Banner
System LSI Tech Day 2023 dl3

Samsung Exynos 2400 – 70% bolji od prethodnika

Kada govorimo o Exynos čipovima većini vas odmah na um padne zagrijavanje i slaba autonomija baterije. No nećemo se lagati, Samsung radi sve kako bi tome što prije stao na kraj.

Čini se kako Samsung napokon uspijeva riješiti dugotrajan problem pregrijavanja i slabije autonomije baterije koji su pogađali Exynos čipove u prethodnim generacijama.

iPhone 15 ima problem s Wi-Fi povezivanjem – čeka se iOS 17.0.4

Posebno se ističe nadolazeći model Exynos 2400, koji bi trebao biti srce nadolazeće Galaxy S24 serije telefona prema najnovijim glasinama.

Exynos 2400 može konkurirati Snapdragon 8 Gen 3

Ovaj novi čip obećava izvanredne performanse i mogao bi označiti prekretnicu u mišljenju o Exynos čipovima u usporedbi s konkurentnim Snapdragon čipovima.

System LSI Tech Day 2023 dl1

Na nedavnom događaju System LSI Tech Day u San Joseu, Kalifornija, Samsung Semiconductor je pružio rani uvid u Exynos 2400, istaknuvši neke impresivne tehničke karakteristike.

Samsung One UI 6.0 predstavljen – Galaxy S23 modeli prvi na listi za nadogradnju

Prema tvrdnjama tvrtke Samsung, Exynos 2400 će donijeti značajno povećanje performansi u usporedbi s prethodnim modelom Exynos 2200. Navodi se povećanje od 1,7 puta u performansama CPU-a i čak 14,7 puta u AI performansama. To je obećavajuće za budućnost mobilnih uređaja koji će koristiti ovaj čip.

System LSI Tech Day 2023 dl2

Jedna od ključnih značajki Exynos 2400 je integracija Xclipse 940 GPU-a temeljenog na AMD RDNA 3 arhitekturi. Ovaj GPU omogućuje praćenje mobilnih zraka što će unaprijediti iskustvo u igrama, pružajući realističniji prikaz sjena, refleksija i globalnog osvjetljenja.

Samsung Galaxy S24+ – 3D renderi

To će biti veliki korak naprijed u mobilnom gejmingu i vizualnim aplikacijama.

System LSI Tech Day 2023 dl3

Važno je napomenuti da je Exynos 2400 izrađen na najnovijem Samsungovom 4nm LPP+ procesu, što ukazuje na visoku energetsku učinkovitost i performanse.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Novi vrhunski model s nizom nadogradnji

Također, čini se da će čip imati impresivnu konfiguraciju jezgara. S 10-jezgrenim CPU-om koji se temelji na ARMv9 arhitekturi, uključujući Cortex-X4 jezgru koja radi na 3,1 GHz i druge jezgre s različitim taktovima, Exynos 2400 će biti sposoban za obradu širokog spektra zadataka.

System LSI Tech Day 2023 dl4

U pogledu memorije, Exynos 2400 će podržavati LPDDR5X RAM i UFS 4.0 pohranu, pružajući brze i učinkovite performanse. Također će omogućiti napredne značajke kamere, uključujući senzore od 320MP i 8K video snimanje pri 60fps putem novog prilagođenog ISP-a.

Samsung Galaxy S24 serija pokazuje ponosno dimenzije

Još jedan značajan aspekt je povezivost koju nudi Exynos 2400. Integriranjem novog modema Exynos 5300, ovaj čip će podržavati 5G povezivost, kao i uskopojasni IoT, nezemaljske mreže i satelitsku komunikaciju za hitne situacije. To će omogućiti brže i pouzdanije povezivanje s uređajima i mrežama.

5 3

Kako gledate na ponovni dolazak Exynos čipa? Vjerujemo da su ove najave obećavajuće i donose nadu da će Exynos čipovi postati konkurentniji i privlačniji izbor za korisnike.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

S povećanim fokusom na performansama, energetskom učinkovitošću i poboljšanom povezivošću, Exynos 2400 bi mogao postaviti nove standarde u mobilnoj tehnologiji. Ipak, važno je pričekati službene lansiranje i stvarne testove performansi prije konačnog donošenja zaključka o ovom čipu.

4 1

Neki izvori sugeriraju da će Exynos 2400 biti rezerviran za modele Galaxy S24 i Galaxy S24+, dok će najjači model, Galaxy S24 Ultra, koristiti Snapdragon 8 Gen 3 čip.

Android 14 krenuo u opticaj – prvi na redu jesu Pixel modeli

Ovakva raznolikost čipova može pridonijeti raznolikosti i inovacijama u Galaxy S24 seriji, nudeći korisnicima više opcija i mogućnosti prilagodbe prema vlastitim preferencijama.

3 1

U svakom slučaju, ovo su uzbudljiva vremena za mobilnu tehnologiju i s nestrpljenjem očekujemo nove proizvode i inovacije koje će donijeti Galaxy S24 serija.

Najčitanije