Banner
1 19

Pixel 9 na renderima – ravan dizajn donosi dizajnerske promjene

Dali se slažete s nama da Pixel 9 više nekako liči na aktualne iPhone modele?

Danas smo već pisali o Pixel 9 seriji, odnosno o Pixel 9 Pro modelu. Sada donosimo ponovno Pixel 9 seriju ali ovoga puta rendere nešto “slabijeg” Pixel 9 modela, koji će po nama imati više novina od “Pro” modela.

Pixel 9 Pro – prvi renderi stavljaju Titanium u prvi plan

Steve H. McFly i 91mobiles udružili su snage kako bi nam predstavili vizualni doživljaj budućeg Googleovog telefona, čije se očekuje službeno predstavljanje negdje u listopadu. Renderi Pixela 9 otkrivaju impresivnu generacijsku nadogradnju u odnosu na svoj Pro model.

Pixel 9 će imati dimenzije od 152,8 x 71,9 x 8,5 mm (ili 12 mm s izbočenjem kamere), čime će biti nešto veći u visini i širini u usporedbi s prethodnim Pixelom 8. Zaslon će biti nešto manji, varirajući od 6,1 do 6,2 inča.

Samsung Galaxy Z Fold (6) FE – ipak možemo očekivati pristupačniji preklopnjak

Ovaj uređaj, poput svog većeg brata, zadržava karakteristične ravne strane, dok traka kamere sada elegantno završava prije rubova uređaja. Ovaj dizajn, iako sam po sebi značajan, postaje upečatljiv zbog jednog ključnog elementa – periskopske telefoto kamere.

U kontrastu s Pixelom 8 koji je imao samo glavnu i ultraširoku kameru, Pixel 9 se po prvi put pohvaljuje trećim senzorom, a to je periskopska telefoto kamera.

Apple iPhone 16 Pro Max imat će i dalje 48MP ali noviji Sony senzor

Ovaj potez znači da će Pixel 9 predstavljati ozbiljnu prijetnju konkurenciji u segmentu telefotografije. Google, koji se sve više oslanja na umjetnu inteligenciju, očito je odlučio smanjiti razlike između standardnog i Pro modela, dodajući treći senzor i senzor termometra čak i na manji model.

1 19

Senzor termometra, inače ekskluzivan za Pro modele, sada će biti prisutan i na Pixelu 9. Ova inovacija otvara nova vrata mogućnostima u korištenju senzorskih podataka u svakodnevnom životu korisnika.

Xiaomi je predstavio Redmi Note 13 seriju 

Google, prepoznajući važnost umjetne inteligencije, očigledno planira iskoristiti tehnologiju kako bi unaprijedio korisničko iskustvo i stavio svoje telefone ispred konkurencije.

2 15

Ono što čini Pixel 9 još zanimljivijim jest čip Tensor G4 koji će pokretati ove nove telefone. Ovaj čip temelji se na Samsungovom naprednom 4nm procesu, naglašavajući Googleovu predanost vrhunskim performansama i učinkovitosti. Umjetna inteligencija će, bez sumnje, igrati ključnu ulogu u optimizaciji fotografija, energetske učinkovitosti i ukupnog korisničkog iskustva.

Samsung Galaxy S25: Otkriveni detalji o moćnom Exynos 2500 čipu

S obzirom na sve ove nadogradnje, Pixel 9 obećava postaviti nove standarde ne samo u području fotografije već i u općim performansama pametnih telefona.

3 8

Dok iščekujemo službenu najavu u listopadu, ovi renderi ostavljaju nas s uzbuđenjem iščekivanja, svjesni da će Google ponovno postaviti visoke standarde u industriji mobilnih telefona. Pixel 9 definitivno obećava biti nezaobilazan izbor za ljubitelje fotografije i tehnoloških entuzijasta diljem svijeta.

Realme 12 Pro+ i specifikacije s kutije

Kako budu pristizale novine naravno da ćemo ih što prije predstaviti na našim stranicama.

5 3

Mišljenja smo kako Pixel 9 donosi više novina i “nadogradnji” u odnosu na Pixel 9 Pro a na vama je da prosudite. Naravno da (u komentarima) želimo čuti i vaše mišljenje?

Najčitanije