huawei
tekst2sl3 3

PlayStation 5 prodan u 50 milijuna primjeraka – time postao prodavaniji od Xbox-a

Ovaj značajan uspjeh PlayStationa 5, koji je nedavno proslavio prodaju preko 50 milijuna jedinica, svakako je velika pobjeda za Sony. No, unatoč impresivnim brojkama, konzola se i dalje bori za prvo mjesto na ljestvici najprodavanijih, što sugerira da joj predstoji još izazova kako bi stvarno zauzela svoje mjesto među legendama gaming industrije.

U nedavnom priopćenju za tisak, tehnološki div Sony s ponosom je objavio da je PlayStation 5 (PS5) prešao značajnu prekretnicu, dosegnuvši broj od više od 50 milijuna prodanih jedinica od svog lansiranja prije tri godine.

Spekulacije o PlayStation 5 Pro: Hoće li poboljšane performanse opravdati moguće povećanje cijene?

Ova vijest svakako izaziva uzbuđenje među ljubiteljima gaminga, no prema najnovijim statistikama, PS5 je tek na 15. mjestu najprodavanijih konzola, s obzirom na ukupnu prodaju do kraja rujna 2023. godine.

2 9

Sony je 20. prosinca putem službenog priopćenja za medije obznanio ovu uspješnu vijest, zahvaljujući podršci vjernih obožavatelja te najavio bogato opskrbljen ulazak u božićnu sezonu.

PlayStation 5 Pro – specifikacije i značajke / na tržištu krajem 2024.

Od lansiranja u studenom 2020., PS5 je bio svjedokom izuzetno velike potražnje, a često su se događale situacije u kojima je konzola bila rasprodana gotovo odmah po dolasku u prodaju.

1 11

No, izgleda da su Sonyjevi napori u poboljšanju proizvodnje doveli do toga da je sada dostupna u većim količinama, eliminirajući problem nestašica.

Apple Vision Pro na tržištu u veljači 2024.

Iako je PS5 postigao impresivan broj prodanih jedinica, ipak se nalazi na 15. mjestu najprodavanijih konzola, prema statistikama dostupnim na Statisti.

tekst2naslovna 2

Međutim, Sony se može pohvaliti prestizanjem nekih klasičnih konzola, a jedna od njih je Super Nintendo (SNES). Kada se promatra ukupna prodaja do kraja rujna 2023., PS5 je upravo prestigao SNES, što je dostignuće koje donosi zadovoljstvo japanskom tehnološkom divu.

PlayStation 5 Slim predstavljen – lakši i tanji pristup ali ista snaga

S druge strane, najprodavanija konzola svih vremena ostaje PlayStation 2, koja je do sada prodala impozantnih 158,7 milijuna jedinica. Odmah iza nje je Nintendo DS s 154,2 milijuna prodanih jedinica, a trenutno treće mjesto zauzima Nintendo Switch s brojkom od 131,03 milijuna prodanih jedinica. Iako je PS5 još uvijek daleko od tih impresivnih brojki, ima potencijala za daljnji rast i napredovanje na ljestvici.

tekst2sl3 3

Što se tiče konkurencije, Microsoft sa svojim Xboxom nije dosegnuo Sonyjeve brojke. Xbox One ima oko 60 milijuna prodanih jedinica, dok se najnoviji modeli Xboxa X/S, prema Sonyjevim informacijama, nisu približili uspješnosti PS5.

Samsung Galaxy S24 serija – službeni renderi “slučajno” pred nama

S obzirom na snažan interes i povećanu potražnju, posebice tijekom studenog, koji je označen kao mjesec najveće prodaje, PS5 može očekivati daljnji rast u prodaji. Ključni faktori ovog uspjeha su aktualni hitovi poput Marvel’s Spider-Man 2 i Baldur’s Gate 3, koji su dodatno potaknuli interes igrača.

tekst1sl1 9

Iako je PlayStation 5 još uvijek na sredini ljestvice najprodavanijih konzola, treba imati na umu da se životni ciklus konzola proteže tijekom niza godina.

Garmin D2 Mach 1 Pro u prodaji – pametni sat za pilote

S obzirom na to, postoji prostor za PS5 da napreduje na ljestvici i možda dostigne više pozicije, čak i ako se trenutno suočava s jakom konkurencijom. S obzirom na kontinuiranu podršku i zalaganje zajednice igrača, budućnost PlayStationa 5 može donijeti nove uspjehe i dodatno učvrstiti poziciju Sonyja kao ključnog igrača u svijetu gaminga.

Najčitanije