Banner
tekst2naslovna 16

Sony razvija senzor kamere od 1.1” – Exmor IMX800

Sony je prvi koji razvija senzor kamere veličine 1.1" - Exmor IMX800.

Sony iako više nije „prvi” kada su u pitanju pametni telefoni (Sony Xperia) sada se čini kako razvija neke druge segmente pametnih telefona. Ako se nas pita riječ je o poprilično bitnim segmentima a oni su u suštini kamere.

tekst2naslovna 16

Odnosno leće kamera, odnosno Sony se nedavno pohvalio kako radi na leći kamere od čak 1,1”. Što bi značilo kada jednom ista bude dostupna na tržištu (u nekom pametnom telefonu) kako će Sony biti i ispred Samsunga koji je razvio i posjeduje 50MP, 1/1,12, GN2.

Sony PlayStation 5 dobiva mnoštvo noviteta

Za sada je Samsung još uvijek „prvak” ali Sony postepeno ide ka svome cilju. Priča se kako razvoj navedenog Sony Exmor 1.1” IMX 800 senzora ide sve bolje i kako mu se uskoro bliži završna faza.

Sony Xperia ACE III – „Compact” za Japance

Sada će mnogi od vas reći kako to nije ništa novo jer je već Panasonicov CM1 2014. godine nosio senzor kamere od 1” s rezolucijom od 20MP. Ipak Sony će s Exmor IMX800 senzorom kamere „sjesti na tron” i biti prvi kada su u pitanju senzori kamere smješteni unutar kućišta telefona a još kada se tome pribroji i rezolucija od 50MP, veselju uistinu nema kraja.

tekst2sl1 7

Šuška se kako će navedeni Sony senzor debitirati na Xiaomi 12 Ultra pametnog telefona a to bi se trebalo desiti vrlo ubrzo, tako priče i glasine govore. Sony i Samsung su za sada jedini u razvoju leća kamera koji su „broj jedan” i bit će vrlo zanimljivo za pratiti bitku koja će se dešavati (borba) između njih.

iPhone SE (2022) vs iPhone SE (2020) – koji kupiti?

Sigurni smo kako na odgovor koji će dati Samsung nećemo dugo trebati čekati a to sve samo dodatno ide na ruku korisnicima jer će pametni telefoni s godinama koje su pred nama dobivati sve bolje i sve veće senzore kamera.

OnePlus 10R – bez fizičke tipke za zvuk i sa punch-hole na sredini

Čime će biti postignuti da „jednog dana” pametni telefon bude punopravni suparnik pravom fotoaparatu kada je u pitanju snimanje i fotografiranje, što nas svakako i raduje.

tekst2sl2 9

Ipak nas žalosti što nećemo jedan tako moćan senzor imati prilike vidjeti na nekom Sony Xperia modelu jer bi to onda bila „poslastica samo takva”. Nadamo se kako će dolazak Sony Exmor senzora potaknuti i ostale proizvođače da svoje kamere (senzore) s flagship modela pretoče i na one modele srednjeg cjenovnog razreda.

tekst2sl3 6

Jer bi to za korisnike značilo kako bi u vrhunskoj fotografiji mogli uživati bez potrebe za plaćanjem 1,000€ (1,000$) pri kupnji vrhunskim modela iz samog vrha ponude. Naravno može se napraviti i kompromis s dostupnošću nekih značajki.

Najčitanije