glasovne transkripcije, Telegram donosi i niz drugih poboljšanja. Korisnici sada mogu lakše otkrivati kanale, a pridruživanje određenom kanalu omogućuje pregled sličnih javnih kanala.

Samsung Galaxy A55 – renderi i značajke

Ova značajka omogućuje korisnicima da prošire svoje interese i pronađu nove sadržaje koji bi ih mogli zanimati.

3

Jedno od značajnih poboljšanja uključuje i mogućnost ponovnog objavljivanja priča prijatelja i omiljenih kanala na vlastite stranice. Ova funkcionalnost omogućuje korisnicima da povećaju svoju publiku u samo dva dodira, dodajući dodatne tekstualne, audio ili video komentare uz ponovno objavljivanje. Važno je napomenuti da se priče mogu ponovno objavljivati samo ako su vidljive “Svima” kako bi se zaštitila privatnost korisnika.

GTA VI trailer izlazi 05.12.2023.

Ponovno objavljivanje priča sada također uključuje opciju dodavanja video poruka za komentiranje ili zabavu. Ove prilagodljive video poruke omogućuju korisnicima da mijenjaju veličinu i pozicioniraju ih na zaslonu, pružajući dodatne mogućnosti za izražavanje misli ili komentiranje popularnih tema. Sve ove inovacije čine Telegram iskustvo komunikacije bogatijim i raznovrsnijim.

naslovna

Za Premium korisnike, Telegram uvodi dodatnu mogućnost prilagodbe profila. Premium korisnici sada mogu postaviti jedinstvenu kombinaciju boja s logotipima za svoje profile i primijeniti pozadine za obje strane razgovora, čime se održava dosljedan izgled i za njih i za njihove partnere u razgovoru.

S-Pen olovka za Samsung Galaxy S24 Ultra dobila je FCC certifikat

Još jedna važna nadogradnja odnosi se na kanale koji imaju mogućnosti objavljivanja priča. Sada će ti kanali imati pristup statistikama za preglede priča, dijeljenja i reakcije, uz detaljne grafikone za praćenje dosega i izvedbe.

LINK1

Administratori kanala također dobivaju novo sučelje za upravljanje reakcijama, omogućavajući im dodavanje ili uklanjanje određenih emojija prema potrebama zajednice.

tekst1sl1 6

S obzirom na ove promjene, Telegram pokazuje predanost stalnom poboljšanju korisničkog iskustva i prilagođavanju novim tehnološkim trendovima.

Apple: Svi iPhone 16 modeli imati će action button

Proširenje glasovne transkripcije, poboljšana funkcionalnost ponovnog objavljivanja priča te dodatne mogućnosti prilagodbe profila i statistika za kanale čine ovo ažuriranje dobrodošlim korisnicima koji žele više od svoje omiljene aplikacije za razmjenu poruka. Sudeći prema ovim novostima, Telegram ostaje relevantan i konkurentan na tržištu komunikacijskih aplikacija.

Najčitanije