Banner
3 19

Snapdragon 8 Gen 3 predstavljen – Cortex-X4, AI te 240fps grafika

Jedna od najvažnijih karakteristika Snapdragon 8 Gen 3 čipseta je njegova izrada na 4nm procesu, što znači da je izuzetno energetski učinkovit. Osim toga, ovaj čipset ima jasan fokus na nekoliko ključnih aspekata, uključujući umjetnu inteligenciju (AI), igre, audio kvalitetu i napredak u području kamere.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Napokon, možemo proslaviti dolazak Snapdragon 8 Gen 3, najnovijeg čipseta iz Qualcomma, koji je sada dostupan na tržištu. Ovaj čipset je najavljen ranije i predstavlja treću generaciju njihovog najjačeg čipseta, koji se slobodno može nazvati “flagship” čipsetom za nadolazeće modele pametnih telefona. Qualcomm je upravo lansirao ovaj čipset, a donosimo vam sve najvažnije informacije o njemu.

Dimensity 9300 na tržište dolazi 06.11.2023.

Jedna od najvažnijih karakteristika Snapdragon 8 Gen 3 čipseta je njegova izrada na 4nm procesu, što znači da je izuzetno energetski učinkovit. Osim toga, ovaj čipset ima jasan fokus na nekoliko ključnih aspekata, uključujući umjetnu inteligenciju (AI), igre, audio kvalitetu i napredak u području kamere.

1 28

Kada govorimo o performansama, Snapdragon 8 Gen 3 impresionira. U usporedbi s prethodnom generacijom (Gen 2), ovaj čipset je 30% brži i 20% učinkovitiji.

Xiaomi 14 ponovno ponosno pozira pred predstavljanje

Unutar čipseta nalazi se osam jezgri, s istaknutim glavnim jezgrom Cortex-X4 koje radi na impresivnih 3,3 GHz. Osim toga, pet jezgri performansi dostižu brzine veće od 3,2 GHz, dok dvije učinkovite jezgre rade na taktu od 2,3 GHz. Uz podršku za LPDDR5x memoriju do 4800 MHz i čak 24 GB RAM-a, očekujte besprijekornu izvedbu i multitasking.

2 25

Što se tiče povezivosti, ovaj čipset podržava Wi-Fi 7 do 6 GHz, uključujući nove standarde poput 802.11be, 802.11ax, 802.11ac i 802.11a/bg/n. Također, ovaj čipset dolazi s X75 5G modemom koji podržava frekvencije ispod 6 GHz i mmWave, omogućavajući brze i pouzdane veze.

Samsung One UI 6.0 u opticaj kreće sljedeći tjedan

Jedan od najupečatljivijih aspekata Snapdragon 8 Gen 3 je njegova izvanredna sposobnost u području umjetne inteligencije. Čipset koristi AI Engine koji podržava multimodalne generativne AI modele, što znači da može pokrenuti do 20 tokena u sekundi za trenutačne AI odgovore pomoćnika.

3 19

Qualcomm se također ponosi najbržom stabilnom difuzijom na svijetu, što znači da čipset može generirati sliku u djeliću sekunde. To otvara vrata za brojne mogućnosti u poboljšanju korisničkog iskustva, uključujući personalizirane odgovore pomoćnika.

Stigli Samsung Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+

Sigurnost je također ključna stavka, a Qualcomm je uveo Sensing Hug tehnologiju koja sigurno pristupa vašim osobnim podacima kako bi pružila bolje odgovore AI pomoćnika. To uključuje informacije o vašim omiljenim aktivnostima, razini kondicije i lokaciji.

4 15

Kada je riječ o kamerama, Snapdragon 8 Gen 3 koristi AI kako bi poboljšao fotografije i videozapise. Semantička segmentacija omogućava poboljšanje živosti i detalja slika u stvarnom vremenu, dok noćni video može posvijetliti tamne scene.

Samsung uzima četvrtog dobavljača za baterije Galaxy S24 serije

Postoji i brisač objekata za videozapise koji može ukloniti neželjene objekte ili ljude s vaših snimaka. Dodatno, funkcionalnost poput Vlogger’s View omogućava snimanje videa s obje kamere, prednjom i stražnjom, za raznovrsniji sadržaj. Photo Expansion koristi generativnu umjetnu inteligenciju za proširenje slike izvan izvorno snimljenih podataka, a HDR je poboljšan za još bolje fotografije.

tekst1sl1 1

Što se tiče igara, Snapdragon 8 Gen 3 može pružiti izvanredno iskustvo. S podrškom za 240 fps na zaslonima od 240 Hz, igre će izgledati glatko i brzo. Adreno Frame Motion Engine 2.0 generira okvire za besprijekornu reprodukciju, a podržava i Unreal Engine 5.2. GPU unutar ovog čipseta je 25% brži, 25% energetski učinkovitiji i donosi poboljšani Ray Tracing za bolju grafiku.

Gdje gledati rezultate Europske lige? 

Za ljubitelje glazbe, Snapdragon 8 Gen 3 može isporučiti 24-bitnu 96 kHz glazbu bez gubitaka preko Bluetootha, što će obradovati audiofile.

tekst3sl2 4

Kao šlag na tortu, Qualcomm najavljuje da će uređaji pokretani Snapdragon 8 Gen 3 biti dostupni u nadolazećim tjednima. Proizvođač čipova surađuje s mnogim vodećim proizvođačima pametnih telefona, uključujući Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, Vivo, Xiaomi i ZTE, tako da možemo očekivati mnogo uzbudljivih uređaja s ovim naprednim čipsetom.

Google Play trgovina uvodi još jaču zaštitu protiv zlonamjernog softvera

S obzirom na sve ove impresivne specifikacije i funkcionalnosti, Snapdragon 8 Gen 3 sigurno će postaviti nove standarde u svijetu pametnih telefona i donijeti korisnicima nevjerojatno brze performanse, poboljšane kamere i naprednu AI obradu. Budite spremni za budućnost pametnih telefona s ovim iznimnim čipsetom.

Najčitanije