Banner
tekst1naslovna 6

Samsung One UI 5.0 – top značajke i vizualni izgled

Samsung je rekao detalje u vezi One UI 5.0 (Android 13). Njegov dolazak možemo očekivati u narednim tjednima a prvi na redu jesu naravno Samsung Galaxy S22 serija te Samsung Galaxy Z Flip / Fold 4 modeli sklopivih pametnih telefona. A mi vam donosimo sve vizualne detalje i opsežnu foto-galeriju.

Nakon što smo toliko puta pisali o glasinama nadolazeće verzije Samsung One UI grafičkog korisničkog sučelja, Južno Korejski Samsung sve je i potvrdio.

Samsung izdaje Android 13 – 17.10.2022 i prikazuje koncept novog sustava kamera

Desilo se to na „Samsung Developer Conference” gdje su čelnici Samsunga potvrditi da u narednim tjednima možemo očekivati dolazak One UI 5.0 grafičkog korisničkog sučelja na aktualne Samsung Galaxy S i Samsung Galaxy Z pametne telefone.

tekst1sl1

Ovi navodi poklapaju se s našim pisanjem kada smo rekli da će Samsung pustiti u opticaj Android 13 i One UI 5.0 u datumima između 17.10. i 19.10.2022.

tekst1sl10

Kako smo i naveli prvi na redu bit će aktualni Samsung Galaxy S22 modeli te Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4 modeli.

tekst1sl2

Naravno nakon njih možemo očekivati dolazak na Galaxy S21 seriju kao i na Galaxy Z Flip/Fold 3 i tijekom 2023. godine i na ostale modele Samsung pametnih telefona i tableta.

Winamp se vratio – novi dizajn sa starim duhom

Detaljan „popis” objavili smo odavno na našim stranicama a klikom na LINK možete provjeriti i dali je vaš model na popisu za dolazak Androida 13 i One UI 5.0 grafičkog korisničkog sučelja.

Samsung One UI 5.0 (Android 13) – kada dolazi i što donosi? [Lista uređaja]

Zasigurno ste pročitali kako je Samsung prekopirao neke značajke s iOS 16 na One UI 5.0 i možemo slobodno reći kako je to istina. Ali mi ipak idemo nekim redom i navesti ćemo neke značajke (detalje) koje možemo očekivati dolaskom One UI 5.0 grafičkog korisničkog sučelja.

tekst1sl3

Prva na redu je redizajnirani zaključani zaslon. Od sada on donosi mogućnost prilagodbe palete boja, pozadine, brojčanike sata (baš kao što o donosi iOS 16).

Još jedna mogućnost je postavljanje odnosno izvršavanje (javljanje) video poziva putem zaključanog zaslona, bez potrebe za „ulaskom” u početni ekran pametnog telefona, što svakako smatramo korisnim.

tekst1sl5

Nove mogućnost prilagodbe Widgeta i aplikacija koje donose mogućnosti prilagodbe shodno onome što najviše koristite odnosno koje elemente pojedine aplikacije koristite.

One UI 5.0 donosi nove elemente prepoznavanja rutine korisnika, radnji koje korisnik radi učestalo odnosno svakodnevno a one će biti dostupne unutar značajke „One UI 5.0 Routines”.

tekst1sl6

Bixby i dalje je dostupan ali je s One UI 5.0 sada više povezan s elementima strojnog učenja i sada surađuje s Google servisima – što svakako i pozdravljamo.

Samsung Galaxy S23 serija – skromna ponuda paleta boja

Jedna značajka koje će tek biti dostupna unutar Bixbyja je „Bixby Text Call” odnosno mogućnost prijevoda pisanog teksta u govor ako se konverzacija vrši između dva „pozivatelja” unutar Bixby Text Call” značajke.

tekst1sl7

Ova značajka globalno će biti dostupna naknadno odnosno početkom 2023. godine, dok je ista već sada dostupna korisnicima u Južnoj Koreji.

Samsung Galaxy S23 modeli možda dolaze krajem godine

Samsung Gallery također je unaprijeđen i po planu rada i same značajke tu su poboljšane ali su i neke dodane nove.

Samsung The Terrace TV u Parku Postojnska jama

Jedna od njih je svakako i mogućnost izdvajanja teksta iz fotografije i pretragu odnosno donošenje informacije putem Googlea (a ovo ima i iOS 16, zar ne?).

tekst1sl8

Također kada pokušavate podijeliti neke fotografije na kojem se nalaze osobni dokumenti ili bankovne / kredite kartice, Samsung Gallery odmah će vas upozoriti na navedenu radnju.

Samsung otvorio Studio 22 u srcu Zagreba

Ovo su samo neke od značajki koje će biti dostupne dolaskom One UI 5.0 grafičkog korisničkog sučelja – naravno uz one sve elemente rada koje će sa sobom dovesti Android 13.

tekst1sl9

Ako želite više pročitati sve članke koje se dotiču Androida 13 onda odabirom na LINK, pročitajte što vas zanima ili jednostavno odlaskom na „tražilicu” (gornji desni kut) i upisivanjem pojma „Android 13”.

Samsung Galaxy A54 donosi slabiju glavnu kameru

Doznajte sve što donosi aktualna mobilna platforma iz Googlea. A isto to možete napraviti i pročitati upisivanjem “Samsung One UI 5.0“.

Najčitanije