huawei
2 9

PlayStation 5 Slim predstavljen – lakši i tanji pristup ali ista snaga

Sony Interactive Entertainment (SIE) donosi uzbudljive promjene PlayStationa 5 ovog studenog, unaprjeđujući izgled konzole i ponudivši korisnicima novi smanjeni model s tanjim faktorom forme i lakšom izvedbom.

Sony Interactive Entertainment (SIE) donosi uzbudljive promjene PlayStationa 5 ovog studenog, unaprjeđujući izgled konzole i ponudivši korisnicima novi smanjeni model s tanjim faktorom forme i lakšom izvedbom.

Lokalno predstavljanje najnovije generacije Huawei pametnih satova

Osim toga, SIE je predstavio dodatak – Ultra HD Blu-ray Disc Drive za PlayStation 5 Digital Edition, koji će omogućiti korisnicima dodatnu fleksibilnost pri odabiru njihovih medija.

1 11

Prema najavama tvrtke, novi model PS5 ima impresivno smanjenje obujma za više od 30% i smanjenje težine za 18% u usporedbi s prethodnim modelima.

Pixel 8a na CAD renderima – isti kao Pixel 8

To znači da je notorno visoki PS5 sada nešto kraći i uži, što će korisnicima pružiti kompaktniji dizajn. Također, očekuje se da će novi model biti lakši za 24%, što će dodatno poboljšati praktičnost i prenosivost konzole.

2 9

Novi dimenzionalni podaci otkrivaju da je smanjeni model PS5 kraći za 33 mm (1,25 inča) i uži za 44 mm (1,73 inča). U pogledu težine, revidirani standardni model PS5 gubi 1,3 kg (oko 3 funte), što je značajno smanjenje u odnosu na prethodnu verziju.

Huawei pomiče granice zdravstvene tehnologije i mode sa svojim najnovijim WATCH GT 4 pametnim satom

Unatoč značajnim promjenama u dizajnu i specifikacijama, Sony nije planirao promjenu cijene za standardni model PlayStation 5. Redizajnirani PS5 bit će dostupan po cijeni od 499,99 USD.

 

Međutim, PS5 Digital Edition će doživjeti povećanje cijene i bit će dostupan po cijeni od 449,99 USD pri lansiranju, u usporedbi s originalnom cijenom od 399 USD kada je prvi put lansiran 2020. godine.

Cijene u različitim regijama bit će kako slijedi:

Sjedinjene Američke Države:

  • PS5 s Ultra HD Blu-ray disk pogonom – 499,99 USD
  • PS5 Digital Edition – 449,99 USD

Europa:

  • PS5 s Ultra HD Blu-ray disk pogonom – 549,99 €
  • PS5 Digital Edition – 449,99 €

Ujedinjeno Kraljevstvo:

  • PS5 s Ultra HD Blu-ray disk jedinicom – £479.99
  • PS5 Digital Edition – £389.99

Japan:

  • PS5 s Ultra HD Blu-ray disk pogonom – 66.980 jena (uključuje porez)
  • PS5 Digital Edition – 59.980 jena (uključuje porez)

Obožavatelji PlayStationa koji se odluče za PS5 Digital Edition mogu zasebno kupiti Ultra HD Blu-ray Disc Drive za 79,99 USD (ili ekvivalent u lokalnoj valuti). Važno je napomenuti da je ovaj dodatni pogon kompatibilan samo s novim modelom PS5 Digital Edition.

Sony od 06.09.2023. podiže cijenu PS Plus pretplate

Novi modeli PlayStationa 5 bit će dostupni u studenom u SAD-u kod odabranih prodavača i putem Sonyjeve web stranice PlayStation Direct. Globalno predstavljanje očekuje se sljedećih mjeseci, a Sony nastavlja pružati inovacije i unaprjeđenja kako bi zadovoljio potrebe i želje gamera širom svijeta.

PlayStation 5 Slim – pokazuje sve svoje “obline”

Pošto je ovdje riječ o posve identičnoj konzoli što se tiče unutrašnjih značajki odnosno “snage” bit će zanimljivo za vidjeti koja će PS5 konzola biti zanimljivija korisnicima.

iPhone 16 bi u proizvodnju mogao već u prosincu – nije li malo rano?

Svakako se ne smije zaboraviti kako će sada “obični” PlayStation 5 biti nešto jeftiniji odnosno bundle paketi s igrama bit će od studenog povoljniji za kupnju.

Najčitanije