Banner
Pop up kutak 2

Samsung predstavio ekosustav pametnih uređaja i prvi OLED televizor S95B!

Pametni, povezivi i atraktivni Samsungovi proizvodi predstavljeni su u Pop-up kutku u Areni Zagreb. Lijepo, no meni najzanimljiviji je bio prvi puta ikada, igdje - Samsungov OLED televizor S95B! Evo detalja

Od jučer u Arena Zagreb možete vidjeti i isprobati Samsung pametne uređaje – kućanske, ali i sve druge. Primjerice novi 8K QLED TV koji je sada već 3. generafcija 8K televizora. Tehnologija dozrijeva, iako 8K sadržaja još uvijek nema…

Ovi televizori će dobiti boost u leđa tek kad Netflix i slični streaming servisi uvedu 8K sadržaj.

A do tada, dobri su nam i “stari” 4K televizori. Top modeli donose drugu generaciju MiniLED tehnologije (1000+ diming zona, bolji kontrast i manje bloominga od klasičnih Direct LED osvjetljenja) i – tadaaa- OLED TV!.

Premijera: Samsung OLED TV S95B

Samsung Pop up 2

Samsung je potiho predstavio svoj prvi OLED televizor, S95B. Za razliku od doslovno svih drugih proizvođača OLED televizora koji kupuju LG OLED panele, pa posljedično imaju identičnu kvalitetu slike (uz sitne varijacije zbog podešavanja / procesiranja), Samsung je napravio – bombu.

Njihov OLED panel je potpuno drugačiji, radi se o kombinaciji Quantum Dot filma i RGB OLED panela (LG: WRGB) koja zaslužuje zaseban tekst – a koji nisam napravio jer nisam znao da dolazi na tržište.

Enivej, Samsung OLED S95B donosti tri glavna poboljšanja OLED tehnologije.

Samsung OLED TV S95B
Samsung OLED TV S95B

Prva, u početku nevidljiva, jest bolja otpornost na burn in. S obzirom da se meni zapržio jedan OLED, to je itekako bitna stavka…

Drugo, Samsungov QD-OLED (zašto ne guraju Quantum Dot u naziv ovog televizora….?) ima veću svjetlinu (do 1500 niti za 3% ekrana, ostali OLED-i su na 1000 – 1200 niti) i treće, možda najvažnije – ovo je prvi TV na svijetu, igdje, ikada, koji ima širi spektar boja od DCI-P3 koji je limit za sve OLED i QLED televizore na tržištu.

Više o ovom televizoru koji stiže u trgovine uskoro, do tada pogledajte što je sve Samsung izložio u Pop-up kutku.

Kucanski uredaji i promotori

Tvrtka Samsung Electronics održala je predstavljanje ekosustava pametnih kućanskih uređaja za novinare i poznate ličnosti u sklopu Samsung Pop-up kutka u Arena Centru u Zagrebu.

Na događaju su predstavljeni najnoviji Samsung televizori i kućanski uređaji, među kojima se ekskluzivno istaknuo Neo QLED 8K televizor koji će uskoro biti dostupan za kupovinu u Hrvatskoj.

Uz novu liniju Neo QLED 2022 televizora, predstavljeni su ostali inovativni uređaji iz Samsung ponude – The Frame televizor, The Freestyle pametni prijenosni projektor, Bespoke Jet bežični usisavač, Bespoke hladnjak, perilice i sušilice za rublje te inovativni Air Dresser osvježivač odjeće.

Samsung Pop up 5

Prikazani su i primjeri povezanosti Samsung kućanskih uređaja preko pametnog telefona uz pomoć Smart Home i SmartThings aplikacija. Posebno, premijerno je prikazan i novi Samsung OLED TV koji je upravo stigao na tržište.

Okupljenim uzvanicama obratio se Dino Kovačević, direktor odjela potrošačke elektronike, Samsung Electronics Adriatic. „Pop-up kutkom u Areni željeli smo demonstrirati inovativni ekosustav Samsung pametnih kućanskih uređaja koji u cjelini stvaraju idealno okruženje u svakom domu.

Samsung stavlja izrazit naglasak na sinergiju tehnologije koja na konceptu pametnog doma olakšava svakodnevicu i korisnicima donosi brojne mogućnosti«, izjavio je Dino Kovačević.

Samsung Pop up 1

Smart Home i SmartThings aplikacije omogućavaju nesmetano povezivanje i usklađivanje više Samsung kućanskih uređaja kako bi stvorili istinski sustav pametnog doma. Uz inovativne aplikacije i mogućnosti povezivanja brojnih uređaja u jedinstvenu cjelinu, Samsung nastavlja razvijati koncept tehnološki usklađenog pametnog doma budućnosti.

Uz novinare, na događaju su sudjelovala i poznata hrvatska lica kao što su: Kristina Štriga, Maša Zibar, Vedran Bošković, LayZ, Andrea Andrassy i Nikola Stolnik koji su iz prve ruke doživjeli iskustvo povezanog i pametnog doma.

Atmosfera

Uz priliku da saznaju sve o najnovijim Samsung uređajima i dožive povezivost pametnog doma, uzvanici su imali mogućnost sudjelovati u zabavnim aktivacijama poput poligona koji je uključivao Samsung uređaje. Putem SmartThings aplikacije dodjeljivali su se mali zadaci – od korištenja aplikacije za povezivanje na The Freestyle projektor i prebacivanje u Ambient Mode pa sve do dizajniranja kuhinje atraktivnim Bespoke dizajnom.

Za više informacija posjetite www.samsung.hr.

Najčitanije