Banner
tekst1naslovna 1

Samsung prikazao OLED zaslon (2000 nita) namijenjen Galaxy S23 modelima

Samsung će svoje nove OLED zaslone (2000 nita) za pametne telefone, tržištu predstaviti unutar Galaxy S23 modela.

Samsung nema isključivo u fokusu u ovo posljednje vrijeme svoje nadolazeće flagship pametne telefone. Već je na ovogodišnjem CES 2023. sajmu predstavio novu generaciju OLED zaslona namijenjene isključivo pametnim telefonima.

Apple ukida iPhone SE liniju pametnih telefona – iPhone SE (2024) neće na tržište

Ovi novi prikazani OLED zasloni predstavljaju vrhunac tehnologije i znanja koju je Samsung za sada u stanju tržištu predstaviti i dovesti. Glavna posebnost ovih zaslona je njihova vrhunska svjetlina koja ide sve do 2000 nita.

tekst1sl1 3

Ova tehnologija zaslona nosi oznaku UDR (Ultra Dynamic Range). Osobito moramo istaknuti kako pripadajuća svjetlina zaslona može povući paralelu s pametnim televizorima ove tvrtke, osobito s modelima S95C te S90C.

Samsung Galaxy S23 serija ponovno „pozira” na fotografijama

Sada će mnogi od vas reći kako je ovakav „potez” Samsunga i očekivan. Pošto znamo kako je Apple prilikom predstavljanje iPhone 14 serije rekao kako zasloni „Pro” i „Pro Max” modela imaju vrhunsku svjetlinu zaslona od 2000 nita.

tekst1sl2 4

Kao logičan potez bio je da Samsung predstavi i svoje OLED zaslone s istom tom svjetlinom. Za vas koji misle kako je Samsung „pokrao” Apple reći ćemo samo da te zaslone na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima proizvodi upravo Samsung.

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Južno Korejski proizvođač rekao je kako novi OLED zasloni prikazuju realističnije i bogatije boje, osobito će to biti vidljivo prilikom upotrebe zaslona na vanjskim uvjetima odnosno pri otvorenom prostoru.

tekst2sl1 2

Za sada Samsung nije naveo kada će novi OLED zasloni kročiti ka pametnim telefonima i koji bi to modeli mogli biti. Očekuje se kako će tu biti riječi isključivo o flagship modelima pa se kao logičan potez može razmatrati moguća implementacije navedeni zaslona pri Galaxy S24 liniji pametnih telefona, iduće 2024.godine.

Samsung Galaxy A34 5G (prikaz rendera) – donosi mali pomak u odnosu na aktualni model

S druge strane govori se kako je ovo predstavljanje OLED tehnologije bio marketinški potez te kako će se novi OLED zasloni naći već pri Samsung Galaxy S23 modeli.

1 1
Samsung Galaxy S23 Ultra

Ipak svakako nam ostaje za vidjeti koja je od ove dvije „tvrdnje” u pravu. Naše neko mišljenje je ipak da će Samsung navedenu OLED tehnologiju donijeti ka sada nadolazećim Galaxy S23 modelima te kako će tim potezom „konkurirati” tvrtke Apple, odnosno njihovim iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

Fortnite se vraća na App Store ove godine

Čini se kako će Samsung zaista Galaxy S23 modele učiniti „epskima”, kako to navodi i promotivni poster koju je Kolumbijska podružnica Samsunga jučer „slučajno ili ne” objavila na internetu.

1
Samsung Galaxy S23 / S23+

Jer ono što nam je za sada poznato a dotiče se Samsung Galaxy S23 serije, zaista je do sada neviđeno, još kada istome pridodamo i globalno korištenje Snapdragon čipa veselju i sreći zaista neće biti kraja.

Najčitanije