Banner
tekst1naslovna 1

Samsung Galaxy A54 5G – dizajn na slikama

Po prvi puta imamo prilike vidjeti dizajn (na fotografijama) Samsung Galaxy A 54 5G modela - koji će donijeti neke razlike (dizajnerske) u odnosu na aktualnu Galaxy A53 5G model.

Prije nekoliko dana na našim smo se stranicama dotaknuli nasljednik Samsung Galaxy A53 5G modela.

Samsung Galaxy A53 5G recenzija

Tada smo rekli da je tu riječ o jednom zaista vrhunskom pametnom telefonu koji donosi na srednji rang (srednji razred) neke značajke s kojima se mogu pohvaliti korisnici isključivo samog vrha ponude, odnosno Galaxy S modela.

tekst1sl1 2

I ne nije to bilo naše „pogrešno” zapažanje već je Samsung zaista u procesu donošenje nekih značajki (hardvera i softvera) sa samog vrha ponude, odnosno premium pametnih telefona.

Samsung Android 13 (One UI 5.0) za sve

Samsung Galaxy A53 5G imali smo prilike recenzirati i zaista nas je taj pametni telefon i više nego oduševio. S cijenom od (okvirnih) 2500kn korisnici će dobiti i više nego odličan pametni telefon – naravno treba imati na umu kako je tu riječ o srednjem cjenovnom razredu).

tekst1sl2 2

Odnosno kako to u Samsungu vole nazivati „viši srednji cjenovni razred”. Danas imamo prilike donijet malo više značajki po pitanju Samsung Galaxy A54 5G modela a već smo u prijašnjem članku rekli kako će ovaj model na tržište početkom iduće godine (u siječnju ili veljači 2023. godine).

Sportska tribina ili kauč? Uz Samsung NEO Qled televizor razlike nema.

Prvotno je bilo planirano kako će Samsung tržištu predstaviti Galaxy A54 5G model u ožujku ali će na sreću (korisnika) to predstavljanje malo biti ubrzano za mjesec ili dva no ranije planiranog.

tekst1sl3 3

Ostavimo sada glasine po strani i posvetimo se samim značajkama. U prvom redu Samsung Galaxy A54 5G donosit će 6,4” AMOLED zaslon s FHD+ rezolucijom te 120Hz stopom osvježenja prikaza.

ROX Beauty Black Friday ponuda

Neki od vas će sada reći kako je to za 0,1” manji zaslonu u odnosu na Galaxy A53 5G i bit će posve u pravu. Samsung Galaxy A54 5G će i po pitanju kamera (stražnjeg modula) biti nešto drugačiji u odnosu na Galaxy A 53 5G model.

tekst1sl4 3

U prvom pogledu je to očito na sam pogled stražnje strane odnosno stražnjeg modula kamere. Za razliku od Galaxy A 53 5G modela, kamere na Samsung Galaxy A54 5G „stršit će” izvan gabarita kućišta, što će naravno samim time biti i pogodno za „klackanje na stolu”.

Instalirajte Dynamic Island (sa iPhone 14 Pro) na vaš Android – evo kako

Druga stavka koja će činiti razliku u odnosu na Galaxy A53 5G je broj kamera na stražnjemu modulu. Samsung Galaxy A54 5G imat će tri kamere (za razliku od četiri koje su kod Galaxy A53 5G modela).

nasl1

Ona glavna (primarna) raspolagat će s 50MP, što je niže u odnosu na 64MP koji se nalaze kod Samsung Galaxy A53 5G. Stoga ovu odluku možemo gledati kao „korak unatrag”.

Samsung Galaxy A54 5G dobio 3C certifikat – izlazi dva mjeseca ranije od planiranog

Ostale kamere odnosno njihova rezolucija za sada nije poznata (nije dostupna javnosti). Samsung Galaxy A54 5G će na donjem bridu donositi USB Type-C priključak za sinkronizaciju i punjenje kao i primarni mikrofon ali i jedan (od dva) zvučnika.

2 e1660590868990

Gornji brid bit će rezerviran za SIM ladicu te glavni mikrofon. Lijevi brid po pitanju Samsung Galaxy A 54 5G ostaje prazan. Dok se sve bitne (funkcijske) tipke sele na desni brid gdje ćemo imati tipke za pojačavanje i stišavanje zvuka te tipku za uključivanje / isključivanje pametnog telefona.

Samsung donio Android 13 (One UI5.0) na: Galaxy Z Flip / Fold 4, Galaxy A33 5G, Galaxy A73 5G modele

Ako se pitate hoće li unutar power tipke biti smješten čitač otiska prsta – odgovor je NE. Čitač otiska prsta nalazit će se unutar zaslona baš kao što je to slučaj i kod Galaxy A53 5G modela.

10

Debljina Galaxy A54 5G modela iznosi 8,2mm što ga za 0,1mm čini „debljim” u odnosu na svojeg prethodnika Samsung Galaxy A53 5G model. Što samim time potvrđuje i prijašnje glasine o „većoj” bateriji.

Renault i Qualcomm zajedno rade na platformi za električna vozila

Odnosno ona će donositi 5100mAh i imat će mogućnost 67W brzog punjenja. Softverska strana priče kako smo već i rekli bit će zaokružena s Android 13 te One UI 5.0 grafičkim korisničkim sučeljem.

Samsung Galaxy A53 5G KV

Ako vas zanima kakve je dojmove na nas ostavio Samsung Galaxy A53 5G pametni telefon, svakako pročitajte našu RECENZIJU. Dok ne budu dostupne neke nove informacije u vezi nadolazećeg Samsung Galaxy A54 5G modela.

Mobile Outfitters otvorio poslovnicu u Dubravi

Vrijeme možete skratiti pregledom fotografije koje nam prikazuju (dizajn) nadolazećeg „najmoćnijeg” modela iz Galaxy A serije za 2023. godinu.

Najčitanije