huawei
4 14

Apple ostavlja po strani EV i fokusira se na AI

Stigle su potvrde kako Apple za sada "odustaje" od električnog automobila i sav fokus stavlja na AI.

Samsung Galaxy Unpacked 12.07.2024. u Parizu za Galaxy Z Flip6 / Z Fold6

Apple je obustavio svoj ambiciozni projekt električnog vozila nakon desetljeća rada. Planovi o samovozećim automobilima tvrtke su službeno zaustavljeni.

Honor Magic6 Lite recenzija

Nedavna izvješća su sugerirala da je tvrtka došla do raskrižja s tim projektom te je donesena odluka da se preusmjeri fokus na razvoj umjetne inteligencije, dok se projekt automobila obustavlja.

2 22

Ova odluka naglašava izazove s kojima se suočavaju čak i najveći tehnološki divovi u automobilskoj industriji, posebno u razvoju potpuno autonomnih vozila.

5 savjeta za odabir idealne blok kuhinje za vaš dom

Xiaomi SU7, s druge strane, predstavlja izniman uspjeh u području električnih vozila, osvojivši tržište u Kini i proširujući se u Europu. Ova konkurencija čini odluku Applea da prekine razvoj vlastitog automobila još bolnijom.

3 18

Projekt Titan, koji je prvi put najavljen 2014. kao hrabar pokušaj dizajniranja revolucionarnog samovozećeg električnog vozila, pokazao se kao izuzetno težak zadatak za Apple.

Motorola postavlja novi standard: Svi budući telefoni s Corning Gorilla Glass tehnologijom i inovativnim Smart Connect značajkama

Iza kulisa, Apple se suočavao s brojnim izazovima, uključujući promjene u vodstvu, strategiji i rastuće troškove.

Koristite kameru vašeg Android telefona ili tableta na Windowsima 11 – evo kako

Odluka da se preusmjeri resurse s automobila na razvoj umjetne inteligencije odražava zabrinutost zbog profitnih margina i čistih troškova poduzeća.

Tri naslova koje morate pogledati na Netflixu ovog ožujka

Ovo će vjerojatno rezultirati prekompozicijom zaposlenika, s tim da će stručnjaci za inženjering hardvera i dizajn automobila imati prilike u tehnološkom sektoru.

Tecno otvorio novi horizont na MWC-u: Od gaming konzola do pametnih robotičkih pasa

Pitanje ostaje – je li Apple samo odgodio svoje ambicije u automobilskoj industriji ili je potpuno odustao od njih? Budućnost “Apple automobila” ostaje neizvjesna, barem u bliskoj budućnosti, s obzirom na odluku o prekidu projekta Titan.

Renault 5 E-Tech: Spoj retro šarma i modernih inovacija

Ova promjena strategije sugerira da su izazovi u proizvodnji automobila prevladali koristi od ulaganja u taj sektor. Dok su neki možda razočarani odlukom, drugi će vidjeti priliku u novim inicijativama koje će Apple voditi u području umjetne inteligencije.

Najčitanije