Banner
tekst1naslovna 6

OnePlus Ace – 150W punjenje i poznati iPhone dizajn [Galerija]

OnePlus događaja 21.04.2022. pred nas će dovesti OnePlus Ace (ili kako smo prije mislili OnePlus 10R) pametni telefon. Glavne značajke jesu 150W punjenje kao i "retro" dizajn posuđen od aktualnih iPhone modela.

Više puta na našim stranicama spominjali smo nadolazeći OnePlus pametni telefoni iz linije flagship ponude za ovu 2022. godinu. Riječ je o OnePlus 10R modelu pametnog telefona odnosno riječ je o modelu koji će donijeti vrhunske značajke nalik na OnePlus 10 Pro ali po značajno pristupačnijoj cijeni.

sl7

Ovoga puta ponovno pišemo o OnePlus 10R modelu pametnog telefona ali kako smo već prije pisali on se neće zvati 10R, već Ace. Zašto se OnePlus odlučio na takav zaokret u imenu nije nam poznato.

Apple M2 procesor – detalji i modeli koji uskoro dolaze

Bez obzira na to danas imamo prilike pred vas donijeti prve fotografije i video-zapis koji prikazuje nadolazeći OnePlus Ace. Pripadajući materijal prikupljen je od „prezentacije” na Kineskom tržištu koji očito ima prilike uživati prije u čarima OnePlus Ace pametnog telefona za razliku od ostatka svijeta.

Zabilježite sve boje proljeća s Huawei nova 9 SE pametnim telefonom

Prije nego što se osvrnemo na značajke i sam izgled važno je reći kako će OnePlus Ace dovesti u većini zemalja svijeta dok će ipak u pojedinima njegov naziv biti OnePlus 10R.

Za naše tržište (Europski kontinent) ovdje će OnePlus Ace biti njegovo ime. Pri vizualnom pogledu odmah nam dolazi do izražaja nedostatak „tipke za zvuk” o čemu smo odmah pisali kada smo i prvi put spominjali dolazak OnePlus Ace (10R) pametnog telefona.

Nadalje moramo priznati kako se vizualno OnePlus Ace uvelike želi približiti aktualnim iPhone pametnim telefonima, njihovom dizajnu. Dakle on je također plosnat odnosno kockast i daje onaj „retro” prizvuk starih iPhone 4 i iPhone 5 pametnih telefona.

Elon Musk želi kupiti Twitter za 41 milijardu Američkih dolara

Kada govorimo o samom hardveru, značajkama OnePlus Ace bit će pokretan zahvaljujući MediaTek Dimensity 8100 (5 nm) chipsetu kao i osmo-jezgrenom procesoru (4×2.85 GHz Cortex-A78 / 4×2.0 GHz Cortex-A55).

Android 13 donosi znatno kraće čekanje na učitavanje igre

Grafičke elemente odrađivat će Mali-G610 MC6 grafički procesor. Softverska strana priče bit će odrađena zahvaljujući ColoroOS 12 koji je temeljen na Androidu 12. Dimenzije OnePlus Ace pametnog telefona iznose: 163.3 x 75.6 x 8.2 mm dok težina je: 188 g.

Čitav pametni telefon (s prednje i stražnje strane) dolazi sa staklenom površinom. S prednje strane to staklo (zaslon) dodatno čuva Gorilla Glass 5, dok sa stražnja strane je „obični” Gorilla Glass zaštitni sloj.

Apple Watch mjerač krvnog tlaka dobiva tek 2024. godine

Moramo priznati kako nas od svih značajki OnePlus Ace pametnog telefona najviše zanimaju kamere, stoga više nećemo okolišati i pokušati navesti sve njihove značajke i mogućnosti.

Instagram – kako prilagoditi prikaz sadržaja (algoritamski u kronološki)?

U prvom planu tu je glavna kamera čija rezolucija iznosi 50 MP, f/1.9. Druga po redu je širokokutna kamera s rezolucijom od 8 MP i otvorom blende f/2.3 i kao treća po redu na stražnjem modulu kamere nailazimo na makro kameru rezolucije 2 MP, f/2.4.

OnePlus (10R) Ace – značajke i prve fotografije

Snimanje video zapisa moguće je u 4K i Full-HD rezoluciji sa 60fps-a. Prednja (selfie) kamera smjestila se unutar Punch-hole proreza i donosi rezoluciju od 16 MP, f/2.5 i mogućnost snimanja Full-HD video-zapisa pri 30fps-a.

Dotaknuvši se prednje strane moramo spomenuti i zaslon. OnePlus Ace donosi AMOLED zaslon sa 120Hz stopom osvježenja prikaza čija veličina iznosi 6,7”. Ista je dostatna za postizanje rezolucije od 1080 x 2412 pix, s omjerom stranica: 20:9, (394ppi).

Samsung Galaxy Fold 4 imati će 108MP kameru

Pitanje podatkovne memorije OnePlus Ace riješit će donošenjem kapaciteta interne memorije od 128GB i 256GB odnosno s radnom memorijom od 8GB ili 12GB, podrška za eksternu memoriju (microSD karticu) nije uključena.

Ono po čemu je OnePlus Ace najviše dostignuo zainteresiranosti je njegova mogućnost brzog punjenja. Naime pametni telefon može se puniti s brzim punjačem snage do 150W, što malo koji konkurentski pametni telefon na tržištu trenutno može ostvariti isto.

Xiaomi ima patent kamera za električni automobil

Ovdje moramo reći kako će OnePlus Ace doći u dvije verzije kapaciteta Li-Po neizmjenjive baterije. Prva (ona regularna je) s kapacitetom od 5,000mAh i tu imamo 80W brzo punjenje.

sl1

Što je pak dostatno da za 32min napunimo pametni telefon od 0-100%. Druga verzija također posjeduje Li-Po bateriju ali dolazi sa smanjenim kapacitetom odnosno riječ je o 4,500mAh.

Apple (potajno) radi na Dual USB Type-C 35W punjaču

Iako se radi o smanjenom kapacitetu baterije upravo ovaj kapacitet donosi mogućnost brzog punjenja od 150W. Isto rezultira brzinom punjenja od 0-100% za 5min.

Predstavljanje OnePlus Ace pametnog telefona za globalno tržište bit će održano 21.04.2022. nakon istog imat ćemo prilike vidjeti još fotografija i napokon znati cijene kojima će OnePlus Ace biti dostupan na tržištu.

Najčitanije