Banner
tekst2naslovna 2

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) – prikaz dostojnog kralja [Fotogalerija]

Samsung će nadolazeću Galaxy Watch 5 seriju pametnih satova predstaviti 10.08.2022. Mi vam donosimo fotografije i značajke Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro modela.

Napokon, napokon smo doživjeli i to da Samsung „prikaže” svoje nadolazeće pametne satove. Već svi sigurno pogađate radi se o Samsung Galaxy Watch 5 i Samsung Galaxy Watch 5 Pro modelima.

sl1 2

Ovoga puta odnosno Galaxy Watch 4 Classic zamijenit će Galaxy Watch 5 Pro model. Znamo i možemo tvrditi sada već sa sigurnošću kako će iduća generacija Samsung Galaxy pametnih satova biti predstavljena kada i Galaxy Z (Samsung Galaxy Z Flip 4 / Samsung Galaxy Z Fold 4) serija pametnih telefona, na Galaxy Unpacked događaju 10.08.2022.

Samsung Galaxy Z Fold 4 / Flip 4 – kamere kao kod Ultre

Pripadajući Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro dolazit će u samo jednoj veličini (a priča se kako bi „Pro” model moga pojaviti u veličini od 45mm).

Poco F4 GT recenzija

Zajedničko će svima biti korištenje safirnog zaštitnog stakla umjesto Gorilla Glass DX stakla. Što bi trebalo učiniti da Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro budu više otporni na ogrebotine, odnosno njihovi zasloni.

Pro1

Vodootpornost će biti prisutna na oba modela i to po certifikatu 5ATM. Sučelje pametnih satova bit će temeljene na WearOS 3.5 (koji je najnoviji Googleov i Samsungov zajednički produkt) platformi odnosno riječ će biti o korisničkom sučelju One UI 4.5.

Samsung bilježi pad prodaje i dolazak One UI 5.0

Kao još jedna novina koja će doći na oba Samsung Galaxy Watch 5 i Samsung Galaxy Watch 5 Pro bit će mogućnost mjerenja tjelesne temperature.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro – potomak Galaxy Watch 4 Classic

Kažimo nešto o Samsung Galaxy Watch 5 modelu pametnog sata. Kako smo rekli i na samom početku riječ je o nasljedniku još uvijek aktualnog Galaxy Watch 4 Classic modela.

Motorola X30 Pro – Snapdragon 8+Gen 1 i 200MP

Iako je riječ o nasljedniku, Galaxy Watch 5 Pro „napokon” odbacuje ono po čemu su Galaxy Watch satovi bili poznati. Radi se o rotirajućem okviru, kojeg Samsung Galaxy Watch 5 Pro više neće imati.

Čini se kako su u Samsungu prepoznali da više rotirajući okvir (mehanizam) i ne igra takvu ulogu. Ipak ne gubite nadu umjesto njega Samsung će donijeti (implementirati) digitalni okvir.

Apple – započinje era USB Type-C priključka

Riječ je o kapacitivnom okviru koji će oponašati sve značajke i funkcije, fizičkog okvira a usput recimo kako će isti biti blago uvučen. Rekli smo i na početku ovog teksta Samsung Galaxy Watch 5 Pro pojavit će se u samo jednoj veličini a radi se o 45mm.

Te će biti osjetno deblji od još uvijek aktualnog Galaxy Watch 4 Classic modela. Ipak krivac za to mogao bi se „svidjeti” svima vama a radi se o navodno većoj bateriji.

Androidaši oprez – malware koristi vaš račun pretplate za krađu novca

I to za čak čitavih 500mAh, u što vjerujemo da će poklonici Samsunga itekako naći razloga za slavlje. Samsung Galaxy Watch 5 Pro bit će dostupna u dvije verzije kada pričamo o povezivanju.

Samsung Galaxy Z Flip 4 – palete boja na stražnjoj strani

Prva koristi samo i jedino Bluetooth tehnologiju dok će druga kombinirati Bluetooth i LTE način povezivanja. Ova potonja (druga) verzija bit će nešto skuplja, što je naravno i očekivano.

Samsung Galaxy Watch 5 donosi senzor tjelesne temperature

Pripadajuće fotografije donose prikaz Samsung Galaxy Watch 5 Pro pametnog sata u sivoj i crnoj izvedenici odnosno Gray i Black kako to Samsung voli oslovljavati.

Samsung Galaxy Watch 5 – nasljednik Watch 4 modela

watch3

Iako se radi o „jeftinijem” odnosno nasljedniku Galaxy Watch 4 modela, Watch 5 također zaslužuje i da o njemu kažemo nekoliko riječi. Ponajprije Samsung Galaxy Watch 5 bit će dostupan u dvije veličine (40mm i 44mm) a čini se kako će dolaziti i u više boje, za razliku od Galaxy Watch 5 Pro modela.

watch1

Iako imamo prilike vidjeti samo model u plavoj boji, Samsung ju naziva „Sapphire”. Sve značajke koje smo rekli za Watch 5 Pro vrijede i za Watch 5.

watch2

Osim baterije, koja će biti nešto slično aktualnom Watch 4 modelu pametnog telefona ali se isto tako očekuje kako će dolaziti s mogućnošću mjerenja tjelesne temperature.

Dostupnost i cijena

Očekuje se kako će Samsung Galaxy Watch 5 i Samsung Galaxy Watch 5 Pro biti dostupni nedugo napokon predstavljanja. Što bi u praksi značilo da bi narednu generaciju Samsung pametnih satova na policama trgovina mogli ugledati desetak dana nakon predstavljanja.

Apple u problemu postavljanja 5G tehnologije u iPhone 14

O cijeni se za sada ne zna previše. Ali se očekuje kako će početni model, odnosno 40mm Galaxy Watch 5 imati cijenu od 250$, dok će Galaxy Watch 5 Pro dolaziti s cijenom od 350$.

Google Gmail dobiva novo sučelje – u znaku „Material Design”

Moramo uzeti u obzir inflaciju i čitavu situaciju u svijetu, stoga je za realno očekivati kako će i cijena biti nešto veća. Ali o tome možemo pričati (pisati) kada modeli budu predstavljeni.

Najčitanije