Banner
6 5

Potpuno električni Range Rover postao je stvarnost

Range Rover je predstavio svoj prvi potpuno električni SUV, koji kombinira klasični dizajn s naprednom tehnologijom kontrole proklizavanja i snažnim 800-voltnim sustavom, usmjeravajući se na vrhunske performanse i održavanje svoje avanturističke baštine.

Ikonični britanski proizvođač terenskih vozila, Range Rover, otkrio je svoj prvi potpuno električni SUV, markirajući značajan korak u svojoj evoluciji.

Tesla Model 3 Performance 2024: Agresivni dizajn i vrhunske performanse

Dok Land Rover nastavlja proširivati svoju paletu hibridnih vozila, novi Range Rover EV ističe se čistim i sofisticiranim dizajnom, teži pružanju karakteristične off-road snage i vrhunske tehnologije električnih vozila koja je postala sinonim za ovaj brand.

Citroen predstavlja novi C3 Aircross: Veći, oštriji i ekološki prihvatljiviji

Za razliku od nekih drugih proizvođača koji se oslanjaju na marketinške trikove poput tajanstvenih poruka ili zavodljivih najava, Range Rover je svoj novi model predstavio kroz rigorozne testove u ekstremnim uvjetima Arktičkog kruga. Vanjski izgled novog EV-a gotovo je identičan klasičnim Range Rover modelima na plin, ali pod haubom se krije prava tehnološka revolucija.

Land Roverovi inženjeri razvili su napredni sustav kontrole proklizavanja koji omogućuje trenutnu prilagodbu okretnog momenta na svakom kotaču, što značajno povećava agilnost vozila i kontrolu u svim voznim uvjetima.

Xiaomi SU7 i čitava paleta boja

Dok su tehnički detalji novog električnog pogona još uvijek obavijeni tajnom, jasno je da Range Rover cilja na performanse usporedive s onima koje pružaju V8 motori, oslanjajući se na moćan 800-voltni sustav koji je često karakteristika brzih električnih vozila.

Ovaj britanski proizvođač automobila nije zanemario ni svoju bogatu avanturističku baštinu. Range Rover EV, izrađen na specijalno prilagođenoj platformi u Ujedinjenom Kraljevstvu, dizajniran je da prevaziđe svoje konkurente u klasičnim Land Rover disciplinama, kao što su vuča i sposobnost prolaska kroz duboku vodu.

Očekuje se da će novi model postaviti nove standarde u segmentu luksuznih električnih SUV-ova, nudeći ne samo izuzetne performanse i tehnologiju, već i očuvanje tradicije vrhunske izdržljivosti i sposobnosti koje su kroz decenije definirale Range Rover.

Ukupno gledano, Range Rover EV simbolizira harmoniju između inovativnosti i tradicije, pružajući ljubiteljima brenda i novim kupcima priliku da iskuse budućnost terenske vožnje uz smanjeni ekološki otisak, što potvrđuje Range Roverovu posvećenost održivosti i napretku u autoindustriji.

Najčitanije