huawei
tekst2sl1 3

Realme C55 – Prvi Android sa Dynamic Island-om za šaku Eura

Realme C55 je prvi Android telefon koji donosi Dynamic Island. Same značajke spadaju u srednji odnosno niži cjenovni razred.

Od kada je Apple u rujnu 2022.godine predstavio iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele, tržište nije prestalo pričati o jednom „detalju”.

Apple na „vrhu” kada je u pitanju prodaja telefona u 2022.

Zasigurno ste i vi na „Pro” modelima već primijetili „Dynamic Island” ili ste imali prilike nekoliko dana provesti u druženju s ovom zanimljivom značajkom.

tekst2sl1 3

Mi svakako jesmo a naš osvrt pogledajte klikom na „iPhone 14 Pro Max nakon tjedan dana”. No ako ste se zapitali zašto smo baš ovako započeli članak, onda ćemo reći kako danas imamo prilike pisati o dostupnost prvog Android telefona sa „Dynamic Island” značajkom.

Huawei nova 10 SE na akciji – uštedite 100 eura!

Ne, ovoga puta nije riječ o nekoj aplikaciji koju možete instalirati na vaš Android ili stariji iPhone te tako „uživati” u Dynamic Island mogućnosti, već se radi o pravom DINAMIČNOM OTOKU.

tekst2sl2

Dynamic Island tako će donositi i prikazivati obavijesti poput: niske razine baterije, status punjenja telefona, broju pređenih koraka. Dok će neki elementi notifikacijskih obavijest doći nešto kasnije u obliku jedne od OTA nadogradnji.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – testiranje je započelo

Ipak krenimo nekim redom i kažimo kako je prvi Android s Dynamic IslandomRealme C55 pametni telefon. Ovdje nije riječ o nekom flagship predstavniku, već o modelu srednje klase s krajnje pristupačnom cijenom.

tekst2sl3 1

Realme C55 tako sa sobom donosi 6,7” FULLHD+ zaslon sa 90Hz stopom osvježenja prikaza te svjetlinom od 680 nita. Realme C55 pokreće Helio G88 čip uparen sa 8GB radne te 256GB interne memorije ( tu je dostupna i podrška za eksternu memoriju u obliku microSD kartice kapaciteta do 1 Terabajta).

Honor Magic5 Pro ima revolucionarnu Silicij-Ugljičnu bateriju!

Pitanje kamera Realme C55 rješava implementacijom 64MP glavne kamere te dostupnosti senzora dubine. Što znači kako stražnja strana (stražnji modul kamere) raspolaže s dvije kamere, dok s prednje strane unutar Punch-hole proreza dolazi 8MP selfie kamera.

tekst2sl4

Realme C55 osim „Dynamic Islanda” donosi i zaista veliki kapacitet bateriju, ovdje imamo prilike govoriti o kapacitetu od 5,000mAh te 33W brzom punjenju.

Xiaomi automobili dolaze početkom Q1 2024.

Sinkronizacija i punjenje Realme C55 modela pametnog telefona vrši se putem USB Type-C sučelja. Cijena Realme C55 telefona sa 6GB radne te 128GB interne memorije bit će 150€, dok će kapacitet od 8GB radne te 256GB interne memorije stajati 180€.

tekst2sl5

Android 13 brine se da sa softverske strane „sve radi bez problema”. Točnije Realme C55 pokretan je Realme UI 4.0 grafičkim korisničkim sučeljem koji se temelji na Androidu 13.

Snapdragon 8 Gen 3 – razvoj je u punom jeku, na tržištu u listopadu

Moramo na kraju reći kako ovdje nije riječ o nekom vrhunskom pametnom telefonu, što na kraju prikazuju i značajke kao i cijena. Ali će Realme C55 zasigurno ostati upamćen kao prvi Android s Dynamic Island značajkom. Koja je za razdoblje od šest mjeseci pristigla na konkurentski Android.

Najčitanije