Banner
tekst3naslovna 1

Sony Xperia 1 IV – prikazana na renderima

Sony se vraća postepeno na tržište pametnih telefona.

Kada ste zadnji put čuli da je Sony predstavio pametni telefon? Dobro predstavili su ali „obični mali korisnici” i nisu previše čuli jer Sony jednostavno nigdje više ne promovira svoje pametne telefone.

tekst3naslovna

Niti nema Sony Xperia pametnih telefona kod pružatelja mobilnih usluga (u ponudi) ali nadamo se kako će se to uskoro popraviti, krenuti nabolje. Jer Sony čini se uskoro priprema novi pametni telefon.

Samsung Smart TV u Hrvatskoj dobio HBO Max

Njegov naziv je Sony Xperia 1 IV a pogledom na rendere vidljivo je kako je dizajn dobro poznati još od davnih – slavnih dana Sony Xperia pametnih telefona. Iako ima krajnje neobično ime dizajn i sam vizualni identitet ostao je dobro upečatljiv sa starijih Sony Xperia modela.

Huawei P50 Pocket recenzija

I dalje je tu riječ o „duguljastom” dizajnu zaslona i samog pametnog telefona s oštrim bridovima. Na pripadajuće dvije fotografije vidimo prednju i stražnju stranu, dok sa stražnje strane nailazimo i na vertikalni modul kamere sa Zeiss potpisom odnosno pripadajuće tri kamere.

tekst3sl1

Ispod modula kamere nalazi se Sony logo a iznad istog stoji NFC oznaka. Omjer zaslona odnosno stranica nadolazećeg Sony Xperia 1 IV je 21:9 te se priča o 4K rezoluciji te 120Hz stopi osvježenja prikaza uz HDR10+ i Gorilla Glass Victus zaštitnom slojem.

Sony Xperia 1 IV donosi zaslon veličine 6,5”. Kada gledamo ostatak dizajna Sony Xperia pametnog telefona kažimo kako se spominje tipka za uključivanje/isključivanje na desnom bridu.

tekst3sl2 1

Snapdragon 8 Gen 1 spominje se kao pokretač Xperia 1 IV pametnog telefona a tu je i velikih 512GB interne uz prisustvo 12GB radne memorije. Za sada nije potvrđeni microSD utor (eksterna memorija) ali za vjerovati je ako nastavlja slijediti aktualne trendove podrška za microSD nedostajati će.

Apple iPhone SE (2022) – isti dizajn osnaženi hardver

Ipak nije sve tako crno jer prema glasinama Sony Xperia 1 IV donosit će 3,5mm utor za slušalice pa će to biti razlog za veselje u jednu ruku ako će već microSD podrška izostati.

Apple „Peak Performance” – uz iPhone SE 3 (2022) dolazi i iPhone 13 u zelenoj boji

Nadalje spominje se kako će Sony Xperia 1 IV dolaziti s USB Type-C priključkom za sinkronizaciju i punjenje kao i baterijom kapaciteta 5,000mAh. Tu bi se našla i podrška za brzo punjenje snage 45W.

tekst3sl4

Sony Xperia 1 IV dolazit će  i s IP68 certifikatom otpornosti na udarce, prašinu i prodor vode. Sony Xperia 1 IV bit će pokretana Androidom 12 kako to i obično biva odnosno kako je i bilo kod Sony Xperia pametnih telefona starijih generacija.

tekst3sl5

Nadamo se kako ćemo uskoro vidjeti još prikaza nadolazećeg Sony Xperia pametnog telefona a to tada i ova dva će nam biti i više nego dovoljna.

Najčitanije