huawei
tekst1naslovna1 1

PlayStation 6 „odgađa” razvoj PS5 Pro konzole – iznenađenima nema kraja!

Iako nije lako prihvatiti, čini se kako će dolazak (2027. godine) PlayStation 6 igraće konzole označiti "početak kraja" igranja na PlayStation-u kakvoga znamo! To potvrđuje i današnji članak koji govori kako ćemo ugledati PS5 Pro a niti PS5 Slim konzole. Već čitavi razvoj ide isključivo ka PlayStation 6 konzolu, svidjelo se to igračima ili ne.

Ovaj članak možemo sagledati kao nastavak priče: “PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole” i potvrdu prijašnjih glasina!

Prije nekoliko dana na našim smo stranicama pisali (“PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole”) o procurjelim dokumentima tvrtke Sony.

VW pruža besplatno praćenje vozila prvih pet godina

Nebi članak bio ništa čudno da se u tim dokumentima ne spominje godina izlaska PlayStation 6 igraće konzole. Iako odmah na početku moramo reći kako nam se velika većina vas javljala u poruke i komentare kako to apsolutno nije točno, ovaj današnji članak to će samo još više potvrditi.

tekst1sl1 8

Ne samo kako se Sony već sada bacio na razvoj PlayStation 6 igraće konzole, već se „šuška” kako razvoj PS5 Pro inačice uopće neće ugledati „svjetlo dana”.

Xiaomi 13 Ultra biti će dostupna globalno

Sada će mnogi od vas zasigurno reći: „Pa što to znači?” E to znači kako (ako je vjerovati sadašnjim i aktualnim glasinama) „Pro” inačicu PS5 uopće nećemo ugledati.

tekst1naslovna 5

Razlog tome je dodatno dobiveno vrijeme da Sony sve svoje inženjere i razvoj isključivo uputi ka razvoju nadolazeće PlayStation 6 konzole.

Sony je prodao 7,1 milijun PS5 konzola u Q4, 2022.

To bi trebalo značiti kako će razvoj biti zaista temeljiti i od velikog značajka za tvrtku, kada 2027. godine PS6 bude došao na tržište. Ali ima tu i još jedan razlog koji je u stvari „ozbiljniji” i donosi odgovor zašto nećemo uživati u „Pro” verziji PlayStation 5 konzole.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Naime odabrane je dizajner hardvera za PlayStation 6. Kao što je to bio slučaj i prilikom razvoja PlayStation 5 konzole, za glavnog dizajnera izabran je Mark Cerny.

tekst1sl5 1
Mark Cerny

Ovo ime zasigurno će vam biti poznato ako ste dobro upućeni u razvoj PlayStation 5 konzole (ali i starijih konzola) koje je započelo još „davne” 2015. godine.

Huawei nova 10 SE na akciji – uštedite 100 eura!

Također ponovno je došlo u fokus onaj „plan” kako će Sony umjesto PS5 Pro ili PS5 Slim igraće konzole, tržištu predstaviti „modularni” PlayStation 5.

To bi značilo kako će tržište dobiti „obični” (sada aktualni) PlayStation 5 ali s mogućnost dodatne kupnje Blue-ray čitača diska. Koji će se na konzolu priključivati putem USB Type-C sučelja.

Honor Magic5 Pro ima revolucionarnu Silicij-Ugljičnu bateriju!

Nije ovo prvi puta da se spominje ova inačica PlayStation 5 igraće konzole, već se o ovome pisalo. No osim „dodatne zarade” kupovinom Blue-ray čitača diska, ovo bi za Sony značilo o manje troškove tijekom proizvodnog procesa.

tekst1sl3 4

Govori se kako bi ovakvu inačicu igraće konzole tvrtka mogla imenovati „PS5 Gen 2” ili „PS5 v2”. Naravno ovo se samo temelji na glasinama i za sada nije sigurno kada bi ovakvu inačicu PS5 konzole mogli očekivati na tržištu.

Apple iPhone 14 (Plus) dobio novu ŽUTU boju

Sony ističe kako će po pitanju procesora (motora i pokretača konzole) i u slučaju PS6 konzole „partnerstvo” sklopiti s tvrtkom AMD, kao što je to slučaj i s trenutno aktualnom PS5 konzolom.

tekst1naslovna 3

Nadalje ono što smo pisali o prekidu „podrške” za pojedine igre poput „COD” serijala te Activision igraćih naslova, čini se kako su zaista točni i valjani.

Samsung Galaxy S23 Ultra recenzija

Znači kako do 2027. godine još imamo prilike igrati navedene igraće naslove i franšize na PS5 konzoli, dok dolaskom PS6 to sve jednostavno prestaje i pod sebe uzima Microsoft.  Dajući sve svojoj Xbox konzoli.

tekst1sl9

Htjeli mi to prihvatiti ili ne PS6 označuje početak kraja „ere” igranja na PlayStation-u kakvog za sada poznajemo.

Najčitanije