Banner
OneUI 3

Samsungovi satovi dobivaju One UI Watch razvijen s Googleom

Nije Wear OS, ali nije niti Tizen - Samsung je službeno predstavio novi operativni sustav za svoje buduće pametne satove. Evo kako izgleda i radi, te što donosi

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je najnovije One UI Watch korisničko sučelje na događaju Mobile World Congress (MWC). Novo sučelje dizajnirano je da omogući učinkovitiju povezanost Galaxy Watch pametnog sata i pametnih telefona, a bit će dostupno na novoj, zajedničkoj platformi koju je Samsung kreirao u partnerstvu s tvrtkom Google.

One UI Watch donosi poboljšanje performanse, bolju povezanost između Galaxy Watch uređaja te Android pametnih telefona, kao i pristup većem broju aplikacija.

Samsung je na događaju otkrio kako će nadolazeći Galaxy Watch biti prvi koji će koristiti novu zajedničku platformu i sučelje, a predstavit će se na nadolazećem Unpacked događaju kasnije ovog ljeta.

OneUI 2

„Kako bi smo otključali puni potencijal naših pametnih satova, odlučili smo iskoristiti naše bogatstvo mobilnih inovacija te partnerstva s vodećim tvrtkama u industriji s kojima smo zajednički rasli u našem otvorenom ekosustavu.

Time ćemo korisnicima pružiti još bolje iskustvo pametnih satova te praktičnost Galaxy ekosustava“, izjavio je Patrick Chomet, izvršni potpredsjednik i voditelj Odjela za korisničko iskustvo  u segmentu mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Kao dio novog Galaxy Watch iskustva, nakon što korisnik na pametni telefon izvrši instalaciju aplikacija kompatibilnih s pametnim satom, one će se automatski brzo preuzeti i na sam Galaxy Watch.

Ako je korisnik prilagodio prikaz vremena na svojem pametnom telefonu, pametni sat će se sinkronizirati. Isto tako, ako korisnik odluči blokirati pozive i poruke s pametnog sata, oni će također biti zaustavljeni i na pametnom telefonu.

Nova zajednička platforma otvara put novim značajkama i integracijama s ostalim popularnim aplikacijama koje su dostupne za preuzimanje s Google Play trgovine izravno na Galaxy Watch.

Zahvaljujući raznovrsnim partnerstvima, korisnici će uvijek biti u mogućnosti pronaći rješenje za sebe, poput aplikacija Adidas Running, GOLFBUDDY SmartCaddy, Strava ili Swim.com za sportske entuzijaste.

OneUI 1

Korisnicima koje zanima wellness svidjet će se aplikacije poput Calm or Sleep Cycle, dok će ljubitelji glazbe uživati u otkrivanju novog sadržaja na aplikacijama kao što su Spotify i YouTube Music. Na kraju, svima koji vole u slobodno vrijeme istraživati dobro će doći i Google Maps.

„Samsung i Google surađuju već dugi niz godina te smo zajedničkim snagama uvijek donosili najbolje za korisnike. To svakako vrijedi i za novu, zajedničku platformu koja će se prvi put moći vidjeti upravo na nadolazećem Samsung Galaxy Watch pametnom satu.

Oduševljeni smo što smo omogućili dulje trajanje baterije, brže performanse te širi portfelj dostupnih aplikacija, koje uključuju i mnoge Google aplikacije“, dodao je Sameer Samat, potpredsjednik Odjela za upravljanje proizvodima u segmentu Android i nosivi uređaji, Google.

Dodatno, Samsung je najavio i poboljšanju verziju Watch face design alata koji će dizajnerima pružiti jednostavniji način za izradu tema. Kasnije tijekom godine, razvojni programeri sustava Android moći će još više izraziti svoju kreativnost u stvaranju zabavnih, novih dizajna koji će biti dodani u sve u rastuću kolekciju Samsung Watch face tema.

Time će korisnici imati još više opcija na raspolaganju za prilagodbu svojih pametnih satova kako bi više odgovarale njihovom životnom stilu i željenim aktivnostima.

Za više informacija posjetite web stranicu https://www.samsung.com/hr/.

Najčitanije