huawei
2 7

Snapdragon 8 Gen 4 na tržište će u listopadu

Kao što je bio slučaj i sa Snapdragon 8 Gen 3, tako će i idući "flagship" Snapdragon na tržište u listopadu.

Qualcomm je prošle godine u listopadu na Havajima na Snapdragon Summitu najavio Snapdragon 8 Gen 3 SoC. No, uzbuđenje oko ovog izdanja još nije splasnulo kada je već stigla najava za ovogodišnji Snapdragon Summit, ponovno zakazan za listopad.

MWC 2024: Huawei predstavio high-end proizvode kojima ulazi i u modni svijet

Ovoga puta, glavni protagonist bit će Snapdragon 8 Gen 4, najnovija inačica čipa koja obećava revoluciju u performansama pametnih uređaja.

2 7

Najnoviji podaci stižu od Dona McGuirea, glavnog marketing direktora u Qualcommu, koji je izjavio da će Snapdragon 8 Gen 4 predstaviti revolucionarni Oryon CPU.

Samsung Galaxy Z Flip 6 – također u stopu prati S seriju

Ova vijest proizašla je iz videa objavljenog na X s tekućeg Mobile World Congressa (MWC), koji je zapečatio službenu najavu. S obzirom na dosadašnje impresivne dosege Qualcomma, očekivanja su visoka, a entuzijazam među ljubiteljima tehnologije ne prestaje rasti.

HONOR Magic6 Pro u pretprodaji, poklon tablet

No, prije nego što smo se uhvatili u koštac s očekivanjima za Snapdragon 8 Gen 4, postoje naznake da bi Qualcomm mogao predstaviti još jedan čip iz serije Snapdragon 8 Gen.

Apple mijenja temelje Umjetne Inteligencije

Nazvan modelom SM8635, ovaj čip donosi izvanredne performanse. Očekuje se da će sadržavati jednu Cortex-X4 jezgru koja radi na taktu od 2,9 GHz, a za grafički intenzivne zadatke bit će zadužen Adreno 735 GPU.

tekst4naslovna

Ovi impresivni podaci, poput rezultata AnTuTu testiranja od oko 1,7 milijuna, sugeriraju da će SM8635 biti konkurentan čak i u najzahtjevnijim uvjetima. Čip će se proizvoditi na TSMC-ovom 4nm čvoru, što jamči efikasnost i performanse na visokoj razini.

Dimensity 9400 biti će slabiji od Snapdragon-a 8 Gen 4 ali bolji od Apple M3

Spekulira se da će se SM8635 pozicionirati između Snapdragon 8 Gen 2 i Gen 3, te će vjerojatno nositi ime Snapdragon 8s Gen 2 ili Snapdragon 8 Gen 3 Lite.

7 1

Ovo je zanimljiv korak Qualcomma jer pruža korisnicima širi spektar opcija, od premium do srednje klase uređaja, koji mogu zadovoljiti različite potrebe i proračune.

Snapdragon 8 Gen 4 vs. Exynos 9400 – prvo benchmark testiranje

S povratkom na glavnu zvijezdu, Snapdragon 8 Gen 4 obećava podići ljestvicu još više. Oryon CPU najavljen kao srce ovog čipa obećava nevjerojatne performanse i energetsku učinkovitost.

1

S obzirom na kontinuirani napredak u tehnologiji poluvodiča, očekuje se da će Snapdragon 8 Gen 4 postaviti nove standarde u brzini, obradi slika, umjetnoj inteligenciji i još mnogo toga.

Honor Magic6 Lite recenzija

Osim toga, Qualcomm ima bogato iskustvo u integriranju novih tehnologija, poput 5G mreže, u svoje čipove. Stoga se očekuje da će Snapdragon 8 Gen 4 podržavati najnovije tehnološke trendove, osiguravajući korisnicima da budu spremni za budućnost digitalne povezanosti.

1 4

Važno je napomenuti da su čipovi Snapdragon postali ključni sastojak mnogih flagship pametnih telefona i drugih uređaja, pa se očekuje da će i Snapdragon 8 Gen 4 biti prisutan u nizu prestižnih uređaja.

Motorola postavlja novi standard: Svi budući telefoni s Corning Gorilla Glass tehnologijom i inovativnim Smart Connect značajkama

Osim toga, Qualcommov uspjeh u mobilnoj industriji ne ograničava se samo na pametne telefone, već se proteže i na segmente poput nosive tehnologije, pametnih kuća i automobile, gdje se čipovi Snapdragon koriste za napredne funkcionalnosti i povezivost.

tekst1naslovna 8

Sve u svemu, Qualcommov niz najava za Snapdragon Summit obećava uzbudljivu budućnost za ljubitelje tehnologije diljem svijeta. Od očekivanog predstavljanja SM8635 do najave revolucionarnog Snapdragon 8 Gen 4, očekuje nas niz inovacija koje će oblikovati našu digitalnu svakodnevicu. Ostaje nam samo čekati listopad kako bismo vidjeli ove impresivne čipove u akciji i iskusili snagu tehnološkog napretka na vlastitoj koži.

Najčitanije