Banner
tekst1naslovna 4

Samsung One UI 5.1 brže troši bateriju – problem je u tipkovnici

Ako ste primijetili da je autonomija baterije na vašem Samsung Galaxy telefonu oslabila, ne brini se. Donosimo rješenje ali i uzor slabe autonomije.

Izgleda kako sve ne može biti idealno kada se govori o Samsung proizvođaču pametnih telefona. Baš kada smo pomislili kako je sve super i kako ćemo uskoro vidjeti nove sklopive telefone (Galaxy Z Flip / Fold 5), izgleda kako je novi problem zadesio ovog tehnološkog diva.

Krenuo je Huawei XMAGE Awards, možete osvojiti lijepe nagrade

Naime riječ je o aktualnom One UI 5.1 grafičkom korisničkom sučelju koji se temelji na Androidu 13. Prije nedugo vremena popularni Redit prepravljen je komentarima nezadovoljnih One UI 5.1 korisnika.

tekst1sl1 5

A njihovo nezadovoljstvo dotiče se u pogledu autonomije baterije na aktualnom One UI 5.1 grafičkom korisničkom sučelju. Naime autonomija je značajno opala i to za velikih tri sata a to svakako nije lako zanemariva brojka.

Android 14 (beta 1) – dostupna za Pixel modele / Preuzmite!

Samsung je duže vrijeme „šutio” o ovom problemu a sada je napokon progovorio. Odnosno dao je objašnjenje i rješenje za nastali problem. Iako će zvučati poprilično nelogično i zaista neistinito.

tekst1sl2

Problem oko baterije odnosno njezine autonomije radila je pripadajuća Samsung tipkovnica. Naime njezina sada već zastarjela brojčana oznaka trošila je više „energije” upravo zbog integracije s GIF i emotikon (naljepnice) elementima.

Apple iOS 17 – odiše prilagodbom i donosi šest godina podrške

Stoga ako ste ponosno vlasnik neki od flagship telefona, zasigurno ste primijetili kako je autonomija u posljednje vrijeme opala. Srećom Samsung je dao i rješenje ovog problema.

tekst3naslovna

A ono dolazi u obliku nove nadogradnje za Samsung tipkovnicu koja dolazi pod brojčanom oznakom 5.6.10.31. Sve što je potrebno učiniti je otići unutar Samsung trgovine aplikacija te preuzeti posljednju nadogradnju Samsung tipkovnice.

Samsung Unbox and Discover 2023, otkrio detalje novih televizora

Upravo je ona s navedenom brojčanom oznakom 5.6.10.31 nakon koje će problem s autonomijom baterije biti riješen. Već smo bili rekli u tekstu kako je ovaj problem pretežno „pogađao” samo flagship modele telefona poput: Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy Z Fold / Flip 4 te Galaxy Z Fold / Flip 3 modela.

tekst1sl2 2

Razloga za paniku zaista nema jer je Samsung nadogradnju svoje tipkovnice u opticaj pustio još sredinom ožujka a za čitav se problem tek sada saznalo.

Samsung Galaxy S25 pokretati će Exynos 2500

Ako vam je postupak ažuriranja putem Samsung trgovine aplikacije nepoznat, evo vam detaljnih uputa. Sve što trebate učiniti nakon ulaska u Samsung App je otići na Izbornik, odaberite „Ažuriranja”, odaberete „Samsung Tipkovnica”, kliknete „O Samsung tipkovnici” i kliknete na „Ažuriraj”.

tekst2sl1 2

Sugerirali bi vam (ako već nije) da ažuriranja Samsung trgovine aplikacija stavite na „Automatski”. Na taj će vam način sve aplikacije po izlasku nadogradnji biti aktualizirate te mjesta panici jednostavno neće biti.

Samsung One UI 6.0 (Android 14) lista [kompatibilnih] uređaja

Ako ima među vama onih koji su primijetili pad autonomije omiljenog Samsung Galaxy pametnog telefona, nadamo se da smo vam ovim člankom uspjeli riješiti problem.

Najčitanije