Banner
tekst3sl1 3

Samsung Galaxy S24 serija koristiti će Exynos 2400

Čini se kako je prošlo vrijeme "druženja" sa Snaodragon čipovima na globalnoj raziin, ono o čemu pišemo čini se kako će biti i ostvareno.

Naravno veselje nije previše trajalo. Prisjetite se kada smo svi s veseljem govorili o glasinama Galaxy S3 serije telefona i kada smo isticali kako će na globalnoj razini doći Snapdragon.

Huawei Mate 60 Pro – tri proreza na zaslonu i HarmonyOS 4.0

Tako je i bilo, došli su na tržište Samsung Galaxy S23 modeli telefona i Snapdragon je postao “miljenik” sviju nas. No onda su počele glasine kako tako neće više biti dolaskom Galaxy S24 linije, već kako će se sve vratiti na stare pute.

tekst1sl1 9
Samsung Galaxy S24 donosi značajnu promjenu izgleda !

I da, danas ponovno pišemo o toj bolnoj temi ali čini se kako će se ona (nažalost) zaista i ostvariti. Odnosno očito je kako ćemo se vratiti “politici” koju je Samsung njegovao sve do Galaxy S22 serije telefona.

Google Chrome (napokon) dobiva značajnu nadogradnju koja olakšava čitanje

Europska i još neka tržišta Exynos a svi ostali Snapdragon. I da, ponovno se vraćamo na one dobre stare “neiscrpne teme” – dali se Exynos grije, kolika je autonomija baterije itd.

tekst3sl1 5

Već sada znamo kako će ponovno Snapdragon biti “prvak” i bolji u svemu ali nažalost to je naša stvarnost. Prema poznatom tipsteru Ice Universe odluka je donesena. To ima smisla, s obzirom na to da su prethodni Galaxy S vodeći modeli u Europi bili samo Exynos.

Huawei dovodi nove Kirin čipove sa P70 serijom

Dojavljivač zatim potvrđuje specifikacije procesora Exynos 2400. Cortex-X4 prime jezgra radit će na vrhuncu od 3,16 GHz, zatim će dvije Cortex-A720 jezgre raditi na 2,9 GHz, zatim još tri Cortex-A720 na 2,6 GHz i na kraju četiri Cortex-A520 na 1,95 GHz.

tekst3sl1 3

Ove specifikacije poklapaju se s prethodnim curenjem informacija o nadolazećem Exynos 2400 čipu. To bi značilo da će tržišta izvan Europe dobiti Snapdragon 8 Gen 3 sa sličnom CPU konfiguracijom.

Samsung, Apple, Xiaomi – koje su razlike / sličnosti između nadolazećih modela

Ice Universe dalje kaže da će Galaxy S24, S24+ i Galaxy S24 Ultra imati vršnu svjetlinu od 2500 nita – što naizgled potvrđuje još jednu glasinu.

tekst2sl1 3

Konačno, prema izvješću, Galaxy S24+ će imati rezoluciju zaslona od 3120x1440px. Kako se ono kaže: “Ipak ne treba gubiti nadu”. Jer će Galaxy S24 serije telefona tvrtke Samsung sa sobom donijeti ravan dizajn ekrana i Titanium kućište kod “najjačeg” modela telefona, odnosno kod Samsung Galaxy S24 Ultra modela.

Samsung Galaxy S24 Ultra donosi dizajn ravnog ekrana i Titanium

Ipak (prema autoru ovog članka) sve je to manje bitno jer kao da nam stoji neka knedla u grlu kada se sjetimo da na globalnoj razini više neće biti Snapdragon, odnosno Qualcomm Snapdragon Gen 3 (for Galaxy).

tekst1sl1 4
Prikaz okvira nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Čini nam se već sada kako su to bila samo dobra i lijepa vremena i naravno uspomene svakako vrijedne spomena. Ipak mišljenja smo kako je još do predstavljanja Galaxy S24 serije telefona sasvim dugo vremena da se možda i mišljenja čelnika Samsunga promjene.

Samsung Exynos 2400 – flagship čip sa 10 jezgri

Ono što ćemo mi reći je to da nastavljamo pratiti ovu “temu” te ćemo vam o svemu ponovno obavijestiti kada budemo saznali i imali neke nove informacije. Do tada “maštajte” kako je to bilo dobro dok je Snapdragon bio globalno dostupan.

Najčitanije