Banner
Samsung Galaxy Z Flip5 26

Samsung planira isporuku 20 milijuna sklopivih telefona u 2024. godini

Čini se da Samsung ima velike ambicije kad su u pitanju sklopivi telefoni i godina 2024. koja je pred nama. Prema najnovijim procjenama, ova tehnološka divizija planira isporučiti čak 20 milijuna sklopivih modela svojih telefona.

Ako još uvijek razmatrate je li vrijeme da se odlučite za sklopivi telefon ili ostavite svoj “stari” pametni uređaj, ovaj članak će vas definitivno zainteresirati.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Čini se da Samsung ima velike ambicije kad su u pitanju sklopivi telefoni i godina 2024. koja je pred nama. Prema najnovijim procjenama, ova tehnološka divizija planira isporučiti čak 20 milijuna sklopivih modela svojih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip5 3
Z Flip5

Impresivno, zar ne? No, vrijedi napomenuti da u ovom izuzetnom broju prodanih jedinica spadaju samo dva modela: Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 6 – manje noviteta više kozmetičkih preinaka

Samsung, čini se, ozbiljno planira dominirati tržištem sklopivih pametnih telefona u 2024. godini. Prema izvješću objavljenom na korejskom prodajnom portalu The Elec, Samsung će se usmjeriti na ambiciozni cilj od 20 milijuna prodanih jedinica svojih sklopivih uređaja, uključujući postojeće modele Galaxy Z Fold5 i Z Flip5, kao i nadolazeće modele Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 koji se očekuju sljedeće godine.

Samsung Galaxy Z Flip5 26

Ovaj cilj predstavlja znatno povećanje u odnosu na Samsungove planove za 2023. godinu, kada je tvrtka planirala isporučiti 16 milijuna sklopivih uređaja. Očito je da Samsung ozbiljno razmatra potencijal ovog segmenta tržišta i planira ga dodatno iskoristiti.

Apple iPad Air dolazi u dvije veličine: 10,9″ i 12,9″ – na tržištu početkom 2024.

Međutim, konkurencija na tržištu sklopivih telefona je žestoka, a najveći izazivač u ovom segmentu je Huawei. Huawei je uspio proizvesti tanje i lakše sklopive uređaje, unatoč brojnim izazovima uzrokovanim američkim sankcijama protiv tvrtke.

Samsung Galaxy Z Flip5 23

Mate X3, koji je lansiran u travnju, i Mate X5, koji je slijedio u rujnu, pokazali su Huaweiovu sposobnost da gura granice u dizajnu sklopivih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip5 recenzija

S druge strane, Samsung, iako ima pristup više tehnologije, suočava se s kritikama zbog dizajna svojih sklopivih telefona. Primjetni nabori na ekranu i nezgrapan visoki zaslon bili su neki od glavnih nedostataka prethodnih modela.

Samsung Galaxy Z Flip5 20

Izvješće sugerira da je Samsung svjestan ovih izazova i da planira unaprijediti dizajn sa svojim nadolazećim modelom Galaxy Z Fold6 za 2024. godinu.

Apple: iOS 18 donosi značajke Umjetne Inteligencije

Unapređeni dizajn i bolja izvedba ključni su faktori koji će utjecati na uspjeh sklopivih telefona na tržištu. Kupci očekuju da sklopivi uređaji budu praktični, tanki i laki, ali istovremeno izdržljivi i funkcionalni. Samsung, kao lider na tržištu pametnih telefona, ima sredstava i tehnološku ekspertizu da ispuni ova očekivanja.

Samsung Galaxy Z Flip5 15

Iako se ciljevi Samsunga za 2024. godinu čine izuzetno ambicioznima, njihova sposobnost inovacije i marketinške snage mogli bi ih dovesti do ostvarenja tih ciljeva.

A1 i Netflix sklapaju partnerstvo

Kupci će svakako biti znatiželjni kako će se razvijati tržište sklopivih telefona, a Samsungova konkurencija s drugim proizvođačima poput Huawei-a i Motorola-e samo će potaknuti daljnji napredak u ovom sektoru.

Samsung Galaxy Z Flip5 11

S obzirom na to, očekujemo uzbudljivu godinu 2024. kad su u pitanju sklopivi telefoni. Hoće li Samsung postići svoj cilj od 20 milijuna prodanih jedinica?

Samsung Galaxy S23 FE rastavljen do detalja

Hoće li unaprijeđeni dizajn Galaxy Z Fold6 impresionirati kupce? Hoće li konkurencija s drugim proizvođačima potaknuti nove inovacije? Samo vrijeme će nam otkriti odgovore na ova pitanja, ali jedno je sigurno: svijet sklopivih telefona postaje sve zanimljiviji i obećava fascinantne promjene u svijetu mobilnih tehnologija.

Najčitanije