huawei
tekst2naslovna 2

Samsung Galaxy S9 / S9+ više ne prima nadogradnje

Samsung je prestao s podrškom Galaxy S9 / Galaxy S9+ modela pametnih telefona kao i Galaxy Note 9 phableta iz 2018. godine.

Ovo i nije neka iznenađujuća vijest pošto znamo da treba jednostavno pratiti trendove i prelaziti na nove (aktualne) modele pametnih telefona. Ipak istu ćemo i istaknuti i jednostavno reći kako Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ više ne primaju softversku podršku (nadogradnje) od strane Samsunga.

Samsung senzor kamere od 200MP koristiti će u Galaxy S23 modelima

Prisjetimo se kako su Samsung Galaxy S9 / S9+ modeli flagship razreda iz 2018. godine te su izravni nasljednici Galaxy S8 /S8+ linije koja se prikazala vrhunskom uostalom kao i svaki Galaxy S model.

Apple započeo testiranje iOS-a 16

Ovo i nije put koji iznenađuje pošto znamo kako je još početkom 2021. godine Samsung odlučio Galaxy S9 /S9+ modele premjestiti s mjesečnih na tromjesečna ažuriranja a sada godinu dana nakon toga ukida se i u potpunosti softverska podrška za Samsung Galaxy S modele iz 2018. godine.

tekst2sl1

Ovom popisu pridružili bi i Samsung Galaxy Note 9 phablet koji se također više ne može pohvaliti sa softverskom podrškom. Naravno ako među vama ima vlasnika (a vjerujemo da ima jer je Galaxy S9 i dalje vrhunski model pametnog telefona) Galaxy S9 /S9+ linije custom podrška će i dalje biti tu ovisno koliko će developeri biti raspoloženi (ovisi o potražnji) razvijati softver za Galaxy S9.

Samsung Galaxy A51 – modificiran na lightning konektor?

Nadalje aktualna verzija Androida za Galaxy S9 modele je Android 10 i posljednje One UI korisničko sučelje je 2.5. Ovo je dobro upozorenje i za sve vlasnike Galaxy S10 /S10+ modela jer upravo ti modeli kao i Galaxy Note 10 prelaze s mjesečnih izdavanja softverske podrške na podršku svaka tri mjeseca.

Ovaj način podrške uglavnom predstavlja sigurnosnu podršku odnosno izdavanje nadogradnji ako se pojave „neki problemi” a nakon toga slijedi i potpuni prekid softverske podrške ista onaj primjer koji je zadesio Galaxy S9 / S9+ modele.

tekst2sl2 2

Jednostavno ovakav je scenarij neizbježan jer smo prije nekoliko dana na našim stranicama pisali o prvim glasinama nadolazeće Galaxy S23 linije a podrška za starije Galaxy S modele jednostavno treba prestati.

Samsung Galaxy S23 – šuškanja i značajne promjene hardvera i dizajna

Da bi korisnici (kupci) prešli na novije modele pametnih telefona i kako bi njihovo korisničko iskustvo bilo u skladu s vremenom kako se trude iz Samsunga. Iako znamo kako se Samsung neće nikada približiti Appleu kada je u pitanju softverska podrška.

tekst2naslovna 3

Apple iPhone je sinonim softverske podrške ono što možemo reći je to kako je uložen veliki napor da se istom približi što je više moguće.  To dokazuje i nedavno izjava Samsunga (što je i ostvareno) a dotiče se četiri godine softverske te pet godina sigurnosne podrške, link na članak.

Najčitanije