Banner
OnePlus 7 Pro 10

OnePlus 7 Pro predstavljen u Zagrebu

OnePlus je nastao prije šest godina, od strane šest entuzijasta. S marketinškim budžetom od 300 dolara (!), sustavom pozivnica i jednim webshopom isključivo za kinesko tržište prodali su milijun OnePlus One mobitela, što je fascinantan podatak.

No nije slučajan – tvrtka nudi više za novac, i oduvijek ganja top performanse i i čisti, bloatware free Oxygen OS. Prodaja im je sad na razini 5- 6 milijuna komada, a ove godine se očekuje i više.

Najnoviji OnePlus 7 Pro je nešto drugačiji. Više ne nudi flagship performanse u pola cijene – danas je to fokus drugih brandova – no sada je to punokrvni flagship koji više ne slijedi, nego postavlja mjerila.

Poput ekrana – Fluid AMOLED radi na 90 Hz, nema rupe ili notcha i dobiva vrhunske ocjene na svim testovima.

To je najbolji ekran današnjice, a spomenutih 90 Hz se itekako osjeti, pogotovo ako ste speed junkie poput mene.

Jednostavno, OnePlus 7 Pro radi glađe, brže i odzivnije od bilo čega što ste ikada isprobali.

OnePlus 7 Pro 1 Zasluga je to i po prvi puta ikada ugrađene UFS 3.0 flash memorije, koja je cca 50% brža od aktualnog UFS 2.1.

Ukupan dojam o performansama je dakle izvanredan. Iako su i neki drugi flagship mobiteli glatki u radu, ovo je sasvim druga klasa. Svaka čast, živio 90 Hz Fluid AMOLED.

Neželjeni notch, rupa ili usjek su izbjegnuti motoriziranom selfie kamerom.

Zanimljivo je i stražnje matirano staklo. Manje je klizavo i otpornije je na ogrebotine od klasičnih zaštitnih stakala (ne i na padove, naravno). Ovo je fino rješenje.

Plava boja je super atraktivna, ali nije loša niti siva.

OnePlus 7 Pro fino leži u ruci, iako je nešto veći od mog Samsunga S10+ no razlika nije velika. Ako vam S10+ nije prevelik, neće vam biti niti OnePlus 7 Pro. Realno, oba su velika i teško stanu u male džepove kratkih hlača.

Donedavno, OnePlus je radio brze mobitele, ali sa slabijim kamerama. To više nije slučaj, posebno nakon nedavne softverske nadogradnje kamera. Sada trojac radi vrlo dobre do izvrsne fotografije u svim uvjetima.

Kamere (koje su dobile 111 bodova na DxOMarku) više nisu razlog da ne kupite OnePlus mobitel, i to je izvrsno.

OnePlus 7 Pro 4

OnePlus 7 Pro ima tri stražnje kamere sljedećih konfiguracija:

  • Glavna kamera: 48 MP Sony IMX586 senzor (12 MP fotografije, nema opcije 48 MP) F1.6, OIS, 26 mm
  • Širokokutna kamera: 16 MP senzor, 17 mm, F2.2
  • Telefoto: 8 MP senzor, 78 mm, F2.4, OIS
  • Laser/PDAF autofocus
  • Dual-LED flash
  • 4K/60fps video (4K/30fps na inicijalnim postavkama)

OnePlus 7 Pro 6 Uglavnom, prvi dojmovi su jako dobri. Čak i veliki radijus bočnog zakrivljenja ne smeta jer donosi blagi prijelaz. Refleksije i promjene boja su stoga daleko manje od (mog) očekivanja.

Dodajmo svemu još dobre stereo Dolby Atmos zvučnike i vodootpornost (iako bez IP certifikata) i sasvim je jasno: OnePlus 7 Pro više nije flagship killer, ali je postao punokrvni flagship. I to izvrstan.

OnePlus 7 Pro je dostupan samo u 8 GB / 256 GB konfiguraciji (koja je optimalna) i možete ga kupiti za 6299 kn

Najčitanije