Banner
tekst1naslovna 2

Samsung Galaxy Z Fold 4 / Flip 4 – kamere kao kod Ultre

Samsung Galaxy Unpacked organizirat će se 10.08.2022. Tada će biti predstavljeni Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4. Čini se kako će upravo ova dva modela po pitanju stražnjih kamera biti uvelike nalik na Samsung Galaxy S22 Ultra.

Još je nekih mjesec dana preostalo je do predstavljanja naredne generacije Samsung preklopnih pametnih telefona. Već svi znaju kako se radi o Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4 modelima.

Na našim smo stranicama više puta pisali o njima ali moramo reći kako je internet više pažnje posvetio Samsung Galaxy Z Fold 4 modelu. Dali to znači da Samsung ovom „većem” modelu pridodaje više pažnje ili je ovo neki marketinški trik, vidjet ćemo.

Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Samsung Galaxy Z Fold 4

Kako smo i rekli Samsung će organizirati Galaxy Unpacked događaj 10.08.2022. Ipak vratimo se na nove (svježe) glasine koje se u prvom mjeri dotiču pozicioniranja stražnjih kamera na Galaxy Z Fold 4.

tt11flipvsfold4

Prvo kažimo kako sama preklopna sklopka biti manje vidljiva (manje uočljiva) nego je to slučaj kod još uvijek aktualnog Galaxy Z Fold 3 modela.

Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro – Leica i Snapdragon 8+ Gen 1

Kako smo i rekli sam dizajn stražnjih kamera bit će u okomitom položaju odnosno imat će vrlo slične značajke i vizualni identitet kao kod Galaxy Z Fold 3.

Slično tome bit će i kada se radi o Galaxy Z Flip 4 pozicioniranju stražnjih kamera. Iste će također biti pozicionirane u okomitoj ravnini odnosno slijediti će u jednoj mjeri i dizajn Galaxy S22 Ultra modela.

tekst2sl2 6

Što bi značilo kako modul kamere i neće baš previše viriti izvan kućišta, već će biti dosta uvučen, smanjen. Kako bi se „klackanje” i neke neugodnosti jednostavno izgubile.

Xiami 12S Ultra ima 1″ senzor i Leica optiku + softver

S druge pak strane opa Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4 modela bit će pokretana sa Snapdragon 8+ Gen 1 chipsetom. Sada vam donosimo jednu dobru vijest a ona se vezuje uz glavnu kameru.

USB Type-C postaje obvezan u Brazilu po uzoru na EU

Ako je vjerovati glasinama govori se kako će glavna kamera Galaxy Z Fold 4 (a vjerujemo da i kod Galaxy Z Flip 4 modela) donositi 50MP, čime bi se Samsung napokon „pozdravio” sa 12MP koje je do sada donosio kada su u pitanju bili preklopni modeli.

1 4

Razlog tome je ograničene dimenzije kućišta sa s obzirom na mogućnost preklopa ali izgleda kako je Južno Korejski div napokon i za taj problem odlučio pronaći rješenje.

Samsung Galaxy Z Flip 4 na fotografijama (ponovno) donosi neke razlike

Ostale dvije kamere ultraširoka i telefoto kamera ostat će na 12MP dok će Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4 donositi i 3x optički zoom. Sve više se govori kako će nakon predstavljanja novih (nadolazećih) preklopnih modela, Samsung svoj razvoj posvetiti ka Galaxy Z Fold Lite modelu o kojem smo isto tako rekli nekoliko riječi na našim stranicama.

tekst2sl7

Ipak sačekajmo predstavljanje Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4 modela a ona se možemo posvetiti glasinama oko „Lite” modela preklopnog pametnog telefona, zar ne?

Najčitanije