Banner
tekst1naslovna 11

Samsung Galaxy S22 / (Note) – fotografija i benchmark rezultati

Navodi se kako će predstavljanje Galaxy S22 linije dogoditi 8, veljače na Samsung Unpacked događaju a sama prodaja krenuti će deset dana nakon, točnije 18, veljače 2022, godine.

Već smo u više navrata govorili kako prije predstavljanja nekog nadolazećeg modela pametnog telefona trenutak dobivanja certifikata znači kako je taj model „odmah tu iza ugla”. Slično je danas i s dugo iščekivanom nadolazećom serijom Samsung Galaxy S22 predstavnika obitelji. Naravno sva tri modela: Galaxy S22, Galaxy S22 Plus te Galaxy S22 Ultra (Note) dobili su FCC certifikat.

Samsung Galaxy S22 Ultra ipak će biti Galaxy S22 Note

Upravo se FCC certifikat smatra „onim korakom” pred samo predstavljanje odnosno završni detalj koji je potrebno dobiti, proći da se Samsung Galaxy S22 predstave. Poznato je kako će navedeni modeli biti predstavljeni u veljači iduće godine, prije toga odnosno u siječnju na CES sajmu Samsung predstavlja Galaxy S21 FE 5G pametni telefon namijenjen prvenstveno mladima.

Samsung Galaxy S21 FE 5G dolazi sa Androidom 12 i One UI 4.0

Ono što danas donosimo pred vas ponovno se dotiče Samsunga i njegovih Galaxy S22 modela. Osim dobivanja FCC certifikata pred vas stavljamo i fotografiju na kojoj se navodno viti Galaxy S22 model pametnog telefona u svojoj crnoj inačici.

tekst1sl1 12

Ono što na prvu možemo uočiti na fotografiji je kako će Galaxy S22 (a samim time vjerujemo i Galaxy S22 Plus) biti vrlo slični kao još uvijek aktualni modeli Galaxy S21 serije točnije modeli: Galaxy S21 te Galaxy S21 Plus. To možemo naravno vidjeti ponajprije po modulu kamere Galaxy S22 pametnog telefona koji je sličan kao modul kamere na Galaxy S21 modelu.

Apple iPhone 14 Pro/Max biti će bez notcha

I dalje je na isti dizajnerski način prisutna trostruka kamera Sam modul kamere s lećama smješten je pri gornjem lijevom kutu. Izvan modula nalazi se pri vrhu (tik do modula) LED bljeskalica. To je upravo ono što smo navodili kao sličnost, oslanjanje na dizajn aktualne Galaxy S21 linije.

tekst1sl2 11

Ovdje bi također iskoristili priliku i rekli kako su se internetom proširile glasine o benchmark rezultatima najjačeg nadolazećeg Samsung Galaxy modela, Galaxy S22 Ultra (Note). Namjerno samo naveli i pridjev „Note” jer su se u posljednjim danima pojavile glasine, navodi kako će najjači Galaxy S22 model imati ime Note a ne Ultra a razlog tome je podrška (te također nadamo se i dostupnost u prodajnom pakiranju) Galaxy S-Pen olovke.

Samsung Galaxy S21 FE prikazan kroz dizajn maskica

Ipak vratimo se na benchmark rezultate navodnog Galaxy S22 Ultra (Note) modela a brojevi (bodovi) dovode rezultat od 3,154 boda kada govorimo o Snapdragon 8 Gen 1 inačici odnosno ona temeljena na Exynos 2200 chipsetu postiže (nešto više) 3,167 boda. Spomenuti bodovi tiče se više-jezgrenih testiranja. Naravno pripadajuća razlika je posve zanemariva jer oba dva chipseta predstavljaju tehnološki vrhunac za ovu te nadolazeću 2022, godinu.

Instagram „popravlja” Feed – način donošenja sadržaja

K tome navodeći sigurni smo kako će i u nadolazećim godinama Exynos 2200 te Snapdragon 8 Gen 1 postizati odlične i zavidne rezultate. Pitanje jedno-jezgrenog testiranja u velikoj mjeri daje prednost Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipsetu s bodovima od 1,219 dok Exynos 2200 pri jedno-jezgrenim testiranjima postiže rezultat od „siromašnih” 691 bod.

Samsung Galaxy S21 FE prikazan kroz dizajn maskica

To je upravo ono po čemu je Snapdragon 8 Gen1 jači odnosno aktualni flagship model u odnosu na konkurente gdje u prvom redu mislimo na Exynos te Dimensity rješenja chipseta namijenjen pametnim telefonima flagship generacije. Kažimo kako je benchmark donio i odgovor na pitanje brojčane oznake modela tako modela s Exynos 2200 donosi 8GB radne memorije te donosi brojčanu oznaku SM-S908B dok model pokretan Snapdragon 8 Gen 1 dolazi s brojčanom oznakom SM-S908N i SM-S908U.

tekst1sl3 8

Ovo bi značilo da se na benchmark testiranju našlo više modela odnosno njih dva jedan je naravno „Ultra” što možemo i sami shvatiti po slovu „U” u nazivu „SM-S908U”. Dok bi drugi model bio “Note” izvedenica jer sama brojčana oznaka glasi “SM-S908N” ali naravno ovo bismo uzeli s dozom opreza i rezervom. Još jedna razlika postoji između ova dva modela, prvi „SM-S908N” posjeduje vrtoglavih 10GB radne memorije dok „SM-S908U” donosi 8GB radne memorije.

Samsung (Android 12) One UI 4.0 kompatibilni uređaji

Oba modela pokretana su Androidom 12 te korisničkim sučeljem One UI 4.0. Za kraj kažimo kako se govori da će Samsung Galaxy S22 Ultra (Note) dolaziti za radnom memorijom kapaciteta 12GB odnosno 16GB. Također za ovu potvrdu pričekali bi još neko vrijeme jer se ovo sada u velikoj mjeri temelji na benchmark rezultatima a samo su poznati nazivi tvorničkih oznaka nadolazećim Samsung Galaxy S22 modela.

Samsung Galaxy Note – prestaje podrška i to je kraj

Za kraj kažimo kako se govori da će predstavljanje Galaxy S22 linije dogoditi 8, veljače na Samsung Unpacked događaju a sama prodaja krenuti će deset dana nakon, točnije 18, veljače 2022, godine.

Najčitanije